Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Не стварно и јас мислам дека ја наместија ждрепката, треба да имаме уште еден претставник во ЕЛ, бидејќи ако играа Шкендија и Вардар во финале, верувам дека двата клуба ќе бидат меѓу најдобрите три во првенството, тогаш ниту победникот на купот, ниту на поразениот немаше да им значи Европа играњето во финале, а вака имаме плус еден во ЕЛ, покрај 2-от и 3-от во првенството ќе биде и еден од Силекс или Тетекс.
И демек Вардар/Шкендија ќе изгуби во финале од Тетекс/Силекс. Хах.

Не стварно и јас мислам дека ја наместија ждрепката, треба да имаме уште еден претставник во ЕЛ, бидејќи ако играа Шкендија и Вардар во финале, верувам дека двата клуба ќе бидат меѓу најдобрите три во првенството, тогаш ниту победникот на купот, ниту на поразениот немаше да им значи Европа играњето во финале, а вака имаме плус еден во ЕЛ, покрај 2-от и 3-от во првенството ќе биде и еден од Силекс или Тетекс.
И ти споулаве сега :D
Само победникот на купот оди во квалификации на ЛЕ, а ако победникот обезбедил пласман преку првенството финалистот не доби веќе ништо, туку тој што е 4-то место во првенството оди во квалификации за ЛЕ.
Слично ако Вардар и Шкендија играа финале, немаше да значи дека нема да имаме трет претставник во ЛЕ, туку ќе значеше дека 4-тиот од првенството ќе добиеше шанса.

Ако играат вардар-тетекс финале ќе им пуштат сигурно на местачиве да излезат европа да се донаполнат пари

И ти споулаве сега :D
Само победникот на купот оди во квалификации на ЛЕ, а ако победникот обезбедил пласман преку првенството финалистот не доби веќе ништо, туку тој што е 4-то место во првенството оди во квалификации за ЛЕ.
Слично ако Вардар и Шкендија играа финале, немаше да значи дека нема да имаме трет претставник во ЛЕ, туку ќе значеше дека 4-тиот од првенството ќе добиеше шанса.

:facepalm: Да бе мајката....ова е од 2006! Изгубивме во финале и рекоа дека 4 во лигата оди во ЛЕ.

Епа значи ако одите вие во финале против Тетекс значи ќе изгубите а :D

:facepalm: Да бе мајката....ова е од 2006! Изгубивме во финале и рекоа дека 4 во лигата оди во ЛЕ.

Епа значи ако одите вие во финале против Тетекс значи ќе изгубите а :D
Има еден исклучок: Ако си во финале со шампионот на државата, без разлика на крајниот исход, обезбедуваш учество во Европа преку Купот. Значи во случај Вардар да е шампион и влезе во финалето на Купот, Тетекс е сигурен учесник во Лига Европа, уште пред да почне утакмицата ;)

Има еден исклучок: Ако си во финале со шампионот на државата, без разлика на крајниот исход, обезбедуваш учество во Европа преку Купот. Значи во случај Вардар да е шампион и влезе во финалето на Купот, Тетекс е сигурен учесник во Лига Европа, уште пред да почне утакмицата ;)
И Тетекс или Силекс како второлигаши ќе ја претставуваат Македонија во Европа вгодина :pos:

Поарно да не излеземо у Европа, да не се брукамо ка други што се избрукаја, да местимо 1 у 2 или 2 у 1.

Пред 3 године достојно си се претставивмо у Европа, нека си остане на тоа.

Не знаев кај да ја остам сликава, ми гледаше овде најприкладно.
Малку ретро, сезона 1998/99, враќање на Напредок во Прва Лига...и еден доскорешен репрезентативец на сликата :свиркам:
Napredok1998.jpg

Не знаев кај да ја остам сликава, ми гледаше овде најприкладно.
Малку ретро, сезона 1998/99, враќање на Напредок во Прва Лига...и еден доскорешен репрезентативец на сликата :свиркам:
Napredok1998.jpg
А тој е?

Во позадина Ѓаоли колку биле и беа бројни на времето, за сега и да не постојат

Не сум знаел дека играл за Напредок...
Мислев дека е дете на Напредок...и убеден бев (мада некои Стружани ме убедвеа поинаку) до пред пред малку...Во Напредок играл само 1998/99, а според руската википедија дошол од некоја екипа Македонија.По некоја си логика, дека место на раѓање му е пишано Струга, изгледа е ФК Македонија Враништа.Со Величе изгледа заедно почнале :D После Напредок знам дека отиде во Силекс па во Русија.

Поарно да не излеземо у Европа, да не се брукамо ка други што се избрукаја, да местимо 1 у 2 или 2 у 1.

Пред 3 године достојно си се претставивмо у Европа, нека си остане на тоа.

Е ако де ќе добиваме дојави директно од клубот од Тетово :D
Барем ќе земаме пари од наши екипи, ама после ко ќе ви лупнат казна од 10 години без настап во Европа то е друго :D

Е ако де ќе добиваме дојави директно од клубот од Тетово :D
Барем ќе земаме пари од наши екипи, ама после ко ќе ви лупнат казна од 10 години без настап во Европа то е друго :D
Мислиш дека ќе ни ја кажат? Зошто овие другиве од Тетово не им ја кажаа на нивните кога голманот им играше балет место да брани, тоа ми е највише :D :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom