Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Jas da sum sega kako upravata na Pelister Sreda od kupot na MTV nema da mu dadam dozvola da vrsat prenos od Bitola pa koj gi eba .....
Da se igrase so publika aj da ja davaa vardar-napredok ama vaka bez publika stvarno e glupo trebase da mu se dade prednost na skendija-trunovo ili pak na mtv 2 neka ja davaa skendija a na prva vardar
Па баш дека нема публика повеќе луѓе ќе го гледаат мечот, ебате логиката што ја имаш :facepalm:
Ти мечот ќе го гледаш ради публиката или ради утакмицата?
На крај краева Пелистер ти игра дома тој ден, како божем ќе седиш да гледаш Шкендија-Турново?
Сите што имаат утакмици тој ден ќе си одат на стадион, а освен тие што одат на стадион дали има уште 100-тина други во цела држава што воопшто ги гледаат преносите, тоа е реалноста.
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 20:27 ---
Se gleda od avion deka Vardar e dosta po avansiran od site drugi ekipi vo MFL..zatoa ne treba da si mnogu pameten pa da svatis..
Pocnuvajki od GRAD SKOPJE,pa preku FFM sega i MTV ...toa e fakt,neosporen,arno ama..Vardar nikako da go prezeme primatot,doma nema ni po 500 publika,vodstvoto go zabugi,a i kaj da gostuvat sekoj gi mrazi...
Авансиран?
Учиш дур си жив, не сум знаел дека постои и таков израз.

Не сме го загубиле водството, напротив СИ ГО ВРАТИВМЕ првото место :)
ФФМ не форсирал? Немаш докази, напротив нема ниту еден податок со кој се покажува дека некоја екипа е форсирана.
МТВ не форсирал? Зошто не го даваа дербито Брегалница-Вардар?
Али ќе ви простам, тешко ви е да сватите дека само од Скопје идат преноси во 90% од слуачите.
Почнувајќи од Град Скопје ЛОЛ Што од град Скопје? Не смее општина да не спонзорира?
Кај и да сме гостувале не мрзаеле. Па што треба, нозе да ни бацуваат? Нормално дека ќе не мрзат кога сме противници на нивните екипи. Колку што има фци што не мрзат, има и фаци од сдруги градови кои живот даваат за Вардар, нешто што секој друг клуб од Македонија може да го сонува ;)

ЗАШТО НЕМА ПРЕНОС ОД ТЕТОВО?
Затоа што никој не сака на национална телевизија да слуша КАУРСКИ ПИЧКИ, ТОШЕ ПЕДЕР. Затоа што тогаш ќе има ЈАВЕН доказ дека сте Анти-Македонисти, а засега може да спиете на увото дека сте невини хрчки. Никој не сака да гледа како летаат камења од трибините по гостинските играчи. Затоа и воопшто ме чуди како го дадоа дербито со Вардар...
Сега појасно ви е зошто нема преноси од мечевите од Тетово?

Па баш дека нема публика повеќе луѓе ќе го гледаат мечот, ебате логиката што ја имаш :facepalm:
На крај краева Пелистер ти игра дома тој ден, како божем ќе седиш да гледаш Шкендија-Турново?
Сите што имаат утакмици тој ден ќе си одат на стадион, а освен тие што одат на стадион дали има уште 100-тина други во цела држава што воопшто ги гледаат преносите, тоа е реалноста.

Авансиран?

ФФМ не форсирал? Немаш докази, напротив нема ниту еден податок со кој се покажува дека некоја екипа е форсирана.
Али ќе ви простам, тешко ви е да сватите дека само од Скопје идат преноси во 90% од слуачите.
Почнувајќи од Град Скопје ЛОЛ Што од град Скопје? Не смее општина да не спонзорира?

Затоа што никој не сака на национална телевизија да слуша КАУРСКИ ПИЧКИ, ТОШЕ ПЕДЕР. Затоа што тогаш ќе има ЈАВЕН доказ дека сте Анти-Македонисти, а засега може да спиете на увото дека сте невини хрчки. Никој не сака да гледа како летаат камења од трибините по гостинските играчи. Затоа и воопшто ме чуди како го дадоа дербито со Вардар...

Ama i ti kakva logika imash :pos: :facepalm:

Kako be toa sekogash istite muabeti , deka ima provociranja , i shto znam ..

KAKO NE TI E SRAM BE ,,, na mecot so Rabotnicki bez veze skandiravte MRTOV Albanec DOBAR Albanec , I KOJ NE SKOKA I TOJ JE Albanec , i toa na pocetokot na mecot , kako be ti najde da mi zboris .

:facepalm:

Ama i ti kakva logika imash :pos: :facepalm:

Kako be toa sekogash istite muabeti , deka ima provociranja , i shto znam ..

KAKO NE TI E SRAM BE ,,, na mecot so Rabotnicki bez veze skandiravte MRTOV Albanec DOBAR Albanec , I KOJ NE SKOKA I TOJ JE Albanec , i toa na pocetokot na mecot , kako be ti najde da mi zboris .

:facepalm:
Скандиравме бе, КРИЕМЕ ЛИ?
Скандиравме и ќе скандираме, ама за нас тоа е јавно познато. И да нема и да има скандирања, Алсат следи и 100 меча да не пееме па да испееме еднаш одма ќе не дадат на вестите.
А за вас се крие, вие не пеете, вие сте мирните, Македонците имаат сосема друго мислење за вас не ве сметаат за непријатели какви што сте во реалноста, така да едно скандирање ТОШЕ ПЕДЕР многу ќе им смени ;)
Земи пример од Шпанија, дали има пренос кога им ја свират Шпанската химна на финале од копа дел реј?

П.с. мило ми е што си останал дома да гледаш Работнички-Вардар место да одиш на ДОМАШЕН меч на твојата екипа :icon_mrgr:

Скандиравме и ќе скандираме, ама за нас тоа е јавно познато. И да нема и да има скандирања, Алсат следи и 100 меча да не пееме па да испееме еднаш одма ќе не дадат на вестите.
А за вас се крие, вие не пеете, вие сте мирните, Македонците имаат сосема друго мислење за вас не ве сметаат за непријатели какви што сте во реалноста, така да едно скандирање ТОШЕ ПЕДЕР многу ќе им смени ;)
Земи пример од Шпанија, дали има пренос кога им ја свират Шпанската химна на финале од копа дел реј?

П.с. мило ми е што си останал дома да гледаш Работнички-Вардар место да одиш на ДОМАШЕН меч на твојата екипа :icon_mrgr:

Imav obvrski , ne mozham sekogash da bidam so timot , a ovaa ti beshe samo za da jadesh neshto , posto pojma si nemas , ni gi kazhuesh istite muabeti , kao i sekogash ..

DA , I NIE SKANDIRAME , i vie SKANDIRATE ...

kaj e problemot sea , vas direkten prenos ve imaa , nas ne ? NE ODI NESHTO (y)

Oops , Vardar e timot koj beshe spasen od vladata ( VMRO ) ,istata partija vlozhi i ja dobi prvenstvoto , istata partija prati CELA ARMIJA vo Tetovo za da ja shtiti Vardar , a tamu ne se slucuvashe nishto , osven TORPEDIRANJE na terenot , kade pobedi podobriot - SHKENDIJA!

Isto i so MTV, SAME STORY ,,, Pozz

vrska nemas.
Drita e vtora posle Shkendija so posetnost..

Koja tie taa selacka ekipa be ne zaebavaj Drita upm tamu vo Bogovinje ako nemas Boom TV tie ne ni fakaat MPT1 ne zaebavaj :)) pa takvi ekipi kako Drita i uste mnogu ni se unisti prvenstvoto nemozes edno derbi asalno da gledas ni na TV ni na stadion treba da se prevzeme nesto i treba starite dobri vreminja da se vratat koga sekoja nedela imase derbi utakmica a ne vaka Drita-Napredok i nekoj sakaa na Televizija da ima prenos a tie samite ekipi imaat po 325 gledaci :)))))) i drug pat nemoj dam i repliciras jasno.
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 20:58 ---
Jas da sum sega kako upravata na Pelister Sreda od kupot na MTV nema da mu dadam dozvola da vrsat prenos od Bitola pa koj gi eba .....
Da se igrase so publika aj da ja davaa vardar-napredok ama vaka bez publika stvarno e glupo trebase da mu se dade prednost na skendija-trunovo ili pak na mtv 2 neka ja davaa skendija a na prva vardar

a na Sobraniski kanal GAY PARADA neka davaat kolku ste mizerni bre nemozete da svatite nekoj raboti ccc

Koja tie taa selacka ekipa be ne zaebavaj Drita upm tamu vo Bogovinje ako nemas Boom TV tie ne ni fakaat MPT1 ne zaebavaj :)) pa takvi ekipi kako Drita i uste mnogu ni se unisti prvenstvoto nemozes edno derbi asalno da gledas ni na TV ni na stadion treba da se prevzeme nesto i treba starite dobri vreminja da se vratat koga sekoja nedela imase derbi utakmica a ne vaka Drita-Napredok i nekoj sakaa na Televizija da ima prenos a tie samite ekipi imaat po 325 gledaci :)))))) i drug pat nemoj dam i repliciras jasno.

Izvini , ama clenot Goal e vo pravo , Drita iako nema bogata istorija , nema dobieno nekoj kup , ama ako pravis sporedba so Renova , Turnovo , Teteks, Metalurg , ima mnogu poveke publika , sigurno +2.000 odi , isto taka kje se spasi mnogu lesno ovaa godina , ima iskusni igraci , Nebi Mustafi , Ardian Nuhiu , Mensur Idrizi , ima eden iskusen trener , stadionot go renoviraja isto taak , taka da ne e Drita bash losho ...

Авансиран?

Avansiran=favoriziran ...taka da trebas da naucis i stranski izrazi !! iako ne se somnevam deka si svatil od prva,samo isproba da go dokazes toj`` Patriotizam`` lazen i neosnovan koj go zapocnavte 2006 navaka..Jbg,ti si znaes..
Vodsvoto od 8-9 boda,toa vreme koga ti ne vodese vo vtora liga zaedno so turnovo( da ti najdem postovi nanazad !!??) i ne vodite..DELITE PRVO mesto,so ekipa so trebase so Miravci da igra dogodina(iako ne se znae kaj ke tera miravci,mozda ke se fuzira i ke odi vo treta :) ) nisto cudno ...
Da MTV ve forsira,samo pogledni gi dadenite natprevari vo zivo...nema sto da pametuvam,faktite se tie,kolku da sakas da ki iskrivuvas...
Grad Skopje od pari na site gragjani (site opstini,vklucuvajki gi i CAIR i SARAJ,koji nemat dopirna tocka so Vardar,cista diskriminizacija) so 1 M evra vi e glaven sponzor...Sega probuvas da ne e*** vo zdrav mozok !!???
Vo FFM vi e presedatel vas covek,covek koj igrase za vardar i go vodese vardar...ist slucaj koga bese Zingo(sileks) ili Hari(pobeda) samo so ovoj ke kazete deka ne bil presedatel na klubot,ama i toa znaeme koj i kako ve vodi..nema veze
Jas za mene me boli so ne ne davat na MTV,barem za utakmicite doma,idam sekoj natprevar od detstvo so uste 5-6 iljadi kako mene,so e apsoluten rekord vo ova drzava veke edna dekada...samo da napomenam deka MTV e javen servis,sobira pari od site gragjani bez razlika dali se od Jug,Zapad istok ili sever...arno ama se gleda deka stanalo servis na edna ekipa...cista diskriminacija,lesinari od narod sto plakat za takov MONOPOLEN servis !!!!
Sega mi kazuvas deka narodot ne saka da slusa navredlivi pesni...kako nemas obraz!??? so peevte protiv Rabotnicki,najsvez primer !????
Ako sme nie anti makedonski nastroeni i vie ste anti albanski..i toa e javno!!!
i za derbito so Vas : Pred site koji gleda ve Asfaltiravme,vo sekoj aspekt ve dominiravme ..i sega ispaga deka kako kazna nema da ne ima vo MTV,valda +18 srede den ne im se dopadnalo na odredeni !!!

Skandirajte be druze ako mislite deka e dobro toa sto go pravevte so Rabotnicki togas toa e vas problem vie si znaete mozete na sekoj natprevar da peete antialbanski pesni nikoj ne vi brani ama jas imam pisuvano i vo drugi temi ednas treba da se stavi kraj na toa i od Komiti i od Ballisti i od Shvercerat da se iskorenat nekoj pesni sto veke 22 godini gi slusame veke stanaa dosadni barem 5 % da se smenea nekoj raboti ama gledam deka na ova nema kraj i sekoj neka si tera po svoe kako saka sto saka neka pcue neka uziva :)

Avansiran=favoriziran ...taka da trebas da naucis i stranski izrazi !! iako ne se somnevam deka si svatil od prva,samo isproba da go dokazes toj`` Patriotizam`` lazen i neosnovan koj go zapocnavte 2006 navaka..Jbg,ti si znaes..
Vodsvoto od 8-9 boda,toa vreme koga ti ne vodese vo vtora liga zaedno so turnovo( da ti najdem postovi nanazad !!??) i ne vodite..DELITE PRVO mesto,so ekipa so trebase so Miravci da igra dogodina(iako ne se znae kaj ke tera miravci,mozda ke se fuzira i ke odi vo treta :) ) nisto cudno ...
Da MTV ve forsira,samo pogledni gi dadenite natprevari vo zivo...nema sto da pametuvam,faktite se tie,kolku da sakas da ki iskrivuvas...
Grad Skopje od pari na site gragjani (site opstini,vklucuvajki gi i CAIR i SARAJ,koji nemat dopirna tocka so Vardar,cista diskriminizacija) so 1 M evra vi e glaven sponzor...Sega probuvas da ne e*** vo zdrav mozok !!???
Vo FFM vi e presedatel vas covek,covek koj igrase za vardar i go vodese vardar...ist slucaj koga bese Zingo(sileks) ili Hari(pobeda) samo so ovoj ke kazete deka ne bil presedatel na klubot,ama i toa znaeme koj i kako ve vodi..nema veze
Jas za mene me boli so ne ne davat na MTV,barem za utakmicite doma,idam sekoj natprevar od detstvo so uste 5-6 iljadi kako mene,so e apsulet rekord vo ova drzava veke edna dekada...samo da napomenam deka MTV e javen servis,sobira pari od site gragjani bez razlika dali se od Jug,Zapad istok ili sever...arno ama se gleda deka stanalo servis na edna ekipa...cista diskriminacija,lesinari od narod sto plakat za takov MONOPOLEN servis !!!!
Sega mi kazuvas deka narodot ne saka da slusa navredlivi pesni...kako nemas obraz!??? so peevte protiv Rabotnicki,najsvez primer !????
Ako sme nie anti makedonski nastroeni i vie ste anti albanski..i toa e javno!!!
i za derbito so Vas : Pred site koji gleda ve Asfaltiravme,vo sekoj aspekt ve dominiravme ..i sega ispaga deka kako kazna nema da ne ima vo MTV,valda +18 srede den ne im se dopadnalo na odredeni !!!
Па Вардар е главн клуб во градот, кој клуб сакаш да го финансираат?
Вардар е симболот на Скопје.
Зошто се финансира во КК Работнички? Јас ги мразам па пак мои пари одат во нивниот клуб.
Неможам да сватам што вас ви смета што спонзор ни е општина Скопје?
Градот го превзема клубот за да го потсреди од долгови и да го направи Акционерско друштов, ншто што ОДАМНА требаше да го направи. Нема вечно да се спонзори, ете веќе се бараат друго спонзори.

Не ми извртувај зборови, во втора лига ве праќав пред почетокот на првенството, кога го имавте истиот состав од мечот со Портдаун. Ако останевте на тој состав може не втора лига, ама втора половина не ви бегаше ;)
И Турново ги типував за испаѓање па изненадија, изнакупија играчи од тогаш. Тоа е фудбалот, утре може ќе останеме без спонзор и ќе ни отиде пола тим па ќе завршиме во бараж. Јас само типував според тогашните состави, не измислував топла вода, по имињата на тимот не личевте на ништо, а и кога дојдоа Положани и Неџипи ни јас ни ти неможевме да знаеме дали се во форма или не. За ваша среќа испадна дека се во форма. На крај краева многу тимови потфрлија, од Брегалница и Пелистер очекував многу повеќе.

Никој не не форсира од ФФМ. Ако не форисраа зошто мечот се игра во недела?
Ние сакавме во сабота, што не го ставија во сабота?
А дали не форисраат видете од судењето, ниту еднаш не отсудиле за нас, или си е најнормално судењто или па има одлуки против нас ;)
Само зборуваш, а кога ќе те прашам како тоа не форсираат единствен осдговор и на тебе и на сите сдруги комплексаши кои не им е до муабет туку до провокации е ВМРО ВЕ СПАСИ ОД ВТОРА ЛИГА. Не спаси, што кур ве боли вас? Што има везе со ФФМ тоа? Никој нема осдговор битно да зборите.

Ние пееме и си признаваме. Вие пеете и се правите наудрени ;)
Државата е Македонија, телевизијата е национална МАКЕДОНСКА телевизија па сега ти свати зошто нема преноси од Тетово и зошто никој несака да слуша такво скандирање (земи пример од Шпанија).

The King1 е навивач на наш најлут ривал па разбира што пробувам да ви кажам дека шампионот секогаш го даваат највеќе, ама толку сте искомкплексирани што ни да ви се нацрта нема да сватите.

Ако одиш на стадион што ќе ти е пренос?
Мене ми е гајле дали би не давале или не, ама ете сега кога сме казнети пренос од наш меч ќе биде нагледан меч затоа што НЕМОЖЕМЕ ДА ПРИСУСТВУВАМЕ, а рандом фаци што следат фудбал би гледале и Вардар-Шкендија и Дрита-Турново само да има пренос...

Izvini , ama clenot Goal e vo pravo , Drita iako nema bogata istorija , nema dobieno nekoj kup , ama ako pravis sporedba so Renova , Turnovo , Teteks, Metalurg , ima mnogu poveke publika , sigurno +2.000 odi , isto taka kje se spasi mnogu lesno ovaa godina , ima iskusni igraci , Nebi Mustafi , Ardian Nuhiu , Mensur Idrizi , ima eden iskusen trener , stadionot go renoviraja isto taak , taka da ne e Drita bash losho ...

Zaebi decko dojde vreme ekipi od VUKOJEBINI da igraat vo prva liga turimu kurot se vika toa druze ako sakame silna liga silna tifo scena vaka treba da izgleda MAK LIGA

1.Shkendija
2.Vardar
3.Shkupi
4.Pelister
5.Belasica
6.Pobeda
7.Teteks
8.Kumanovo
9.Borec
10.Tikvesh
11.Makedonija
12.Bregalnica

moze malce zabegav ama jas licno sonuvam za vakva liga i togas ke moze da se merat kurovi a ne vaka ekipi kako Drita,Turnovo,Rabotnicki,Metalurg,Renova upm katastrofa nevidena za toa ke nema ni derbi natprevari ni derbi tifo dueli i nikoj ic kur ne go boli dali ke odi vardar dali renova dali metalurg na MPT1 :)

Skandirajte be druze ako mislite deka e dobro toa sto go pravevte so Rabotnicki togas toa e vas problem vie si znaete mozete na sekoj natprevar da peete antialbanski pesni nikoj ne vi brani ama jas imam pisuvano i vo drugi temi ednas treba da se stavi kraj na toa i od Komiti i od Ballisti i od Shvercerat da se iskorenat nekoj pesni sto veke 22 godini gi slusame veke stanaa dosadni barem 5 % da se smenea nekoj raboti ama gledam deka na ova nema kraj i sekoj neka si tera po svoe kako saka sto saka neka pcue neka uziva :)
Е ајде престанете вие ќе престанеме и ние, може? :icon_lol:
Нема шанси тоа да се случи во догледно време. Тоа што се случува во реалноста се пренесува на трибините, секде во светот е така :)
Се проба кај нас да се престане со тоа, долго време не се скандираше, ама се собраа разни настани во државава така да секој меч се скандира, слично како и на ваши мечеви и мечеви на Шкндија.
Само вие скандирате и никој не јавува, а ние кога скандираме одма на Алсат плачат тие и само ние испаѓаме криви.

Do Sabja : Pa i za toa vakva nie tifo scenava ne znaeme nisto drugo osevn mrtov Albanec ili tose peder ili nekoj takvi klosarski pesni sto jas licno sum protiv ama gledam deka nekoj luge uprno si teraat po svoe i ne mi preostanuva da kazam drugo oseven neka si teraat vo toj film neka lecat kompleksi na tribina :)

Ne e rabotata deka zasto da ne davaat na MTV koa ke ideme na stadion. Ili pa deka ne sakat da cue narodot kako se pcue vo Tetovo. Rabotata e sto ponekogas nekoj saka da si go gleda svojot tim togas koga ne e vo moznost da gostuva. A ne samo Vardar kade i da igra so isklucok na mecot vo Stip.

Za Skendija se soglasuvam, treba da davaat i prenos od natprevarite na Skendija, Igraat ubav fudbal za nasi uslov, i navivacite na Skendija ne se vo mzonost da odat na sekoj gostinski natprevar, a i ne navivaat samo Balisti za Skendija... Vardar isto taka...Vardar e sampionot normalno e da ima privilegija, plus e od Skopje...

Za Pelister lupate gluposti, nitu moze da ponudi Pelister ubav fudbal, nisto ne vidovme ovaa godina...
I samite vie, gledam kolku go bodrite timot... 20 dusi so Turnovo zaedno so redari... ne trebase ni taa da ja prenesuvaat, so drita ni 15 ne bevte...Pa uste na tv da ve davalo ha-ha

Samo Vardar i Skendija treba da se prenesuvaat vo zavisnost od protivnikot, koga ke igra Vardar vecerni termini, ke mozat i Vardar i Skendija da gi davaat...

Neka ja prenesuvaat i Drita- Vardar da puknete od maka :LOL:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom