Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е Битола си се зезнал
Битола е бе..не ти текнува ко беа баљистите?
Ама за несрека на битолчани најаките(баљисти) после поразот се изнервираја и ни ги искршија плавите столчина и ни ја остаја празна трибината како шо сега ја познаваме.

of brat uste imas lice da zboris

si izgubil 2 transparenti do sega....Si spiel 3 pati ne si izlagal od stadion ( posledniot pat vo vtornik si spiel do 9) ....si begal od Shvercerite sred Tetovo posle natprevarot Teteks-Sloga...Cekas clen od komiti da skoka za tvoj transparent....Namesto da frlas dimna frles Solzavec...Begas od stadion...Tie sto begale prasaj kako pomina nekoj kaj stariot stadion....i mnogu mnogu drugi fakti dokazuvavte KOJ STE VIE....

ZAL MIE ZA VAS STVARNO :(

Си има посебен форум за ултраси у Македонија таму не знаат какви сме немора овде да се докажуемо :smir:
btw остајте ја оваа утакмица, имате уште 32 у првенство...

Прашај го тој што скока по знамето Војводи колку пати има јадено ќотек во Скопје??? Ако не се сеќава потсети го на една случка во парк пред 2 години за време на мечот Работнички-Интер Баку :salut:

kogo si tepal ti be :^)

Се накотија индијанци на форумов :tv:

Мој тип за ова коло

Силекс-Вардар 2
Брегалница-Шкендија X
Ренова-Турново 1
Работнички-Напредок 1
Металург-Скопје 1
Пелистер-Тетекс X2

Прва лига - првенство 2010/2011

одбери коло: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
сабота, 07 август 2010
17:00
fk%20bregalnicasmall2.png
Брегалница 2008
-
skendija%20copysmall.png
Шкeндијa
-1:1- (:)

metalutg%20m.png
Металург
-
fk%20skopjesmal2.png
Скoпje
-2:0- (:)

sileks_fcS.png
Силекс
-
fk_vardarm.png
Вардар
-2:1- (:)

renova%20amblemS.png
Ренова
-
turnovoS.png
Хоризонт Турново

понеделник, 09 август 2010
pelisterS.png
Пелистер
-
FK_Teteks%20copysmall2.png
Тетекс

rabotnicki_kometalS.png
Рaботнички
-
napredoks.png
Нaпредок
-1:1- (:)

Мој тип за ова коло

Силекс-Вардар 2
Брегалница-Шкендија 1:vozbud::vozbud:
Ренова-Турново 1
Работнички-Напредок 1
Металург-Скопје 1
Пелистер-Тетекс 2

MAKEDONIJA: Prva liga
07.08. 17:00 KrajBregalnica2 - 1Shkendija(1 - 0)
07.08. 17:00 KrajMet. Skopje3 - 0FK Skopje(1 - 0)
07.08. 17:00 KrajRenova0 - 0Turnovo(0 - 0)
07.08. 17:00 KrajSileks1 - 0Vardar(0 - 0)

Vlatko Novakov , Isklusniot Stoper strelec na 2 gola deneska

Ke odam malku off topik, nekoj od albancive neka mi kazit koga pocnuva postot za muslimanive sledniot mesec ? Ne sakam da ja prenasocam temava ama me interesira, sakam da znam posto ima ekipi kade igraat pogolem broj na muslimani, zemam za primer Valerenga ima 5-6 klucni igraci muslimani pa veruvam deka bidat efektirani pri krajot na prvenstvoto. ( cisto se raboti za kladenje )

Металург славеше убедливо против Скопје, Брегалница подобра од Шкендија, Силекс во финишот го победи Вардар, Ренова и Турново одиграа без голови.
Денеска на програмата беа четири натпревари од првата македонска лига.
Металург убедливо со 3-0 славеше против локалниот ривал Скопје.

Резултатот го отвори новото засилување Клчекаровски во 26та минута, Крстев во 57та минута зголеми на 2-0, конечните 3-0 беа дело на Костенцоски во 86та минута.

Скопје натпреварот го заврши без својот тренер Љупчо Марковски - Калц, кој доби црвен картон во 60та минута поради непрофесионално однесување.

Брегалница го доби својот прв натпревар во првата лига после долго време, Штипјани ја победија Шкендија на свој терен пред повеќе од 3000 фанови.

Брегалница славеше со 2-1, головите за домаќините ги постигна Новаков во 26та и 78та минута, Нафиу во 84та реализираше за почесен гол за Шкендија.

Вардар не издржа во Кратово, пред последниот свиреж на судијата, Темелков постигна гол за победа на Силекс од 1-0.

Шампионот Ренова одигра без голови 0-0 на свој терен против тимот на Хоризонт Турново.

Превземено од: macedonianfootball.com

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom