Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога сме веќе кај инциденти:

Север: Хорор - фудбал во Бутел

Детали
Создадено на Вторник, 27 Ноември 2012 14:31
Посети: 1218
tepacka.jpg

Натпреварот од последното есенско коло во Третата лига –Север помеѓу екипите на ФК Бутел и ФК Башкими не го доживеа крајот. Прекинат е по завршувањето на првото полувреме при резултат 1-1 откако судиите според официјалниот записник биле нападнати со нож од домашниот тренер Асалари Рама.
http://www.sportefe.com.mk/index.ph.../2012-03-30-03-23-00/2448-2012-11-27-13-31-45
--- надополнето: 9 декември 2012 во 16:37 ---
Имам еден познаник судија е во овие пониските лиги ми вика таму каде што „навивачите се Албанци е невозможно да се суди, продолжувал утакмици и по 15 минути за да победи домаќинот„, зошто како што вика „ со хеликоптер не може да те извадат ако не победат„...Без да се правиме наудрени сите знамем какви се условите во овие средини и дека нема врска со фудбал и нормални услови. Но она што најмногу ме чуди и секогаш сум се прашувал „зошто воопшто се игра фудбал во средини каде што нема ниту минимални услови„?

Абе немој да ме јебеш бре/

По инцидентот Тетекс - Шкендија, 7 приведени

недела, 16 октомври 2011, 17:17

Тројца полицајци се полесно повредени, а седум навивачи се приведени по вчерашните нереди во Тетово по завршувањето на фудбалскиот натпревар меѓу Тетекс и Шкендија. Сите уапсени се од поддржувачите на Шкендија – т.н Балисти. Тројца од нив се малолетници. Против приведените ќе бидат поднесени пријави, а ќе се идентификуваат и останатите кои учествувале во немирите. Се се случувало пред стадионот – полицијата превентивно, на трибините, ги задржала навивачите на Тетекс
– Војводите, а на другата група и дозволила да го напушти објектот. Но, незадоволните Балисти со камења ги нападнале полицајците. Следела брза реакција по што групата била растурена. На инцидентот му претходеше етничко и верско навредување во текот на целиот натпреварот.

Не отсуствуваше и фрлањето предмети на теренот – најмногу кон службените лица. Ниту Балистите, ниту Војводите денеска не сакаат за зборуваат за вчерашниот инцидент, за кој тие се виновни.

1. Kako prvo se raboti za natprevar kade Teteks bil domakin
  2. Boldiranoto
Abe ti se citas sto me citiras ili slabo, te prasav kade e taa redovna praksa so vleguvanje na teren srede natprevar vo Tetovo koga igra Shkendija, nemoj ti mene za frleni predmeti( vprocem gi imase deneska vo Gjorce) i za incidenti posle natprevar so policija:facepalm:

Спушти се на нивото на непријателот и победи го :)
Тетекс заслужено победи, шкендија освен некои обиди на индивидуалци не направи некоја шанса, а најдобра беше на онаа од Неџипи од фаул. Јорде звер (y)
Празен гол за Тетекс промаши Митров ми се чини кој играше напад (wtf?!)
Се редеа шанси второ полувреме за Тетекс да даде гол тогаш кога највише боли у последните минути и лудило на трибина, се превртев, тие што беа под мене настрадаа :D
Тетекс ја зема службено утакмицава, а шкенди ќе биде казнета, а најверојатно и ние поради влегувањето у терен. Ако, нека ги дадат парите што ги земаа од местенки управава и нивната и нашата!
Шкендијааа сакааа репеетее, пак да ја ебемееее, ајдеее викни посилнооо ЈАС ТЕ ЕБАМ ШКЕНДИЈООО :D
Смрзнавме, -5 беше сигурно :)
Кривицата што се игра у Ѓорче нека ја бараат у нивни редови! Го расипавте дербито!
--- надополнето: 9 декември 2012 во 16:53 ---
  1. Kako prvo se raboti za natprevar kade Teteks bil domakin
  2. Boldiranoto
Abe ti se citas sto me citiras ili slabo, te prasav kade e taa redovna praksa so vleguvanje na teren srede natprevar vo Tetovo koga igra Shkendija, nemoj ti mene za frleni predmeti( vprocem gi imase deneska vo Gjorce) i za incidenti posle natprevar so policija:facepalm:
Не биди лицемерен! Барем ти си реален од овие твоиве. И вие сами пред некое време спомнавте како на терен влегол некој дрогираш или незнам што. Ме мрзи да го барам постот ;)

Vie totalno ste ja utnale poentata, zborime za incident kade pri postignat gol na svojot tim, navivaci vletuvaat na teren i gi provociraat protivnickite igraci, so nekoja namera i da se sudrat. Ova bila redovna praksa vo Tetovo, pa pobarav da vidam koga toa se slucilo a i bilo redovno, posto od Tetovo sum, sekoj natprevar sum na stadion, da ne slucajno sum propustil vakvi nastani

Vie totalno ste ja utnale poentata, zborime za incident kade pri postignat gol na svojot tim, navivaci vletuvaat na teren i gi provociraat protivnickite igraci, so nekoja namera i da se sudrat. Ova bila redovna praksa vo Tetovo, pa pobarav da vidam koga toa se slucilo a i bilo redovno, posto od Tetovo sum, sekoj natprevar sum na stadion, da ne slucajno sum propustil vakvi nastani
Редовна пракса мислев на притисок кој немора да биде манифестиран со влегување на терен има и други видови на притисок, неовластени лица, загрозена безбедност поради недоволен број на полицајци, фрлање на предмети и слично. Кога игра Шкендија горе доле се е во ред затоа и немате изгубено утакмица дома, а кога ќе се случи тоа се тепат овластени лица, се каменува полиција. Сепак за последниот инцидент со Брегалница можам само да ви честитам што не им се нафрливте на Штипјани туку на сопствената управа.

Poveke i od zasluzena pobeda na Teteks:love: Vo minutite koga namnogu boli...Skendija osven sutot na nedzipi od sloboden udar neznam i dali voopsto imaja druga poseriozna sansa da ja zatresat mrezata na TETEKS !!!??? Moram site da gi pofalim no najmnogu KRALEVSKI,Miki so vleguvanjeto odma vnese svezina i taka padna golot..Bravo i za Nacevski !!! NAPRED TETEKS VO SRCE TE NOSAM !!!

I da tunelot bese sto bese, voopsto ne treba da se povrze so navivacite na eden klub nego tie sto bea vo i okolu upravata. Nie so tie potezi bevme zaostanati so vremeto, vie daleku ponapred. I se dese toa deneska, i go sporeduvate so nesto sto go nema vo Tetovo eve veke dobri 3-4 godini.

Da se razbereme deneska ste bile vo pogolem broj, imalo atmosfera adrenalin i sve toa. Ste igrale protiv Albanski tim i ete ste izlegle od kontrola. Pa tolkava topla luge x 3 i poveke Shkendija ima na sekoj natprevar. Pa ete minatiot natprevar ve dobivme 4-1, vo eden moment izramnivte na 1-1, igracot slavese prema publikata provocirajki, Jorde vo svoj stil. Nie ne mozevme da izlezeme od kontrola, nie nemavme moznosti da slezeme na teren. Daj ve molim ednas vo zivotot bidete realni, a i boga i da ne ste realni ne mi preci samo go pokazuvate svoeto licemerie. I da na vojvodite ova ne im trebase, sepak posle natprevarot pak ke bideme komsii, ke prodolzime da se setame vo ist grad
--- надополнето: 9 декември 2012 во 17:06 ---
Редовна пракса мислев на притисок кој немора да биде манифестиран со влегување на терен има и други видови на притисок, неовластени лица, загрозена безбедност поради недоволен број на полицајци, фрлање на предмети и слично. Кога игра Шкендија горе доле се е во ред затоа и немате изгубено утакмица дома, а кога ќе се случи тоа се тепат овластени лица, се каменува полиција. Сепак за последниот инцидент со Брегалница можам само да ви честитам што не им се нафрливте на Штипјани туку на сопствената управа.

Posle boldiranoto i da sakam ne mozam da prodolzam da diskutiram so tebe, posto ocigledno e deka ne si vo tek so nisto okolu Shkendija i nejzinite navivaci

vie mozebi ne ste vlegle,ama zatoa ''ovlasteni'' lica tepaat protivnicki igraci vo famozniot tunel kako magarinja.
Aj zatni se.

"Tetovskiot tunel" odamna ne funkcionira, a vo ne moznost da go skriete toa planinskoto vo sebe prikazano denes, ni go otekovte so TT. Naredniot natprevar se nadevam ke se igra vo Tetovo, istoto bi sakal da im se desi i na tekstilcite, pa posle sto saka neka bide. Da bideme i nie vo moda ko vas, a ne planinari da gi pozdravime so aplauz igracite koga ne tepaat srede Tetovo

Класичен пример за мивка екипа ти се овие Шкендија...прими гол и повлечи ја екипата. :facepalm:

Ekipata se povlece koga vide deka tolpa navivaci vlegoa vo terenot a edniot duri stigna do igracite. Taka nema ni vo Tetovo koga igra Shkendija so bi rekle vie
Ако толпа за тебе се 20 души и толку не беа тогаш имаш сериозен проблем...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom