Па баш дека нема публика повеќе луѓе ќе го гледаат мечот, ебате логиката што ја имашJas da sum sega kako upravata na Pelister Sreda od kupot na MTV nema da mu dadam dozvola da vrsat prenos od Bitola pa koj gi eba .....
Da se igrase so publika aj da ja davaa vardar-napredok ama vaka bez publika stvarno e glupo trebase da mu se dade prednost na skendija-trunovo ili pak na mtv 2 neka ja davaa skendija a na prva vardar

Ти мечот ќе го гледаш ради публиката или ради утакмицата?
На крај краева Пелистер ти игра дома тој ден, како божем ќе седиш да гледаш Шкендија-Турново?
Сите што имаат утакмици тој ден ќе си одат на стадион, а освен тие што одат на стадион дали има уште 100-тина други во цела држава што воопшто ги гледаат преносите, тоа е реалноста.
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 20:27 ---
Авансиран?Se gleda od avion deka Vardar e dosta po avansiran od site drugi ekipi vo MFL..zatoa ne treba da si mnogu pameten pa da svatis..
Pocnuvajki od GRAD SKOPJE,pa preku FFM sega i MTV ...toa e fakt,neosporen,arno ama..Vardar nikako da go prezeme primatot,doma nema ni po 500 publika,vodstvoto go zabugi,a i kaj da gostuvat sekoj gi mrazi...
Учиш дур си жив, не сум знаел дека постои и таков израз.
Не сме го загубиле водството, напротив СИ ГО ВРАТИВМЕ првото место

ФФМ не форсирал? Немаш докази, напротив нема ниту еден податок со кој се покажува дека некоја екипа е форсирана.
МТВ не форсирал? Зошто не го даваа дербито Брегалница-Вардар?
Али ќе ви простам, тешко ви е да сватите дека само од Скопје идат преноси во 90% од слуачите.
Почнувајќи од Град Скопје ЛОЛ Што од град Скопје? Не смее општина да не спонзорира?
Кај и да сме гостувале не мрзаеле. Па што треба, нозе да ни бацуваат? Нормално дека ќе не мрзат кога сме противници на нивните екипи. Колку што има фци што не мрзат, има и фаци од сдруги градови кои живот даваат за Вардар, нешто што секој друг клуб од Македонија може да го сонува

ЗАШТО НЕМА ПРЕНОС ОД ТЕТОВО?
Затоа што никој не сака на национална телевизија да слуша КАУРСКИ ПИЧКИ, ТОШЕ ПЕДЕР. Затоа што тогаш ќе има ЈАВЕН доказ дека сте Анти-Македонисти, а засега може да спиете на увото дека сте невини хрчки. Никој не сака да гледа како летаат камења од трибините по гостинските играчи. Затоа и воопшто ме чуди како го дадоа дербито со Вардар...
Сега појасно ви е зошто нема преноси од мечевите од Тетово?