Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
1.Телонаука Совршена

И ја како и naked прв пат ги слушам и ми иде да се искарам што не сум ги знаела. Одлична музика :)

1. /
2. Тоше - Игри без граници. Можеби и најубава негова песна, но и најморничава, бидејќи мене лично ме потсеќа на целиот тој мрачен период. Кога почина, кога го читав насекаде она уништувачко In memoriam речиси постојано одеше оваа песна во позадина. Од сите кафулиња одеше оваа песна. Секаде беше присутна и ме потсеќа на болката што сите ја осеќаа на тој ден.

2. ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ - ТОШЕ ПРОЕСКИ

Да можам бар да се разбудам
во свет на љубовта без стари долгови
и тие сеништа
во чекор што ме демнеат

Да можам бар да те прегрнам
да не се сеќавам на студој есенски
оние патила
што токму нас не следеа...
...Да можам бар да те разбудам
со кафе утринско, во кревет заедно
па да те бакнувам
тоа го нема одамна...

Мирослав Рус, авторот на „ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ“ Открива:

„Игри без граници“ е апсолутен хит во земјава. По трагичната смрт на Тоше многумина во неа препознаа тага и разочарување. Што ви беше инспирација да создадете една таква композиција за него?

- Го молев да му направам нешто поинакво. Нешто со што тој би ја врзал кариерата во подоцнежните години, кога ќе биде позрел и постар. И на чудење на некои наши соработници, тој се согласи. И се случи „Игри без граници“. Никша Братош направи совршен аранжман. Тоше допатува во Загреб. Ја слушна песната и рече: „Леле Руше, ова е чудо, секоја ви чест“. Беше пресреќен. Ми рече и тогаш, а потоа дека сам сака да пишува такви песни. Тоше, Никша и мојата маленкост - тоа беше мигот што го чекав откако се занимавам со оваа професија. Тоа беше мојот тим од соништата. Се разбира, зборувам само за малото катче што го имам во кариерата на Тоше, со должна почит кон сите автори што пишувале за него.
Луѓето од Продукцијата „Аворд“ и промоторите од Англија планираат да му ја понудат „Игри без граници“ на Стинг, омилената музичка ѕвезда на Тоше. Кој е Вашиот коментар?

- Го обожавам Стинг и знам дека некому ќе му биде чудно што ова ќе го речам. Но, мислам дека „Игри без граници“ веќе ја отпеа најдобриот пејач во светот. Сепак, ако Стинг ја отпее, секоја чест. Ќе му бидам благодарен.

СТРАВ - ТЕЛОНАУКА СОВРШЕНА

01. turvior
02. Ptolomej
03. %naked%
04. Velvet She
05. Кики.
06. Рудници и

МИ ТРЕБА ЉУБОВ - ARRE BROTHERS BAND

01. Sungerot Bob
02. Anco

ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ - ТОШЕ ПРОЕСКИ

01. Петар Р.
02. Sungerot Bob
03. Не_Сум_ЏинЏер
04. RickyLFC9
05. Zlatikevichius
06. blue ladybug
07. DaniBMW
08. kazioX
09. %naked%
10. bebush
11. MAJA 345
12. Iceboy
13. Рудници и
14. Crazy in Love
15. .Sky.

НИКОГАШ НИКОГАШ - САШКА ПЕТКОВСКА

01. Anco

Наредни дуели:
Дуел 1
String Forces - Води ме
Vs
Next Time - На крајот од денот
Дуел 2
Архангел - Луна
Vs
Сашо Гигов Гиш - Сејачот

1. Има ли длабина, нели е површно се? Секогаш погрешното, некогаш го бираме, по мера на своите детски приказни за години напишани ... Води ме. :love:

2. Луна

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom