Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Овде дискутирање со факти и издржани постови е невозможно. :tapp:
Овие се да им направиш еден форум, да ги ставиш заедно со батките што се борат за остварување на каталонско-Битолските желби, и цел ден да ги оставиш да се борат за наградата АМЕБА НА ГОДИНАТА.

И после имаш плачења, зошто немаме фан клуб, зошто не бришат, зошто ова, зошто она.

Post vo koj e teteks e domakin i nivna losa organizacija kako mina bez kazna,,,,sami se ubivate so race so vakvi postovi :facepalm:
:facepalm:
Збориме за ПРЕКИН НА МЕЧ бе докторе бе.
Таков меч НЕ СМЕЕ ДА ПРОДОЛЖИ, без разлика дали е веќе резултатски решен или не.

Сум го гледал Јорде во дресовите на повеќе екипи и знам како функционира човекот, нема потреба да ми кажуваш ;)
Знае да се прави манга, да му швркне нешто да фати да дрибла, во воздушен дуел намерно да крене нога и да отиде остро на противнички играч, ама НИКОГАШ не почнува прв со провокации кон публиката. Може да направи некоја глупост на теренот со што ќе го навлече гневот, ама дека прв ве испровоцирал тоа мало морген.

Болдот: Ма немој да ме јебеш бре :facepalm:

Вие сте почнале со Јорде педер, сте го испровоцирале, ви покажал среден прст, сте почнале да гаѓате со камења.

Камења на трибина? Имате ли воопшто контрола на вратите?
Мада таму може и од стадионот да изрониш некој камен пошто е во фаза на распаѓање.

Јас незнам лига во светот во која што при погоден играч или судија со камен МЕЧОТ НЕ БИЛ ПРЕКИНАТ, освен Македонската.

Да потсетам:
Тетекс-Шкендија Дупната аркада на линискиот судија од страна на Балисти, погоден со тврд предмет.

5:10 на видеото.
Играта продолжува, како ништо да не се случило.

Шкендија-Тетекс Јорде гаѓан со камења, судијата не само што не го прекинува мечот, или бар да побара чистење на трибината како што се прави на кошаркарските мечеви, туку му дава црвен на голманот на Тетекс

Шкендија-Вардар Таневски погоден со камен по глава, во текот на цел меч фрлани петарди и шишиња од обичната пунлика кон клупата на Вардар

И после вие ќе ми плачете, море мрш таму ;)

Види види...

Како прво се обидуваш да тврдиш нешто што не си видел! Јорде како да сакаше проблеми, прска со водата се прави мангуп.
Јорде никогаш не почнал со провокации...а зборуваме за најголемиот провокатор на нашата лига.
Сега излегуваме на тоа....што има играч да се замара со публиката! Он требаше да јаде картон уште во прво полувреме!

Викаш контрола на вратите за камења! Ми личиш на некој кој не бил никогаш на стадионот во Тетово! Се распаѓа бетонот, камења има колку ти душа сакаш. Не се големи, мали камчиња се!

Сега Таневски бил погоден! Хах чудно бе...зошто не се пожали дека го удрија додека играше ама ете завршил натпреварот...еј чекајте бе мене ме погодија со камен! Сега ли му текнало...
Се сомневам дека бил погоден!

А што вие ли треба да плачете! Ве спасија од Втора Лига, можете да зборите колку сакате дека тоа било легално, да се обидувате да држите предавања по право!
Владата ви е зад грб и ве турка....море мрш таму вие ќе кажете што било праведно!

Post vo koj e teteks e domakin i nivna losa organizacija kako domakini mina bez kazna,,,,sami se ubivate so race so vakvi postovi :facepalm:

Te молам, немој барем ти да ми зборуваш за превид од страна на ФФМ кон одреден тим. Ако било кој тим у нашава ни мизерија од лига требало да трпи далеку подраконски казни од тие кои ги добивала по различни основи тоа е дефинитивно Шкендија.

Овие се да им направиш еден форум, да ги ставиш заедно со батките што се борат за остварување на каталонско-Битолските желби, и цел ден да ги оставиш да се борат за наградата АМЕБА НА ГОДИНАТА.

И после имаш плачења, зошто немаме фан клуб, зошто не бришат, зошто ова, зошто она.

А вие не гледате што правите на фан клубот на Пелистер! Секакви провокации, летаат мајките, сестрите...а "нормално" одговорните не реагираат!
За еден обичен пост на вашиот фан клуб, каде прашав нешто во врска со пеењето против албанците ми дадоа бан од тема! Демек овие мерки не можеле да ги преземат во фан клуб Шкендија!

:facepalm:
Збориме за ПРЕКИН НА МЕЧ бе докторе бе.
Таков меч НЕ СМЕЕ ДА ПРОДОЛЖИ, без разлика дали е веќе резултатски решен или не.
Prekinot nastanuva poradi frlanje na predmeti,a zatoa e vinovna losata organizacija...Valda spored tebe gostinskata ekipa e odgovorna zatoa a!!
Skendija pred taa godina bese kazneta(2 natprevari bez publika +2.000 e) zaradi losa organizacija kako rezultat na frleniot solzavec odstrana na GOSTINSKITE NAVIVACI !!! neli si kontradiktoren so tvojata ``Pravda`` !!!

Сега Таневски бил погоден! Хах чудно бе...зошто не се пожали дека го удрија додека играше ама ете завршил натпреварот...еј чекајте бе мене ме погодија со камен! Сега ли му текнало...
Се сомневам дека бил погоден!
Му се укажуваше и помош, беше прекинат кратко натпреварот, баш приметив дека немаше никаков старт врз него а влезе медицинската екипа.

Prekinot nastanuva poradi frlanje na predmeti,a zatoa e vinovna losata organizacija...Valda spored tebe gostinskata ekipa e odgovorna zatoa a!!
Skendija pred taa godina bese kazneta(2 natprevari bez publika +2.000 e) zaradi losa organizacija kako rezultat na frleniot solzavec odstrana na GOSTINSKITE NAVIVACI !!! neli si kontradiktoren so tvojata ``Pravda`` !!!
А шо има врска дека било од гостинските навивачи?!ДОМАШНИОТ ТИМ е одговорен и организирал гостување на навивачи, а со тоа треба да бидат обезбедени и организирани, а бидејќи успеале да фрлат солзавец, значи дека не било нешто како шо треба околу организацијата и домаќинот си сноси последици.

Разликата е во тоа што камењата ги има на стадион, и не е виновен домаќинот за тоа.
Додека во другиот случај, виновен е домаќинот затоа што на врата некој успеал да пикне солзавец.

Ваљда сега сфати што е разликата во овие два случаи.

Му се укажуваше и помош, беше прекинат кратко натпреварот, баш приметив дека немаше никаков старт врз него а влезе медицинската екипа.

Му се укажуваше помош по изведен корнер од страна на Шкендија. Токму тој играч што лежеше беше во борба за топката во воздушен дуел со наш играч. Ваљда не се толку прецизни помеѓу толку наши играчи да го погодат него!
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 00:42 ---
Разликата е во тоа што камењата ги има на стадион, и не е виновен домаќинот за тоа.
Додека во другиот случај, виновен е домаќинот затоа што на врата некој успеал да пикне солзавец.

Ваљда сега сфати што е разликата во овие два случаи.

Ау голема разлика! А што ако на стадион има бомби и потоа навивачите ги фрлаат на терен! Организаторот не е виновен пошто бомбите биле на стадион а!

А вие не гледате што правите на фан клубот на Пелистер! Секакви провокации, летаат мајките, сестрите...а "нормално" одговорните не реагираат!
За еден обичен пост на вашиот фан клуб, каде прашав нешто во врска со пеењето против албанците ми дадоа бан од тема! Демек овие мерки не можеле да ги преземат во фан клуб Шкендија!
Нека реагираат одговорните бе, јас не провоцирам во нивниот фан клуб, туку си говорам со факти. Погледни ги нивните постови и примети кој треба да биде баниран ;)

Не водам понатамошна дискусија за мечевите кои требало да се прекинат, ви дадов и факти и докази, ама се правите наудрени, немам намера да се замарам веќе.
Јас незнам што воопшто ја отвораме темава, треба еден катанец да се удри и крај. Бан за нас во сите можни други фан клубови освен оној на Вардар, бан за Чкембари за сите можни фан клубови освен оној на Пелистер итн. Па секој нека си пишува што му душа сака без да биде прекинат со аргументи дека не е точно тоа што го пишува.
Мислам дека Acid треба сериозно да го разгледа овој предлог :unsure:

Му се укажуваше помош по изведен корнер од страна на Шкендија. Токму тој играч што лежеше беше во борба за топката во воздушен дуел со наш играч. Ваљда не се толку прецизни помеѓу толку наши играчи да го погодат него!
Искрено не ми текнува баш на ситуацијата како беше, само памтам дека ми падна чудно зашто влезе медицинската екипа. Може беше корнер, може беше супермен, али знам дека ми беше чудно...

Во секој случај, ако бил мавнат сигурно забележал и делегатот и главниот и линискиот судија... Ако очекуваме признаени од Балисти, никогаш нема да бидете казнети...

А шо има врска дека било од гостинските навивачи?!ДОМАШНИОТ ТИМ е одговорен и организирал гостување на навивачи, а со тоа треба да бидат обезбедени и организирани, а бидејќи успеале да фрлат солзавец, значи дека не било нешто како шо треба околу организацијата и домаќинот си сноси последици.
nemoj da skokas kako padobranec...
1.Se mesas bezveze,pikas nos kaj so ne i e mestoto,Borec e vo liga so Dolno Dupeni idi tamu pisuvaj....narocito za Skendija nemas nikakva osnova da pisues ovde,za drugite bas se zamaram..
2.Citaj pogore pdobro post...Barase da se prekine utakmicata i da se kazni Skendija na utakmica kade domakin bese Tetex,pa bas zatoa reciprocno mu odgovoriv...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom