Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Денеска дознав, незнам колку е точно. Наводно Магат имал менаџер кој ја прати Мак. лигата (ваљда со македонско потекло) и е добро запознаен кој се подобри или најдобри играчи од Македонија, па преку него успева да ги договори и да си лапне и он дел од колачот. Е сега колку е ова точно, искрено незнам. Ама држи вода, со оглед на тоа што Магат каде и да оди секоја сезона си зема по еден Македонец. Саша Ќириќ, па Ока Николов, Ибраими, па еве сега и Хасани.

Јас пак мислам дека Филип Петров не треба да влезе ниту во топ 20 фудбалери, не пак да го вбројуваме во топ 3.
Од Вардар, после Ивановски, најдобар беше Оса дефинитивно.

Сите горе што ги набројав се на исто ниво (и повисоко) од Хасани според бројот на голови или асистенции во лигата, затоа и прашав како е одлучено да се дојде до него да биде во топ 3, а не се избрани некои од овие играчи :) Инаку Филип Петров е најдобар асистент во прва лига...

Сите горе што ги набројав се на исто ниво (и повисоко) од Хасани според бројот на голови или асистенции во лигата, затоа и прашав како е одлучено да се дојде до него да биде во топ 3, а не се избрани некои од овие играчи :) Инаку Филип Петров е најдобар асистент во прва лига...
Грешка си Феран Асани е прв има 8 асс а Филип Петров и Предраг Ранѓеловиќ имаат по 6

Грешка си Феран Асани е прв има 8 асс а Филип Петров и Предраг Ранѓеловиќ имаат по 6

Ова е од сајтот на MF

Асистенции:

Filip Petrov Vardar 9
Ferhan Hasani Shkendija 8
Goran Zdravkov Bregalnica 7
Predrag Ranđelović Vardar 5
Vlatko Grozdanoski Vardar 5
Blagoja Todorovski Rabotnicki 4
Blagoja Ljamcevski Metalurg 4
Gjelbrim Taipi Shkendija 4
Boban Jancevski Renova 4

Голови:

Ивановски 14
Гешоски 10
Илијоски 10
Нацев 7
Маневски 6
Димовски 6
Јанчевски 6
Насевски 6

Ова е од сајтот на MF

Асистенции:

Filip Petrov Vardar 9
Ferhan Hasani Shkendija 8
Goran Zdravkov Bregalnica 7
Predrag Ranđelović Vardar 5
Vlatko Grozdanoski Vardar 5
Blagoja Todorovski Rabotnicki 4
Blagoja Ljamcevski Metalurg 4
Gjelbrim Taipi Shkendija 4
Boban Jancevski Renova 4

Голови:

Ивановски 14
Гешоски 10
Илијоски 10
Нацев 7
Маневски 6
Димовски 6
Јанчевски 6
Насевски 6

Ок јас сум бил грешка значи

Pred 2 denovi go vidov Hasani u kafic vo Tetovo (chill out ).
I rece deka sega ima odmor do 2-3 januari pa posle ke idat vo Dubai za podgotovkite.
Isto taka rece deka ima dogovor 3 godini i pol. I ke zema okolu 40.000 evra za 1 mesec !

ja cekam ovoj igrac da stigne mnogu.. Ambiciozen , stabilen vo karakter i ne leta mnogu (kako Slavkovski, Ibrahimi i dr).

Сеуште стојам на она што го кажав пред неколку дена, а тоа е дека овој избор е само реклама на Macedonian Football и ништо повеќе. Како прво и основно, КОЈ Е КРИТЕРИУМОТ СПОРЕД КОЈ СЕ ИЗБРАНИ ОВИЕ ТРОЈЦА? Приватен сајт - приватна работа, но дали тој што ги ставил овие изгледал барем 2 натпревари од нашата лига!? Ова се живи глупости, па Куртиши ако ништо друго изигра на исто ниво како и Хасани (ако не и подобро). Каде се Благојче Гешоски, Баже Илијоски, Ангел Нацев, Филип Петров, Горан Здравков?

Не гласав, ниту пак планирам да гласам...

Многу грешно мислиш...
Како прво, изборот не е реклама, да беше реклама ќе ставеа опцијата првин лајк на страната на ФБ па после на сликата.
Второ, не поставија никаков критериум, туку членовите на фудбалскиот форум (незнам дали смеам да оставам линк од него) ги изгласаа овие тројца, што значи не се избрани од луѓето кои го водат сајтот, туку обични познавачи на мак-фудбалот, какви постојат и овде.
Секој член требаше да номинира по тројца играчи од нашата лига, и на крај се собраа номинациите и испаднаа овие тројца.
Трето, дечките од macedonian football колку натпревари имаат изгледано, толку нема постови на странава.

Дојди слободно на форумот, на тој форум беа најдени (Бајрам Фетаи, Стамболџиев итн.) и сеуште се бараат потенцијални играчи за Македонската репрезентација. На тој форум се прави извештај за сите македонски интернационалци, без разлика каде играат, на тој форум се прави невидена статистика за македонската лига.
Кажи ми друга страна/форум каде ги има овие работи, и јас повеќе не пратам македонска лига.

ЕДИТ - Ја дур напишам видов дека си добил одговор! ;)

Многу грешно мислиш...
Како прво, изборот не е реклама, да беше реклама ќе ставеа опцијата првин лајк на страната на ФБ па после на сликата.
Второ, не поставија никаков критериум, туку членовите на фудбалскиот форум (незнам дали смеам да оставам линк од него) ги изгласаа овие тројца, што значи не се избрани од луѓето кои го водат сајтот, туку обични познавачи на мак-фудбалот, какви постојат и овде.
Секој член требаше да номинира по тројца играчи од нашата лига, и на крај се собраа номинациите и испаднаа овие тројца.
Трето, дечките од macedonian football колку натпревари имаат изгледано, толку нема постови на странава.

Дојди слободно на форумот, на тој форум беа најдени (Бајрам Фетаи, Стамболџиев итн.) и сеуште се бараат потенцијални играчи за Македонската репрезентација. На тој форум се прави извештај за сите македонски интернационалци, без разлика каде играат, на тој форум се прави невидена статистика за македонската лига.
Кажи ми друга страна/форум каде ги има овие работи, и јас повеќе не пратам македонска лига.

ЕДИТ - Ја дур напишам видов дека си добил одговор! ;)

По 10ти пат да повторам, НЕМАМ НИКАКВА ЗАМЕРКА ЗА ФОРУМОТ, СОДРЖИНИТЕ И ИНФОРМАЦИИТЕ ШТО СЕ ОБЈАВУВААТ НА САЈТОТ, ЕДИНСТВЕНАТА ЗАМЕРКА МИ БЕШЕ ЗА ИЗБОРОТ СО ЛАЈКОВИ... :)

Значи, ЈАС сметам дека е лош таквиот избор и во најмала рака детски, но нивно (ваше) е да одлучите и во тоа не се мешам. Јас го кажав своето, на вакви начини не гласам бидејќи вака не може да се добие реална слика за тоа кој е најдобар играч на полусезоната, ете сте воделе многу добра статистика, па ќе се дојде до заклучок дека не е се до учинокот на играчот туку до нешто друго.

македонското фудбалско првенство никогаш нема да биде квалитетно.прво има местења еден куп.секоја втора утакмица наместена е.второ има само неколку квалитетни екипи како вардар,металург и шкендија

Ај докурца, Јовановски ко партал го шуткаат од сите клубови каде пробал да биде тренер.

Раскинат договорот со Ѓоре

Претседателот Попоски и шефот Јовановски заеднички се договорија да ја прекинат соработката

На денешниот состанок помеѓу претседателот Драган Поповски и шефот на стручниот штаб Ѓоре Јовановски, од страна на претседателот му беа презентирани идните планови на клубот како и за големата веројатнмост за влез во клубот на нови акционери од една страна и барањето на новите акционери согласно нивните интереси, да на чело на стручниот штаб донесат свој менаџер кој воедно ќе биде и тренер на екипата . После таквата презентација дојде до заедничка спогодба за раскин на усмениот договор кој беше постигнат на почетокот на ноември

Претседателот на Работнички, Драган Поповски по завршувањето на состанокот за rabotnicki.com изјави: „Пред се на мојот пријател Јовановски сакам да му се заблагодарам за помошта овие 2 месеци. Јас како претседател на УО сум презадовоелен од соработката со шефот на стручниот штаб. Му пожелувам многу среќа во неговата натамошна тренерска кариера“

До крајот на оваа недела УО на ФК Работнички ќе одржи седница, на која прва точка ке биде изборот на нов тренер.​

Ај докурца, Јовановски ко партал го шуткаат од сите клубови каде пробал да биде тренер.​
Раскинат договорот со Ѓоре
Претседателот Попоски и шефот Јовановски заеднички се договорија да ја прекинат соработката​
На денешниот состанок помеѓу претседателот Драган Поповски и шефот на стручниот штаб Ѓоре Јовановски, од страна на претседателот му беа презентирани идните планови на клубот како и за големата веројатнмост за влез во клубот на нови акционери од една страна и барањето на новите акционери согласно нивните интереси, да на чело на стручниот штаб донесат свој менаџер кој воедно ќе биде и тренер на екипата . После таквата презентација дојде до заедничка спогодба за раскин на усмениот договор кој беше постигнат на почетокот на ноември​
Претседателот на Работнички, Драган Поповски по завршувањето на состанокот за rabotnicki.com изјави: „Пред се на мојот пријател Јовановски сакам да му се заблагодарам за помошта овие 2 месеци. Јас како претседател на УО сум презадовоелен од соработката со шефот на стручниот штаб. Му пожелувам многу среќа во неговата натамошна тренерска кариера“​
До крајот на оваа недела УО на ФК Работнички ќе одржи седница, на која прва точка ке биде изборот на нов тренер.​

Корејци влегуваат во Работнички, а ќе си донесат и тренер на местото на Ѓоре Јовановски

удбалскиот клуб Работнички денеска се раздели со тренерот Ѓоре Јовановски и неговиот стручен штаб, а причина за тоа се корејски акционери што ќе влезат во клубот и ќе си донесат свој тим - менаџер. Ова е предновогодишното изненадување од таборот на „романтичарите“. Претседателот на клубот, Драган Поповски од 8 до 14 јануари ќе престојува во Јужна Кореја за да ја договори соработката со потенцијалните акционери во клубот.

„Пријателски се разделивме со тренерот Ѓоре Јовановски, со кого имавме устмен договор. Задоволни сме од неговата работа, но едноставно моравме да ја завршиме соработката. Имавме разговор со него во текот на денешниот ден. За да зацврснеме финансиски ќе се обидеме да привлечеме нови акционери во клубот, а тие што ќе вложуваат, ќе добијат и можност да постават нов шеф на стручниот штаб. Во оваа пригода сакам да им се заблагодарам на Ѓоре Јовановски и на неговите соработници од името на УО на ФК Работнички, кои со својата работа во изминатите два месеци успеаја да ја стабилизираат екипата“, изјави претседателот на Работнички, Драган Поповски, за „ЕКИПА“.

Најавите се дека Работнички заедно со новиот тренер ќе доведе и неколку нови засилувања и ќе се обиде да направи конкурентен тим за освојување на националниот Куп. Сепак, многу повеќе ќе се знае на почетокот од јануари, кога претседателот Поповски ќе замине на конкретни преговори во Јужна Кореја.

http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=4024

Човеков последниве неколку години беше тренер на 3-4 клуба, а не се задржа никаде повеќе од 1 месец...

По 10ти пат да повторам, НЕМАМ НИКАКВА ЗАМЕРКА ЗА ФОРУМОТ, СОДРЖИНИТЕ И ИНФОРМАЦИИТЕ ШТО СЕ ОБЈАВУВААТ НА САЈТОТ, ЕДИНСТВЕНАТА ЗАМЕРКА МИ БЕШЕ ЗА ИЗБОРОТ СО ЛАЈКОВИ... :)

Значи, ЈАС сметам дека е лош таквиот избор и во најмала рака детски, но нивно (ваше) е да одлучите и во тоа не се мешам. Јас го кажав своето, на вакви начини не гласам бидејќи вака не може да се добие реална слика за тоа кој е најдобар играч на полусезоната, ете сте воделе многу добра статистика, па ќе се дојде до заклучок дека не е се до учинокот на играчот туку до нешто друго.

Не не, не сум јас дел од екипата која го води сајтот, само сум член на форумот.
Иначе не видов дека веќе си добил одговор за постот на кој и јас ти одговорив.
Иначе изборот со лајкови највероватно ќе биде последен оваа година. Од следната се очекува друг начин на избор, само не се знае уште кој! ;)

Ersen Sali karierata ke go prodolzi vo Germanija Vo Duisburg (Neoficialno)
Se ocekuva klubot da go napushti i Ardian Cuculi posle Ersen Sali.

Isto taka se ocekuva golemi transferi da naprae Shkendija vo ovoj period !

Дуизбург и Динамо Дрезден заинтересирани за Ерсен Сали од Шкендија

Во досегашниов дел од паузата Шкендија ја напуштија Ферхан Хасани, кој премина во германски Волфсбург, и Менсур Куртиши, кој се врати во Австрија. Пред заминување, покрај Сали, се и Изаир Емини и Ардијан Цуцули.

Засега во клубот не пристигна ниту едно засилување, ниту пак е најавено кои фудбалери би можело да бидат ангажирани. Сепак, со почнувањето на преодниот рок, в недела, се очекува и Шкендија да се раздвижи на трансфер-пазарот и да доведе соодветни засилувања за играчите кои го напуштија клубот.
http://dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=26496B1EB09AA94FB0E8558E9B0C156A

За Ерсен Сали :facepalm:
Кој ви е тој менаџер што им договара на фудбалериве излез во Германија?
Да не има вмешано прсти Неџмедин Мемеди, знам дека тиј го владее тој пазар:)

И кои би биле тие екстра замени кои ги најавувате?
Положани и Неџипи?
Или Кемал Аломеровиќ :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom