Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Како тоа му го отстапува? Не плаќа Миравци котизација и Вардар доколку има пари ќе ја плати и поштено си влага....

Остај тие филмови за на друго место. Се јасно ко ден. Се то во ред фино си е исценирано. Но кога веќе останувате во прва лига барем направете тим за на врвот, а не за уште една мизерна сезона.

Се експерти на форумов, почнувајќи од оние кои пред некој месец исто вака кењаа дека Вардар со намештаљки ќе го освои купот, па завршувајќи со овие кои знаат на каков начин Вардар ќе останел во прва лига... Да не знае човек дали да ви се смее или да ви мава ластици во тоа мозочето!

Смешки е ова првенствово не дека го следам ама крај на глупостите да се немало.

Како прво Вардар златна кокошка да не е, што не смее да оди втора лига, не го бива не го бива ајде втора лига, него заради педерски работи се вика педери не за друго.

Второ јас да сум од Скопје навивач на друг клуб данокот за градот не го плаќам, затоа што моите пари ќе одат за ривалски клуб, а не за мојот. Добро е што не сум од Скопје :).

Смешки е ова првенствово не дека го следам ама крај на глупостите да се немало.

Како прво Вардар златна кокошка да не е, што не смее да оди втора лига, не го бива не го бива ајде втора лига, него заради педерски работи се вика педери не за друго.

Второ јас да сум од Скопје навивач на друг клуб данокот за градот не го плаќам, затоа што моите пари ќе одат за ривалски клуб, а не за мојот. Добро е што не сум од Скопје :).
Да расчистиме мене не ми се свиѓа ништо,ама баш ништо што се има случено во Вардар последниве 5-6 години,па така и за ова сум скептичен.Ништо не верувам дур црно на бело не видам(останување во лига,спонзори.....).Не сакам да останеме во прва лига на ваков начин,но искрено не гледам на ова како на некој срам ако влеземе во лигата место Миравци или било кој друг.Нит ќе бидеме први во светот нит последни што го направиле тоа,така да......
Него само да те прашам,не беше педерски што Скопје играше само за да испадне Вардар?Тој клуб во оваа сезона само таа намена ја имаше.Местеа утакмци,притисоци правеа,што се не направија и тоа не за да останат во лига они(ако сакаа ќе останеа),туку само за да го избацат Вардар да може некој после да си влезе во него.Не е тоа педерски?Не е педерски што се изнаредија 1000 души ко на најголема курва на клубот и го крадеа,не е педерски што некои луѓе намерно го уништуваа?

Иначе што ги е*** дали ќе плаќаат данок тие што не се за Вардар,а се од Скопје.Вардар е клубот за кој навива најголемиот дел од скопјаните,Вардар како клуб е на прво место во Скопје.Работнички,Скопје,Металург, итн. се никој и ништо во Скопје.

Иначе што ги е*** дали ќе плаќаат данок тие што не се за Вардар од Скопје.Вардар е клубот за кој навива најголемиот дел од скопјаните,Вардар како клуб е на прво место во Скопје.Работнички,Скопје,Металург, итн. се никој и ништо во Скопје.

Тебе не ти е гајле, ама ќе го прашаме Коцета за буџетот на град Скопје ако почни да не му излегува математиката со парите.

Валкани игри притисоци секогаш имало и ќе има, ама отворено вака Вардар не смее да оди во втора лига тоа немало....

Тебе не ти е гајле, ама ќе го прашаме Коцета за буџетот на град Скопје ако почни да не му излегува математиката со парите.

Валкани игри притисоци секогаш имало и ќе има, ама отворено вака Вардар не смее да оди во втора лига тоа немало....
Градот доволно е да дава колку да може да се одиграат утакмиите (длегатите плаќање и судиите + термин за стадионот).Тоа не е голем трошок за градот,речиси ништо,а за клубот тоа е бар минимум да може да функционира.Другото би требало да покријат други спонзори.Градот нема пари сам да го финансира клубот тоа е сигурно.
А може и како Хајдук со Сплит.Клубот е во мнозинска сопственост на градот Сплит,но бидејќи е клубот АД,тие веќе не можат да го финансираат.Единствено што градот прави е мислам што поставува претседател и УО и плус го даде Пољуд на 30 години користење.Така да ова не мора да биде на никаков трошок на градот.
--- надополнето: Jun 16, 2011 1:53 PM ---

Градот доволно е да дава колку да може да се одиграат утакмиите (длегатите плаќање и судиите + термин за стадионот).Тоа не е голем трошок за градот,речиси ништо,а за клубот тоа е бар минимум да може да функционира.Другото би требало да покријат други спонзори.Градот нема пари сам да го финансира клубот тоа е сигурно.
А може и како Хајдук со Сплит.Клубот е во мнозинска сопственост на градот Сплит,но бидејќи е клубот АД,тие веќе не можат да го финансираат.Единствено што градот прави е мислам што поставува претседател и УО и плус го даде Пољуд на 30 години користење.Така да ова не мора да биде на никаков трошок на градот.

Денешен Македонски Спорт најави фузија на Миравци со Вардар.И Брацо као пак во Тетекс.Ебати лигата!

Истиот Вардар што двапати му зема играчи и спонзори на Работнички и двапати се посра. Не, фала :)

кога вардар му земал два пати спонзор на работнички
брацо пошто дојде трифун у вардар се пресели во работнички и потоа се врати поради судската одлука
а работнички е едно обично клубче што ако не беше трифун незнам дали ќе постоеше сеуште

Истиот Вардар што двапати му зема играчи и спонзори на Работнички и двапати се посра. Не, фала :)
Ама ти си припростичок малку, така!? Па што му е Вардар крив на Работнички, кога сите финансиери го гледаат како резервна варијанта.

исто така јас колку што знам трифун беше прво спонзор во вардар па 1996година отиде во работнички така да вардар на сите им е прва опција на никој не краде спонзори исто и брацо беше прво спонзор во вардар па отиде во работнички додека не го добише судскиот спор да се врати во вардар

Ама ти си припростичок малку, така!? Па што му е Вардар крив на Работнички, кога сите финансиери го гледаат како резервна варијанта.

Најтрофејниот клуб што сите го испокрадоа... дефинитивно го гледале како прва варијанта :) А сега на Миравци се чека за да го извлече од го*на... посмешно нешто, амин. поздрав

исто така јас колку што знам трифун беше прво спонзор во вардар па 1996година отиде во работнички така да вардар на сите им е прва опција на никој не краде спонзори исто и брацо беше прво спонзор во вардар па отиде во работнички додека не го добише судскиот спор да се врати во вардар
Многу си смешен,да не бил Трифун Работнички немало да постои.
Па еве не е веќе Трифун па не само што постои Работнички туку во моментов е светлосни години пред Вардар,а и верувај кој сака спонзор нека дојде во Вардар пак ке бидеме пред вас на табела

Па еве не е веќе Трифун па не само што постои Работнички туку во моментов е светлосни години пред Вардар,а и верувај кој сака спонзор нека дојде во Вардар пак ке бидеме пред вас на табела
Лесно е кога сите играчи ни ги испокупивте. Ниеден играч нема извадено вашата школа освен Дино Најдовски...
Кој ви е капитен? Глигоров, дете на Вардар.
Преклани кој ви беше најдобар? Божиновски од Вардар...
Кога за прв пат направивте јака екипа од кај ви дојдоа играчите? Од Вардар...
И најдоброто што се продало од кај вас Тричковски е дете на Вардар...
Кои играчи ги барате/купивте сега? Бајо, Тетовче, Гроздановски... па и Настевски кој последниве две сезони играше за нас...
Лесно е кога имаш пари, овој па погоре вика Вардар му ги земал на работнички играчите...
До 1998 втора лига бевте, сега тимот е стварно професионален, благодарение на пропаста на вардар. Ако Вардар вистински жживне (чистење на сметката), Работнички ќе падне ко круша....

А кој е финансиер сега на Работнички? "Холанѓаните" од Ајакс или Брацо? Зборам за вистински финансиер, не за оној што е поставен да мачка очи...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom