Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Турново излеа не планираат да кикснат, уште тие фали да осовјат титула и веќе не одам на фудбал.

Турново излеа не планираат да кикснат, уште тие фали да осовјат титула и веќе не одам на фудбал.
Па најмногу заслужуваат, најдомаќински работат ниту политика ниту ништо
не се слушнало ни скандал ниту доцнење на плати

Па најмногу заслужуваат, најдомаќински работат ниту политика ниту ништо
не се слушнало ни скандал ниту доцнење на плати
+ среќа во трансверите Д.Блажевски му ја прави цела разлика во тимот што дели од другите во првенството ...во секој случај ќе биди интересно до крај првенството за нас обичните смртници ;) инаку ние ако не дај боже загубиме со дрита може да се спремаме за баражот (n)

Со оваа победа повторно ни се вратија шансите за 4тото место.
Во првиот дел се играше многу слабо и освен по некоја полу шанса,немаше некои посебни возбудувања.
Во вториот дел Работнички притисна и создаде 3-4 шанси,но Илијовски и Велковски беа непрецизни. Сепак во 75 мин по еден центаршут Илијовски одлично ја прими топката на околу 7-8 метри од голот на Петровски и ја заби под самата пречка. Во продолжени Пелистер имаше една шанса со глава,но Зечевиќ одбрани. Во глобала просечен натпревар,повеќе очекував од Пелистер,но денес беа многу слаби. Чкембари дојдоа во 25 минута околу 70-80 души и имаа можам да кажам прилично добро навивање се до примениот гол,после паднаа малку.

Миле Крстев е повеќе од пола тим во Металург. Без него не можат. Денес даде два гола (додуша едниот голманот на Ренова како сам да си го даде) ама и играта со него е поквалитетна. Не знам само кој ги натера да го купат оној Пеев. Дечкото само трча некаде, ја носи топката, подава ... ама нема никаков ефект. Којзнае што игра!? Величе втор дел.
Против Силекс исто како и денес против Ренова, Металург дава голови откако ќе влезе Миле Крстев.
Иако се само два бода позади Турново, мислам дека Металург нема шампионски амбиции. Уште 5-6 бода и да се осигура трето место и излез во Европа, тоа е максимум на оваа екипа.

^ Шо збориш бе, оваа сезона колку што го имам гледано Пеев, одличен е, има уште во неговите нозе.
А за Крстев потполно се согласувам, едноставно стариот е мајстор, свака му част.

Сакам да искоментирам за аматеризмот што владее у нашава лига.
Прошлиот викенд бев да гледам Тетекс-Металург, човече која селска екипа станала Тетекс :tapp:
Паднати се до тоа дереџе да тој што им ја коси тревата, од клупа да вика по играчите како да играат :facepalm:
А нели според прописите тој Горазд е тренер на Тетекс, и тој какво сељачиште е, мајко мајко :tapp:
До сега кога сум бил на утакмици во Ѓорче сум го гледам само Вардар, и имало навивање, и не се слушало што се збори на терен.
Сеа на Тетекс-Металург, какви се пцовки не се изнаслушав, помеѓу играчи, па на судите, па тој што го спомнав погоре, тој економот во Тетекс, кога му кажа на четвртиот судија, ако дојдам има да ми го испушиш :facepalm:
Па и Фичо Деспотовки кој аматер е чоече, не го сметав за таков, при секој досуден фаул пцуење со судија, гурање, и притоа ни жолт картон не добива, па кај го има тоа бе? А бивши репрезентативец :facepalm:
А и оној копиљон Филип Петковски, на клупа беше, и се врти накај публика, ваљда се знаеше со тие, и ги прашува, Џоковиќ води?
Екипата во која што игра се бори за опстанок, а он се интересира за обложување.

Ете затоа македонскиот фудбал е паднат до ова дереџе!

^ Шо збориш бе, оваа сезона колку што го имам гледано Пеев, одличен е, има уште во неговите нозе.
А за Крстев потполно се согласувам, едноставно стариот е мајстор, свака му част.

Сакам да искоментирам за аматеризмот што владее у нашава лига.
Прошлиот викенд бев да гледам Тетекс-Металург, човече која селска екипа станала Тетекс :tapp:
Паднати се до тоа дереџе да тој што им ја коси тревата, од клупа да вика по играчите како да играат :facepalm:
А нели според прописите тој Горазд е тренер на Тетекс, и тој какво сељачиште е, мајко мајко :tapp:
До сега кога сум бил на утакмици во Ѓорче сум го гледам само Вардар, и имало навивање, и не се слушало што се збори на терен.
Сеа на Тетекс-Металург, какви се пцовки не се изнаслушав, помеѓу играчи, па на судите, па тој што го спомнав погоре, тој економот во Тетекс, кога му кажа на четвртиот судија, ако дојдам има да ми го испушиш :facepalm:
Па и Фичо Деспотовки кој аматер е чоече, не го сметав за таков, при секој досуден фаул пцуење со судија, гурање, и притоа ни жолт картон не добива, па кај го има тоа бе? А бивши репрезентативец :facepalm:
А и оној копиљон Филип Петковски, на клупа беше, и се врти накај публика, ваљда се знаеше со тие, и ги прашува, Џоковиќ води?
Екипата во која што игра се бори за опстанок, а он се интересира за обложување.

Ете затоа македонскиот фудбал е паднат до ова дереџе!
Ova sto go nabroja vo sekoja ekipa vladee za zal ;)

па тој што го спомнав погоре, тој економот во Тетекс, кога му кажа на четвртиот судија, ако дојдам има да ми го испушиш :facepalm:
:pos::pos::pos: Ме изнасмеа со овие чоече!!! Стварно резил! :facepalm:

Во среда на 1 Мај од 18:30 директен пренос на Мтв од натпреварот Вардар-Шкендија.

На 1 мај се игра натпреварот:tapp: оф мори мајко:mad:
Требаше на 2ра,ама дека заради Велигден колото се премести од недела во сабота и купот го поместија за 1ви.
Според мене правилно ке беше да се играше утре бидејки и Вардар и Шкендија играа во саботата и такан ке беше вторник. Сепак ффм и се е можно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom