Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Инаку во среда најверојатно ќе биде ждребката за полуфиналето на купот :)

Пелистер дирек не испаѓа ви гарантирам со глава !!!
Иако е рано уште да се предвиди, но полека, полека се наѕира кој екипи ќе се борат за опстанок а кој за титула !!!
Според мене Тетекс е прв кандидат за во 2 лига, имаат добар состав, подобар од пола екипи во лигата, но сите го знаете случајот со Тетекс и мислам нема излез од нивната ситуација!
Силекс секоја година се спасват за пичкино влакно од испаѓање, па редно е мислам оваа година и тие да одат во 2 лига, иако таму во Ѕинго град ништо не се знае....
Борбата за бараж ќе биди меѓу Пелистер, Работнички и Ренова. Тука мислев дека ќе биди и Дрита но во последно време играат многу добри, кинат бодови на фаворити и изледаат стабилно со бодовите иако се отепаја од местење утакмици, ДЕФИНИТИВНО најмногу местенки имаат од цела 1 лига !
Работнички е добар тим, но ете немаат резултати, исто и Ренова...

Вистина е тоа дека им доцнат некои плати ама нема шанси Ренова да отпадне.
Пола од играчите зимава ќе им заминат, немаат примено 2-3 месеци плата. Играчите кои ќе им заминат се главно тие од кои им зависи играта, незнам каква ќе биде ситуацијава ама многу веројатно е да испадне Ренова.

Пола од играчите зимава ќе им заминат, немаат примено 2-3 месеци плата. Играчите кои ќе им заминат се главно тие од кои им зависи играта, незнам каква ќе биде ситуацијава ама многу веројатно е да испадне Ренова.

Ренова ќе испадне само ако така сака Ќенан Идризи, ако тој сака да играат во втора лига тогаш така ќе биде ама ако го сака спротивното Ренова нема да испадне!

Ренова ќе испадне само ако така сака Ќенан Идризи, ако тој сака да играат во втора лига тогаш така ќе биде ама ако го сака спротивното Ренова нема да испадне!
Тоа е више друг муабет. Лесно е у нашава лига да купиш утакмица и ако сакаш да се спасиш од испаѓање (нормално ако имаш паре).
Ама колку што знаем газдава не им е ни малку заинтересиран за клубов, се игра колку да се изгура сезонава.

Иначе за Тетекс, ако е точно за муабетите што се вртат дека газдеве им дале огромни премие на играчите за да победат со Силекс, а им рекле и дека од сега па натаму ќе играат озбилно, би можеле да се спасимо од испаѓање.
Мада ја многу појќе сакам да испаднемо, ако се спасимо тоа автоматски значи дека и наредна сезона истиве ќе бида у Тетекс. Ама ако решиле Тетекс да остане у прва, ја сум 102,4% сигурен (што би рекол Амди Бајрам) дека Тетекс ќе се дигне на табела. Тешки мафијаши са у прашање, имаа паре да ја купа буквално секоја утакмица (нормално освен со Вардар, Металург и Шкендија), така да ќе видимо што ќе биде...

Неофицијално: Дејан Блажевски за 500 000 евра во Мајнц?!

Категорија: Македонски Фудбал
Објавено на Среда, 28 Ноември 2012 01:19
Напишано од Dule
dejanblazevski2811.jpg
Според неофицијални информации до кои дојде „Пулс24“ германскиот бундеслигаш Мајнц е „загреан“ за потписот на најдобриот фудбалер од Првата Македонска Фудбалска лига Дејан Блажевски, кој моментално е член на Хоризонт Турново.

Неофицијалните информации говорат дека тимот на Мајнц ќе се вклучи во битката за потписот на 26-годишниот Дејан Блажевски уште во јануарскиот преоден трансфер-период, се очекува бројка од 500.000 евра да биде вметната како барање од Турновци.
Според „Трансфермаркет“, Дејан Блажевски најдобро котира на трансфер-пазарот, со вредност од 400.000 евра на истиот, по него следува неговиот колега од нападот Зоран Балдовалиев со вредност од 350.000 евра на трансфер-пазарот.
Инаку екипата на Мајнц веќе имаше соработка со тимот на Хоризонт Турново откако германскиот бундеслигаш во своите редови на позајмица го доведе Драган Георгиев, кој моментално е член на Вардар.

http://puls24.mk/index.php/makedons...alno-dejan-blazevski-vo-majnc-za-500-000-evra

Николче Новевски може да заврши голема работа, тој е легенда во Мајнц, ова од муабети со навивачи на овој клуб (осим то вчера збрца гол против Франкфурт).
Мислам дека воопшто нашите фудбалери можат да отворат пат за помладите како и секаде во животот и во фудбалот треба да се има лоби. На пример мое лично мислење е дека Ока Николов ургираше тогаш кога Франквурт го купи Васовски, зошто сега нема Македонски фудбалери во Франкфурт тоа незнам.
Е сега многу ме интересира што ќе се случи со Хасани со оглед на тоа дека Волфсбург го смени комплет менаџментот, а веќе зборував дека Магат си имаше некој афинитети према Балканските фудбалери. Веќе се зборува дека Лакич и Олич ќе го напуштат клубот.

Super zdrepka :) neka pobedi podobriot...
Nekoi se usra od sega ,im bila namestena zdrepkata po ramkoven dogovor :tapp:

Super zdrepka :) neka pobedi podobriot...
Nekoi se usra od sega ,im bila namestena zdrepkata po ramkoven dogovor :tapp:
Апла ја наместија ждребката не заебавај :)
Се знаеше дека мора да се сретнеме ние во полуфинале... Иначе нема шанси да организираа финале Вардар-Шкендија.
Дата на реванш 2 Мај :tapp:
Се е јасно тука :)

Апла ја наместија ждребката не заебавај :)
Се знаеше дека мора да се сретнеме ние во полуфинале... Иначе нема шанси да организираа финале Вардар-Шкендија.
Дата на реванш 2 Мај :tapp:
Се е јасно тука :)
Jbg,tvoe mislenje...jas posakuvav vakva zdrepka,koj ke pobedi ke ja ima krunata,pa zatoa ako zagubime podobro i po nebolno ke bide vo polufinale otkolku finale(imame oseteno toa ),vazi i za dvete strani...ako bese ti kakao kazuvas,togas vardar pod nekoji cudni okolnosti ke ispadnese porano od kupot...
Inaku ke bidete blagi favoriti,vtorata ja igrate doma a i finansiski ste postabilni,ne znam kakov ke bide nasiot sostav do MAJ

Не стварно и јас мислам дека ја наместија ждрепката, треба да имаме уште еден претставник во ЕЛ, бидејќи ако играа Шкендија и Вардар во финале, верувам дека двата клуба ќе бидат меѓу најдобрите три во првенството, тогаш ниту победникот на купот, ниту на поразениот немаше да им значи Европа играњето во финале, а вака имаме плус еден во ЕЛ, покрај 2-от и 3-от во првенството ќе биде и еден од Силекс или Тетекс.

Поарно никој од колку Силекс или Тетекс, само ќе се обрукаат или ќе изнаместат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom