Македонски Железници

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување

Дали е подобрен железничкиот сообраќај во Р.М

• Вкупно гласачи
    181
Моментално слабо стојат со дизел локомотиви со парен генератор (потребен за загревање на вагоните).

Моментално? :pos: Не се возам од вчера со воз за да не знам дека намерно не е пуштено парното

Имам забележано дека на мал дел од локомотивите, се уште пишува Југословенски железници :confused:

Во официјалното име во ОН на државава стои "југословенска",не па за мал дел локомотиви.
Инаку за македонски железници мислам дека во онакви вагони ни стока не би се возела.Толку

Моментално? :pos: Не се возам од вчера со воз за да не знам дека намерно не е пуштено парното
Не ми е беше цел да ги бранам, напротив муабетот ми беше дека не пазат дали ќе пуштат на линија локомотива со опција за загревање на вагоните или не.Како му дошло на диспечерот :tapp:
Нели сме студенти :), на битолската линија имам патувано доста пати до Скопје, Велес, или локално до Прилеп имаше секакви случки.На пример, вечерен воз Бт- Ск во 7 и нешто 3 и пол сати без ниедно светло во вагоните :D
Имам забележано дека на мал дел од локомотивите, се уште пишува Југословенски железници :confused:
Ако си ги видела тие во невозна состојба.

Не ми е беше цел да ги бранам, напротив муабетот ми беше дека не пазат дали ќе пуштат на линија локомотива со опција за загревање на вагоните или не.Како му дошло на диспечерот :tapp:
Нели сме студенти :), на битолската линија имам патувано доста пати до Скопје, Велес, или локално до Прилеп имаше секакви случки.На пример, вечерен воз Бт- Ск во 7 и нешто 3 и пол сати без ниедно светло во вагоните :D
.

Пуштаат парно до пола пат после се прават луди, викаат пуштено е, ама термостатот заебава и такви слични изговори. Или пред два дена грмело парното денес истата локомотива истиот вагон немаат парно.

Ако си ги видела тие во невозна состојба.
Е не знам во каква состојба се ама битно гледам дека се уште си ги чуваат можеби како златна (р' ѓосана)резерва :)

Сепак, колку пари толку музика. За 300 денари повратен билет Битола-Скопје и не е толку лошо.

Треба и шини и возови нови да се донесат. Жал ми е за странците кога ќе влезат да се возат со нашиве возови и кога ги гледам така уплашени, целиот воз се тресе. Тие првпат вакво нешто гледаат. :D

Сепак, колку пари толку музика. За 300 денари повратен билет Битола-Скопје и не е толку лошо.
Точно така, ама во тие 300 денари е пресметано седиште да патуваш нормално, а не како пакет на ДХЛ.
--- надополнето: Nov 30, 2011 12:22 PM ---
Треба и шини и возови нови да се донесат. Жал ми е за странците кога ќе влезат да се возат со нашиве возови и кога ги гледам така уплашени, целиот воз се тресе. Тие првпат вакво нешто гледаат. :D
Во секој нормален патнички воз е истото и кај нас и во Хрватска и во Италија.
Можда тие само ептен брзите со брзини над 300 км се постабилни...

(Старо -) Нов возен ред на МЖ со важност од 11 Декември 2011 до 08 Декември 2012.Ништо посебно ново (освен шо ќе те болат очите зш сега им текнало и на боја да заштедат, па сите линии ги означиле со иста боја) , продолжиле со ноќен воз во ниедно време скоро на секоја линија исто како досега.Новина е воведувањето локален воз Прилеп - Битола - Прилеп, ама од почетокот на новиот возен ред ќе е во прекин се дури не набавеле мотори за еден од Шпанците ДМВ712 (тендерот е распишан и избран понудувач) кој е моментални паркиран во Колска - Велес и е на ред за ремонт.
http://mz-rail.atwebpages.com/pdf/timetable_MZ_2011-12.pdf

(Старо -) Нов возен ред на МЖ со важност од 11 Декември 2011 до 08 Декември 2012.Ништо посебно ново (освен шо ќе те болат очите зш сега им текнало и на боја да заштедат, па сите линии ги означиле со иста боја) , продолжиле со ноќен воз во ниедно време скоро на секоја линија исто како досега.Новина е воведувањето локален воз Прилеп - Битола - Прилеп, ама од почетокот на новиот возен ред ќе е во прекин се дури не набавеле мотори за еден од Шпанците ДМВ712 (тендерот е распишан и избран понудувач) кој е моментални паркиран во Колска - Велес и е на ред за ремонт.

Значи се е исто така? за Скопје - Битола? а кога ќе го нема тој брзиот во 17 часот или ? насабајле?:

Еве две препораки од мене:

1. Препорачувам до Македонски Железници(МЖ) на влезовите од вагоните да постават наслов "среќно"....како на влезовите на рудниците.....бидејќи не се знае дали некогаш ќе стасаш на време,и дали ќе издржи возот.
.
.
.
2. Државата со закон да овозможи во кладилниците да се типува на возовите на линиите Скопје-Велес-Битола.(еве 2+(часа за каснење) нека има најмал коефициент)....нека не се воведуваат чисти фиксови(1 x 2 за навремено стасување до местото) бидејќи коефициентите ќе треба да бидат над 1000+,а воедно е и надвор од разумот возот да пристигне на време.

поздрав:coffee:

Во МЖ изгледа не знаат дека од Word може да се направи pdf па го скенирале возниот ред. :S :D

Во МЖ изгледа не знаат дека од Word може да се направи pdf па го скенирале возниот ред. :S :D

Ова изгледа како документ од четрс пета најден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom