Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Jas ko shto znam, imaat problem so nabavka na kvalitetni reportazhni vozila. Nemaat dovolno sredstva za tolku chesto vrshat prenosi nadvor od Skopje.

:pos: Samo Vardar odi direktno , lele :facepalm:

Shkendija-Turnovo po interesno i spored mene trebashe da odi direktno :sneaky:

Ne se cudam vekje , na 80% od direktnite prenosi Vardar bil , pa ne ja davaa Shkendija direktno i vo gradskoto derbi protiv Teteks , pa nitu so Renova , interesen mec kao i sekogash ( a mi davaat Napredok-Vardar , pa i Sileks-Vardar:facepalm: )
Па нормално е шампионот највеќе да го даваат.
Јако прво нашите утакмици се играа ВО РАЗЛИЧЕН ТЕРМИН, нормално дека и со Самсрзалино да играме пак тој меч ќе го дадат пошто во 20 часот немаа други мечеви.
Толку им се можностите затоа исамо од Скопје даваат мечеви.

И грешка си, надвор од Скопје не давале само два пати и тоа од дербито со вас и од мечот со Силекс.
Мечевите со Ренова, Напредок и Брегалница не ги давале на ТВ...
Мечот Брегалница-Вардар беше дерби, па даваа Метлург-Дрита место него ;)

Свати дека цело време само од Скопје ќе пренесуваат.
Утре играме во Куманово и од таму имаат убава положба за пренос.

Од Тетово нема да видите многу мечеви, соочи се со тоа...
А и што ќе ти е пренос? И така сите ќе идете на стадион.
Вардар игра без публика утре, така да многу поголема гледаност ќе има овој дуел. А и онака играат првиот со петиот, не е толку слаб мечот.

Па нормално е шампионот највеќе да го даваат.
Јако прво нашите утакмици се играа ВО РАЗЛИЧЕН ТЕРМИН, нормално дека и со Самсрзалино да играме пак тој меч ќе го дадат пошто во 20 часот немаа други мечеви.
Толку им се можностите затоа исамо од Скопје даваат мечеви.

И грешка си, надвор од Скопје не давале само два пати и тоа од дербито со вас и од мечот со Силекс.
Мечевите со Ренова, Напредок и Брегалница не ги давале на ТВ...
Мечот Брегалница-Вардар беше дерби, па даваа Метлург-Дрита место него ;)

Свати дека цело време само од Скопје ќе пренесуваат.
Утре играме во Куманово и од таму имаат убава положба за пренос.

Од Тетово нема да видите многу мечеви, соочи се со тоа...
А и што ќе ти е пренос? И така сите ќе идете на стадион.
Вардар игра без публика утре, така да многу поголема гледаност ќе има овој дуел. А и онака играат првиот со петиот, не е толку слаб мечот.

Не е нормално повеќе шампионот да го даваат, додека на другата страна имаш градско дерби Шкендија-Тетекс или пак друг поинтересен натпревар. Пример играат Металург-Ренова а тие пренесуваат Вардар-Дрита, и така не чини.
За тоа со вечерниот термин во право си.

А тоа што имаат проблеми да даваат надвор од Скопје, хмм не знам ама се виде дека сепак може да даваат, од Тетово, па и од Кратово дадоа!

Не ми е гајле за пренос кога играме на домашен терен ама верувај низ цела Западна Македонија сакаат да ја гледаат Шкендија, јас сакам пример ако не можам да одам на гостување против Металург да можам на ТВ да гледам, а не да гледам како Вардар игра против некоја екипа од долниот дел на табелата.

Како и да е, сепак добро е што се мрднаа работите од мртвата точка.

Не бев на форумот коа се играше Работнички - Вардар, па сеа да прашам, нели беше решено дека натпреварите на Работнички ќе се играат на „Градски“ ? Што така се предомислиле и играа во Маџари .. или пак од почеток на првенство таму ги играат натпреварите?
Како прва солуција на почетокот им беше Борис Трајковски, па Градски, па сеа пак во Маџари се вратиле.

А за преносот во недела, не се сложувам и јас, поинтересен би требало да е дуелот во Тетово, а и доволно е да се погледне табелата, а за тоа дека само од Скопје ќе ги пренесуваат натпреварите, не си прајте бајрам на умот.:D .. ако сакаат, сигурно ќе најдат начин, башка овој викенд немаат никаков друг пренос од нивна продукција..
И за ова што пиша некој поназад дека Вардар сакале сите да го глеат и ќе имале повеќе гледаност, не ме јеби.

Не бев на форумот коа се играше Работнички - Вардар, па сеа да прашам, нели беше решено дека натпреварите на Работнички ќе се играат на „Градски“ ? Што така се предомислиле и играа во Маџари .. или пак од почеток на првенство таму ги играат натпреварите?
Како прва солуција на почетокот им беше Борис Трајковски, па Градски, па сеа пак во Маџари се вратиле.

А за преносот во недела, не се сложувам и јас, поинтересен би требало да е дуелот во Тетово, а и доволно е да се погледне табелата, а за тоа дека само од Скопје ќе ги пренесуваат натпреварите, не си прајте бајрам на умот.:D .. ако сакаат, сигурно ќе најдат начин, башка овој викенд немаат никаков друг пренос од нивна продукција..
И за ова што пиша некој поназад дека Вардар сакале сите да го глеат и ќе имале повеќе гледаност, не ме јеби.
Не бе Шкендија и Турново ќе имаат поголема гледаност.
Па и таблеата да ја погледнеш што ќе видиш играат првиот и четвртиот и вториот и третиот.

Што, демек ти или било кој од нас пукнал да ги гледаш Шкендија или Дрита или Металург? Не ме јеби, освен Шкендија што моментално има гледачи(колку-толку), ниеден друг клуб освен Вардар не привлекува толку внимание.

Не знаеш зашто не си бил на стадион, со Хоризонт пола јужна беа гостински фанови(родители и сл.), цели фамилии зафаќаа ред на градски, со факинг Еуромилк исто, само не беа фамилии, туку копачи, али небитно, и ред други натпревари.

Сајбер може да ти каже за гостинските натпревари...

Иначе, не играат на Градски дека се реновира.

Не бе Шкендија и Турново ќе имаат поголема гледаност.
Па и таблеата да ја погледнеш што ќе видиш играат првиот и четвртиот и вториот и третиот.
Џабе е муабетот кога си фан на тим кој ќе го пренесуваат во недела. И нормално дека би ти одговарало, без разлика дали Напредок се четврти или десетти. Или твојот тим е на прва позиција, па за тоа требало да го даваат во пренос, па ете некња го имаше и речиси секое коло, а јас апсолутно не видов некоја игра која би ме воодушевила и да ме убеди да ги глеам пак, без разлика со кој играат.
Кога веќе се популаризира првенството треба и други екипи да одат во пренос, а ако се популаризира Вардар, тоа е веќе друго.
Колку и да ја тупиме, одлуката за пренос не се менува, па толку за оваа тема, барем од мене.

Што, демек ти или било кој од нас пукнал да ги гледаш Шкендија или Дрита или Металург? Не ме јеби, освен Шкендија што моментално има гледачи(колку-толку), ниеден друг клуб освен Вардар не привлекува толку внимание.

Не знаеш зашто не си бил на стадион, со Хоризонт пола јужна беа гостински фанови(родители и сл.), цели фамилии зафаќаа ред на градски, со факинг Еуромилк исто, само не беа фамилии, туку копачи, али небитно, и ред други натпревари.

Сајбер може да ти каже за гостинските натпревари...
Иначе, не играат на Градски дека се реновира.
Па ја би ја глеал попрво Шкендија и Турново отколку Вардар - Напредок, без водење на инат, да не помисли Сајбер дека пак му се контрам за неговиот тим..
А кој ги привлекува, не сте ми јасни? Вардар ја верувам дека веќе подолго време не привлекува гледачи од страна како што тоа било случај порано, да седнат и да го гледаат на телевизија, сеа кога ќе видат каква игра имаат, тешко дека некогаш пак би се вратиле, освен ако нивниот тим не игра против Вардар. Не се нешто супериорни нит од Шкендија нит од Металург, па и некња против Работнички не беа нешто повеќе, ама ете искористија шанси.
Фала за одговорот за Градски, а што се реновира сеа?o_O

Па ја би ја глеал попрво Шкендија и Турново отколку Вардар - Напредок, без водење на инат, да не помисли Сајбер дека пак му се контрам за неговиот тим..
А кој ги привлекува, не сте ми јасни? Вардар ја верувам дека веќе подолго време не привлекува гледачи од страна како што тоа било случај порано, да седнат и да го гледаат на телевизија, сеа кога ќе видат каква игра имаат, тешко дека некогаш пак би се вратиле, освен ако нивниот тим не игра против Вардар. Не се нешто супериорни нит од Шкендија нит од Металург, па и некња против Работнички не беа нешто повеќе, ама ете искористија шанси.
Абе се, ти мислењето го базираш на ништо, јас на тоа што го гледам на Градски. Другар што не гледа фудбал ни на телевизија, беше на Вардар - Еуромилк. Ако тоа не е привлекување, не знам што е. Сигурен сум дека тој истиот нема да го гледа Турново со ниеден противник.

Те разбирам зашто така мислиш, но ситуацијата е сосема поинаква. Знам многу фанови на Вардар што не одат на утакмици само затоа што живееле во друго време, кога Вардар се носел со Ѕвезда и Партизан, а не сега да игра со Дрита и Ренова. Јбг, не е Вардар крив, фудбалот е на многу ниско ниво, ништо чудно и пониско да оди ако не се формира балканска лига, само тоа е спасот.

Се реновира подлогата најверојатно, не сум сигурен, за со Словенија да биде спремен.

Џабе е муабетот кога си фан на тим кој ќе го пренесуваат во недела. И нормално дека би ти одговарало, без разлика дали Напредок се четврти или десетти. Или твојот тим е на прва позиција, па за тоа требало да го даваат во пренос, па ете некња го имаше и речиси секое коло, а јас апсолутно не видов некоја игра која би ме воодушевила и да ме убеди да ги глеам пак, без разлика со кој играат.
Кога веќе се популаризира првенството треба и други екипи да одат во пренос, а ако се популаризира Вардар, тоа е веќе друго.
Колку и да ја тупиме, одлуката за пренос не се менува, па толку за оваа тема, барем од мене.

Тревата се реновира,односно се одржува само. Ова е само кратка пауза на 14ти против Словенија повторно би бил во функција стадионот.

Абе контраш основни информации немаш за Мак првенство, ама само да се контрало :icon_lol:

Се ебаваат нешто со тревата на Градски, одма по мечот со Металург истиот беше затворен и според предвиденото повторно ќе биде отворен за дуелот со Словенија на 14.11.

Околу преносите.
Абе види, нормално е да го даваат шампионот. Барса ќе ја даваат и со Реал кога ќе игра и со Гранада колку и да е поинтересен некој друг дуел :)

Што не ви е јасно околу преносите од Тетово. Да не се објаснуваме сега, не мислам да се расправам ЈАСНО треба да ви биде зошто нема преноси од Тетово од мечеви на Шкендија иако бар за таа далечина може да обебзедат пренос.
Од другите градови истотака неможе да очекувате повеќе преноси но ради поразлични причини а тоа е капацитетот на МТВ.

Околу тоа кој ќе привлече повеќе публика. Мечот Вардар-Напредок ќе им биде далеку погледан од било кој друг меч бидејќи Комити неможеме да присуствуваме во Куманово и сите ќе гледаат од дома.

Tocno e deka treba Sampionot da go davaat na MTV neznam so se bunat ovie drugive zarem Renova Drita Turnovo Sileks tie li da gi davaat Televizija ne zaebavate ve molam koj ke ti gleda Renova na televizija ne zaebavajte osven Shkednija sto ima publika i zasluzuvaat malce poveke vnimanie od MTV za drugive ne gi ni racunam za ekipi gola voda se poveketo a za vardar toa e i normalno i vo site drzavi Sampionot na drzavata se prenesuva na TV ne moze Turnovo ili Drita da merat kur so ekipa sto tezi dosta tituli ova go kazuvam kako realonst ama navistina preku kur mi e veke od ekipi kako Renova Drita Metalurg Sileks Turnovo sto site da gi soberes na kupce ne mozat da soberat 500 gledaci MIZERIJA NEVIDENA

Незнам шо би му менало на мтв тие ебени 2 камери да ги постави надвор од то Скопјето..исто е тоа количето од 45-та оди секаде...
не дека Вардар е лош натпревар ама сепак овие другите две се поголеми претенденти за титула
и со тоа уклучувањто од други градови..срање е за 2 гола се уклучуваат за следните 3 не
стави си домаќински 5-6 камери на еден терен и попрофесионално реализирај
а од другите терени соработувај со локалните телевизии кои и онака си прават по еден прилог за натпреварот и на вечер собери ги сите 6 и направи еден преглед... викни си гостин ,одбери најдобар гол и слично
или пак она пред натпреварот студиото е големо срање...викат некој поранешен фудбалер кој по правило не знае да склопи 2 реченици...подобро стави еден човек на терен пред натпреварот и поразговарај со тренерите тие најдобро знаат каква е состојбата со клубот(сигурно подобро од некој Скопјанец што сигурно не знае каква е состојбата во Пелистер или било кој друг клуб)
ако се сака да се направи професионално се може..
во случајот со МТВ сигурен сум дека повеќе не се сака

Tocno e deka treba Sampionot da go davaat na MTV neznam so se bunat ovie drugive zarem Renova Drita Turnovo Sileks tie li da gi davaat Televizija ne zaebavate ve molam koj ke ti gleda Renova na televizija ne zaebavajte osven Shkednija sto ima publika i zasluzuvaat malce poveke vnimanie od MTV za drugive ne gi ni racunam za ekipi gola voda se poveketo a za vardar toa e i normalno i vo site drzavi Sampionot na drzavata se prenesuva na TV ne moze Turnovo ili Drita da merat kur so ekipa sto tezi dosta tituli ova go kazuvam kako realonst ama navistina preku kur mi e veke od ekipi kako Renova Drita Metalurg Sileks Turnovo sto site da gi soberes na kupce ne mozat da soberat 500 gledaci MIZERIJA NEVIDENA
vrska nemas.
Drita e vtora posle Shkendija so posetnost..

Jas da sum sega kako upravata na Pelister Sreda od kupot na MTV nema da mu dadam dozvola da vrsat prenos od Bitola pa koj gi eba .....
Da se igrase so publika aj da ja davaa vardar-napredok ama vaka bez publika stvarno e glupo trebase da mu se dade prednost na skendija-trunovo ili pak na mtv 2 neka ja davaa skendija a na prva vardar

Se gleda od avion deka Vardar e dosta po avansiran od site drugi ekipi vo MFL..zatoa ne treba da si mnogu pameten pa da svatis..
Pocnuvajki od GRAD SKOPJE,pa preku FFM sega i MTV ...toa e fakt,neosporen,arno ama..Vardar nikako da go prezeme primatot,doma nema ni po 500 publika,vodstvoto go zabugi,a i kaj da gostuvat sekoj gi mrazi...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom