Македонскиот јазик исчезна и во ООН

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Македонскиот јазик исчезна и во ООН

Во регистарот на ООН кој ги содржи основните податоци за секоја членка во светската организација како на пример името на државата, граѓани, јазикот, ја нема веќе придавката „македонски“ со која се именуваше јазикот на земјава.

Како што пренесува весникот Дневник, не е познато од кога и поради кои причини е направена промената во именувањето на македонскиот јазик.

Во Регистарот името на Македонија е со времената референца Поранешна Југословенска Република Македонија, а националноста е определена како „на граѓаните на Поранешна Југословенска Република Македонија“.

Како што дознава Канал5 покрај промената не се однесува само во графата на јазикот кој се зборува во државата, туку има и промена во француската и шпанската верзија на истиот регистар каде што досега покрај времената референца во именувањето на нацијата стоеше „македонски“. Се уште не се знае кога е направена промената, а во моментов придавката „македонски“ не е заменета со друг збор во графата на јазикот. Делот е празен.

Очигледно е дека евроамбасадорот Фуере кој пред два дена во Скопје изјави дека ЕУ се води според упатствата на ООН знаел за оваа промена за која патем ништо не знаеле македонските власти ниту пак македонските претставници во ООН.
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=67120

Administracija koja ni jade 70% od budzetot a se slucuva ova:

ништо не знаеле македонските власти ниту пак македонските претставници во ООН.

и то ме заболе- идеме сите во Бугарија бар таму не сакаат нивните политичари:toe:

vladava da si dade ostavka pod hitno a pred da go stori toa da izjavi deka se prekinuvaat sekakvi razgovori, pregovori so Gayland.

и то ме заболе- идеме сите во Бугарија бар таму не сакаат нивните политичари:toe:

Не бе Бугарија, во Грција ќе идам, грчко државјанство ќе извадам зашто поубаво е морето таму :smir::salut:

pa ne moraa do tolku da se glupiraat pa da ja ostavat grafata prazna, mozea da napisat barem albanski. Bilo kako bilo, posle ova definitivno ke se prekinat ovie snesni pregovori.

Каде може да се виде тое? Барав на страната на ОН но не можев да најдам?

jas da bev vo mestoto na makedoncite ke gi prekinev pregovorite...

Со привремен преќин на преговорите ќе се привлече вниманието на Меѓународната заедница и нејзино активно вклучување ви решавањето на прашањето.

Каде може да се виде тое? Барав на страната на ОН но не можев да најдам?

Има некој линк? Пошто се сеќавам на еден настан каде Стево Пендаровски во Фокус изјави дека ОН ни го признал јазикот итн. но на крај испадна дека страницата на која пишувало тоа не била официална од ОН. Го видов линкот за Канал 5 но и тука нема линк кон страницата на ОН.

Има некој линк? Пошто се сеќавам на еден настан каде Стево Пендаровски во Фокус изјави дека ОН ни го признал јазикот итн. но на крај испадна дека страницата на која пишувало тоа не била официална од ОН. Го видов линкот за Канал 5 но и тука нема линк кон страницата на ОН.

kakov link baras be decko, jazikot vo ON e priznat poveke od 30 godini

СЕУШТЕ БАРАМЕ ПРАВДА?!

ОН дефинитвно ги завзема позициите на одредена членка во спорот. Со тоа си ја поништува неутралноста, а со тоа и авторитетот.
ЈАС СУМ ЗА ПРЕКИН НА ПРЕГОВОРИТЕ... само што со прекин на преговорите сите други ќе имаат повод да си играат на лабораторија со нас... никак не е Македонецот.

,,,,,,,,колку повеќе им се умилкуваме на западните земји,толку повеќе си играат К..Рташак со нас,ако ви е интересно да си играте со таа машка занимација,ИГРАЈТЕ ИНДИВИДУАЛНО,а не во името на НАРОДОТ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom