Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Како и да е,ситуацијата немаше многу да смени и да победеше Металург. Иначе Турново титулата ја изгуби по поразот дома од Металург.

Абе што се палите, прво скокни па после кажи оп :icon_mrgr:
Немој да ни кобите тука, само ако не сме освоиле :icon_mrgr:
Дур не завршат 90-те минути утре, ништо не се знае.

Не реков јас нешто за Турново дека нема да освој титула. А и од кај знајте вие дека сигурно ќе ја земите титулата?
Едноставно, на натпревар кој решава за титулата да биди суден од убедливо најслабиот судија во првенството.

А јас кај реков дека сигруно ќе ја осовиме титулата, читај предпоследната реченица кај што си ме цитирал ќе видиш дека сум пишал дека титулата уште не е освоена.
Јас знам само едно дека од сите екипи сме за 1 калса подобри, а дали титулата ќе ја осовиме не знам имаме големи шанси фаворити сме ни одогвараат повеќе резултати ама топката е тркалезна и после тие 90 минути може да правиме муабет. Дали на некој му ја подариле титулата ил ине ил ипа е местена или не.

А јас кај реков дека сигруно ќе ја осовиме титулата, читај предпоследната реченица кај што си ме цитирал ќе видиш дека сум пишал дека титулата уште не е освоена.
Јас знам само едно дека од сите екипи сме за 1 калса подобри, а дали титулата ќе ја осовиме не знам имаме големи шанси фаворити сме ни одогвараат повеќе резултати ама топката е тркалезна и после тие 90 минути може да правиме муабет. Дали на некој му ја подариле титулата ил ине ил ипа е местена или не.

Мене искрено ме заболе дали е местено или не, стојам на то дека треба Вардар да биди шампион заради шо можи подобро да не претстави во европа, не е дека кобам или имам некаков комплекс ама тоа што сите велите дека е за класа подобар не можам да го прифатам..цела сезона немате надиграно на гости ниту една екипа ама баш ниту една..ако ми текни на Вардар шо пред 7-8 години буквално се заебаваше со нас дури и на гости, денес гледам поинаква екипа што вие ја нарекувате класа или бренд а всушност тие на сите натпревари на гости одат како за лежење и некако по еден гол дават и нормално е да се појават муабети дека е купена или слично, факт е дека на овај начин не се напредува туку само се стои во место.
Не зборам како фан на Пелистер или слично..лесно е да почнам тука да се карам ама тоа не води никаде.
Ове е моето мислење а како шо гледам и не е само мое.

Мене искрено ме заболе дали е местено или не, стојам на то дека треба Вардар да биди шампион заради шо можи подобро да не претстави во европа, не е дека кобам или имам некаков комплекс ама тоа што сите велите дека е за класа подобар не можам да го прифатам..цела сезона немате надиграно на гости ниту една екипа ама баш ниту една..ако ми текни на Вардар шо пред 7-8 години буквално се заебаваше со нас дури и на гости, денес гледам поинаква екипа што вие ја нарекувате класа или бренд а всушност тие на сите натпревари на гости одат како за лежење и некако по еден гол дават и нормално е да се појават муабети дека е купена или слично, факт е дека на овај начин не се напредува туку само се стои во место.
Не зборам како фан на Пелистер или слично..лесно е да почнам тука да се карам ама тоа не води никаде.

Направете прво терени за играње а не ниви па ќе збориме. На градски у просек секој по 3 комада јадеше оваа година. Речиси сите повреди ни се од ораниците на кој мора да играме секоја втора недела. Не дека и порано не било така ама овие неколку сезони терените се катастрофа

Тоа со кобењето беше заебанција од Сајбер.
А за ова другово, па Вардар според составот и е, затоа и пишав како екипа сме класа пдообри од другите, ама се додека не дојде Џиџи во вториов дел и од одлично подготвени играчи во првито дел и физички најспремни дојдовме во вториов дел одкога дојде Џиџи да сме на ниво на остантите екипи. Плус тоа на гости барате убедливи победи ама уште од почеток се зобри дека терените вакви во Македонија не одоговараат на играта на Вардар освен на градски каде и се покажува надмоќта над другите екипи.
Плус во вториво дел ни се случија многу и малери, Ѓоргиев се повреди исто и Таневск ии Захов кој ни беа првотимци и кој се многу значајни за нашата одбрана исто не можеа да играат.

Епа тоа е, исти се ко ш иптарите се некој друг им е крив а успесите на ВАРДАР се местени. Ко иста кал правени...
Која кал ме бе мочко кој е ист како Албанците свесен ли си шо пишиш да ти ебам сортата смрдена !

Направете прво терени за играње а не ниви па ќе збориме. На градски у просек секој по 3 комада јадеше оваа година. Речиси сите повреди ни се од ораниците на кој мора да играме секоја втора недела. Не дека и порано не било така ама овие неколку сезони терените се катастрофа

Кој да напрај терени бе мруслко ?!Вие да не го направите градски ?Кој е крив за терените и повредите сите други клубови и на тие "ниви" секој ден тренираат и си кршат нозе ама ете за вашиот бренд ќе мора да ги напрајте стадионите не дека нашите секој ден ги кршат нозете гарант ти ќе донираш пари од автралија и се ќе биде во ред

Вардар:Турново 1:3

Ако играме ја и ти на SonyPS, па да се договориме да ти ја пуштам утакмицата, така може инаку во реалноста тешко остварливо.
Утре Вардар атакува кон полн погодок и одбрана на титулата.
;)

Ако играме ја и ти на SonyPS, па да се договориме да ти ја пуштам утакмицата, така може инаку во реалноста тешко остварливо.
Утре Вардар атакува кон полн погодок и одбрана на титулата.
;)

Живи и здрави да сме до утре. Турново ја има моментално една од најздравите организации, се надевам декА Македонија Ѓорче петров ќе може да им парира на тоа поле, додека Вардар со години наназад не се знае кој јаде а кој плаќа. И ако не е градот па и државата шо им изгради стадион досега никаде ќе ги немаше. Мене ми е навистина жал што е така но така е.

Живи и здрави да сме до утре. Турново ја има моментално една од најздравите организации, се надевам декА Македонија Ѓорче петров ќе може да им парира на тоа поле, додека Вардар со години наназад не се знае кој јаде а кој плаќа. И ако не е градот па и државата шо им изгради стадион досега никаде ќе ги немаше. Мене ми е навистина жал што е така но така е.

1.Можеш да ми објасниш на што мислиш кога велиш најздравите организации, на какви организации мислиш? :) Маркетинг, фаншоп, стадион, помошни терени, медиуми, на што мислиш? :)
2. Зарем скоро секој клуб во државава не е спонзориран од град/општина?
3.Можете да плачете колку сакате никој не ви брани, факт е - Сите имаме заеднички мотив - Вардар - некои за, други против :) Така да следна сезона ако Турново не биде конкурент сите ќе бидете за Напредок,Работнички,Металург итн. бидејќи тие ќе бидат најферски тим, јасно ми е :)
И на мене ми е навистина жал што е така но така е.

Какви црни најздрави организации, клуб-газда никогаш не може да биде на здрави нозе. Отиде спонзорот, пропадна клубот.
Вардар организациски не е толку лош, колку што е хаварија на маркетиншки план, со оглед на тоа што финансиски имаат можност да направат растур со промоции и реклами нешто што го прават Металург во ракомет и МЗТ во кошарка.
Третиот дел од постот па уште толку ти е жива глупост.
Ако не бил градот и државата нигде ќе не немало :pos:
А претходниве години како сме станале најтрофеен клуб?
Нормално е еден град да го спонзорира најтрофејниот клуб од својот град. Тоа што вие Скопје го соодветувате со целата држава е ваш проблем. Како да ми е мене гајле што Брегалница има спонзорство од општината, што Напредок има спонзорство од општината?
Напротив секоја општина треба да се грижи за клубовите од својот град.
Долги години не го правеа тоа, епа време беше да помогнат малку.

Државата ни изградила стадион :pos::pos::pos:
А извини сдругиве стадиони кој ги има изградено?
Клубовите да не си ги граделе, или газдите нивни? :icon_lol:
Ние си играме на Градски, слично како и Работнички, и сме кираџии на тој стадион, мада сите си го сметаме за наш дом.
Ниту е на Вардар стадионот, ниту пак ќе биде во иднина, исто како што НИЕДЕН стадион не е сопственост на некој тим o_O

Која кал ме бе мочко кој е ист како Албанците свесен ли си шо пишиш да ти ебам сортата смрдена !

Кој да напрај терени бе мруслко ?!Вие да не го направите градски ?Кој е крив за терените и повредите сите други клубови и на тие "ниви" секој ден тренираат и си кршат нозе ама ете за вашиот бренд ќе мора да ги напрајте стадионите не дека нашите секој ден ги кршат нозете гарант ти ќе донираш пари од автралија и се ќе биде во ред

Свесен сум и баш така е. Почни од потписот твој за независна битола и нивната желба за независност. Потоа за ВАРДАР последниве 10 страни трн во очи ви е и на вас и на нив, глеј ти клубот да не ви отпадне ПАК од лигата не се секирајте за нас. Никогаш не сте било за ништо да се направи заедно ја миниравте иницијативата за заедничко навивање против нив и со тоа дефакто станавте сојузници. Да не мислиш ова рисови, Јохан, навивчка ВМРО група сега е случајно? Се тоа е за да се уништи вистинско навијачко спојување и да се стави под контрола. Немој случајно да ми кажеш за тоа што се пеело против вас од ден еден изигрававте пи4ки неутрални FENCE SETTERS се со цел да пропадне. За мене сте од иста кал правени кој ве ебе.

ГРАДСКИ е стадион/терен на кој ние играме. Кој и како го направил е најмалку битно. Кога гостувате играте на ВИСТИНСКИ СТАДИОН каде има услови да се игра. Има и топла вода во соблекувалните. :D Кој сакате нека ви направи вас стадион, мене тоа не ме интересира али до тогаш не се љути едноставно ние не сме селска екипа и не сме навикнати да играме на ниви. Искрено едвај чекам да се направи некоја балканска лига и да немора повеќе да се замараме со вас ко што е случајот со ракометот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom