Македонскиот амбасадор во Казахстан

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Се потсмевате со Казакстан оти смешно е името или ради Борат?
Не знам, не можам да разберам.
Амбасадорот е само пиун, друг команда со него.

984212_10203389354349508_1651954935359443261_n.jpg

Не знам што е појезиво, што се братимиме со Казакстан и што надворешнава политика ни изгледа како да ја тераат дедовци од пред кооперација , или што факинг Илија Псалтиров стана амбасадор.

Ја да сум Сотир Лалевски или било кој од славните пејачи актуелни на МС телевизија на времето ќе се изреволтирам за ова бога ми. :icon_mrgr:
А внатрешната политика како бабите да ја водат, што го озборуваат секој човек на селска клупа.

Инаку добро лепел плакати, старите седат и по 3 години, затоа станал амбасадор.

Се потсмевате со Казакстан оти смешно е името или ради Борат?
Не знам, не можам да разберам.
Амбасадорот е само пиун, друг команда со него.

Не би рекол дека е пиун. Амбасадор може прима команди од центарот ама сепак е ЛИЦЕ на ДРЖАВАТА и треба да е способен да направи контакти на повеќе нивоа. Типот може е способен, ајде да не го осудуваме затоа што си сака музика ама за дипломат мора да се има адекватно искуство дали во МНР дали во некоја странска поголема фирма каде си работел надвор од државата. Пожелно е да се знае и јазик и културата во државата во која иде и ред други работи. Овој мене ми делува како уште еден што ќе учи на работно место ко оние во австралија што го пратија. Со таква дипломатија далеку нема да стигнеме

http://www.fakulteti.mk/news/14-07-01/oglas_za_ambasador_na_republika_makedonija_vo_brazil.aspx

Или Бразил не е Казахстан, па нема везе што образование има
тие услови само во МКД
Инаку за амбасадор некој треба страшно да си го изпоти газот
Покрај соодветно образование, одлично знаење на странски јазици, одлична репутација- тој треба да мине еден пат на испит- обука-
Ко прво треба да се види во улога на аташе , потоа конзул, па секретар е тек потоа ако се покажал и докажал - ќе биде назначен за амбасадор

тие услови само во МКД
Инаку за амбасадор некој треба страшно да си го изпоти газот
Покрај соодветно образование, одлично знаење на странски јазици, одлична репутација- тој треба да мине еден пат на испит- обука-
Ко прво треба да се види во улога на аташе , потоа конзул, па секретар е тек потоа ако се покажал и докажал - ќе биде назначен за амбасадор

Абе ајде, во австралија имаме амбасадор син на човек во ИК на ВМРО кој пред тоа бил вработен во собрание и амбасадор во албанија. Типот нема 30 години. Кој него овде ќе го сфати сериозно? Конзул ни е бивша директорка на градинка во демир хисарско... Таа има накај 40 ама се дотерува ко тинејџерка.

На овој неможеа некое поадекватно место да му дадат ко советник, на времето пола пеачи беа советници, се сеќавам Ребека му беше советник на Љубе бе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom