Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Веќе пишав еднаш погоре, децата и демографијата во селата се билда. Ако селата умираат, нормално е демографијата да биде ваква каква што е....
Затоа е многу јасно што треба да се прави... селата треба да добијат многу повеќе, подобрена инфрастуктура, подобрни усови за живот пошто некој и да сака да живее во село, заслужува по асвалт да оди, и да не мора да оди 100 метра до ВЦ. Селата што се близу до градовите супер функционираат, некои се поголеми и од некои градови, ама...Да така е и јас истото го кажав во мојот пост погоре, но друже во Македонија селата(и оние преостанатите) изумираат ........ Скопјево е скоро милион жители, исто и другите градови се полнат, а селата чмаат празни б.т.в. вчера разговарав со еден од источна Македонија и ми кажа дека наголемо народот од таму бегал по Италија, Швајцарија...(економија јбг) така да веќе нема кој да ја билда демографијата кај Македонскиот народ !
Сум приметил дека у македонија, освен некој проблем ако не влезе у екстрем, никој не се замара до тогаш!
Не ни сакам да ги отварам темите од парауниверзитетите од ова, ама мора да се влезе у некоја екстремна состојба за да почне да се ствара галама, а што до тогаш? само пари, продај се цел само пари, мењај државна историја, троши залудно (не зборам за оваа влада, а за сите што беа и ќе бидат) прикривај проблемите - најбори сме во регионот, купувај гласачи... и кога некој проблемќе порасне толку колку да стане нерешлив ќе излезе некој со ливче, ќе го соопшти тоа како факт и the show must go on... сеа што да му правиме.. тоа е тоа, нели?
Не бе какво напаѓање далеку си ти од шовинист ич не се секирај. Сексист би била попрецизната етикета за такви размислувања.Golem problem e i kaj ženskata populacija.Ne znaat i ne sakaat da gotvat,ne znaat da perat,da peglaat,da čistat.....abe od onie standard ženski raboti nemaat pojma.Donekade za toa se krivi i nivnite majki sto ne gi naucile,ama i mentalitetot,kao zenskite site na fakultet pa posle e nema ja da peram da cistam da gotvam itn pa ja sum be gospoga so fakultet be ej. Sega ke me napadnat zenskive tuka deka sum sovinist itn deka i mazite treba da rabotat itn,ama fakt e deka ako zenska ne e spremna za domakinka ne ja biva rabota.Mazot normalno od vreme na vreme ke pomogne,ama treba da se znae koja e domakinkata vo familijata i sto treba da raboti.
Na zapad padot na natalitetot se dolži baš na emancipacijata na ženite i toa sto nejkat da bidat domakinki i da gi rabotat od boga dadenite dolžnosti. Kaj nas emancipacijata + lošata ekonomska sostojba.
Само каиш му е спасот. Друго нема, луѓе пробувале и со сукало и со папучи. Ама каишот бил најефективен досега.Epa aj objasni mi kako nekoja zena sto nema poim od domakinluk ke ima dete-ca? Aj nekoja ke se fati i ke se trudi da go nauci domakinlukot,ama nekoi nekat ni da cujat za toa. A sakale deca?
Ama od napuneti bebeski peleni kosata im se krevala i zeludnikot im se prevrakal?
Decata sami ke si gotvat,ke si perat,cistat,ke se banjaat uste kako bebinja itn neli...
Бидејќи таквите женски се дами со факултет ќе плаќаат слугинки за да им го одржуваат домот и да ги чуваат нивните деца.Epa aj objasni mi kako nekoja zena sto nema poim od domakinluk ke ima dete-ca? Aj nekoja ke se fati i ke se trudi da go nauci domakinlukot,ama nekoi nekat ni da cujat za toa. A sakale deca?
Ama od napuneti bebeski peleni kosata im se krevala i zeludnikot im se prevrakal?
Decata sami ke si gotvat,ke si perat,cistat,ke se banjaat uste kako bebinja itn neli...