Македонски туризам?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Локација
Охрид
Веб-сајт
kladilnica.forumup.com
Пред некоја недела ме контактираа некои Украинци кои бараа сместување во Охрид заради натпревар со кучиња во мај.Се договоривме термини,сместување,цена без никаков проблем и ми викаат дека им требела гаранција за виза(првпат тогаш слушнав дека требеле визи за братска Украина).Ок немаше проблем им пуштив гаранција по е-маил.После некое време им пишам да ми кажат шо нарајле за виза и ми враќаат дека не им дале визи.
Цитирам:

Unfortunattly we'll can't come to makedonija
its impossible to take visa in makedonian embassy!!!!!!!!!!
we had big plan with our dogs to visit montenegro-makedonija-serbija-bulgaria
now we are compelled to change our plan and to reduce our rout
we think makedonija is very very very rich country and dont need tourist
best regards

Крај на цитатот.

Коментар не е потребен.Се си кажа Украинецот посебно болдираното.:toe:

А поради која причина не ги добиле визите?
Се ми се чини дека секоја наша институција работи само против државата, никако во полза на неа.

Пред некоја недела ме контактираа некои Украинци кои бараа сместување во Охрид заради натпревар со кучиња во мај.Се договоривме термини,сместување,цена без никаков проблем и ми викаат дека им требела гаранција за виза(првпат тогаш слушнав дека требеле визи за братска Украина).Ок немаше проблем им пуштив гаранција по е-маил.После некое време им пишам да ми кажат шо нарајле за виза и ми враќаат дека не им дале визи.
Цитирам:

Unfortunattly we'll can't come to makedonija
its impossible to take visa in makedonian embassy!!!!!!!!!!
we had big plan with our dogs to visit montenegro-makedonija-serbija-bulgaria
now we are compelled to change our plan and to reduce our rout
we think makedonija is very very very rich country and dont need tourist
best regards

Крај на цитатот.

Коментар не е потребен.Се си кажа Украинецот посебно болдираното.:toe:

М
омилена тема,спас за Македонија,архолошкиот туризам,планинскиот туризам,еко туризам,воздушни бањи,бански туризам.
Извоа на пари каде секој турист од надвор ке ги остава парите кај нас,земјоделските производи ке се трошат за туристите,еколочки не мутирани каде странскио турист ке види что не мутиран производ......но кој не слуша нас народот,ние треба да бидеме сиромашни за да секој не контролира едноставно глава да не дигнеме.
Никој досега сериозно несе зафатил со ова тематика. еве ја формулата за спасот наш.

,,Рајот е тука, на земјата, во Македонија, само секој граѓанин независно на која религија припага, треба да го пронајде околу себе и во себе. Нашиот рај може да ни носи одлични приходи за секој поединец, индивидуалец само потребна ни е многу сериозна рекламна кампања, посебно во полето на мистичноста. На секој во државава треба да му стане лајф-мотив на денешницата, мотив на привлечноста на странскиот турист. Само така можеме да создадеме перспективна иднина на државата-Македонија, зачувувајки го нашиот идинтитет.

Дали денес ние македонците како една од најстрите цивилизации дојдовме до ситуација да граѓанините на Македонија, и нејзините животи владее историска борба за опстанок на фамилијата, градовите, селата.
Во ваква ситуација на ,,беда,, која неслучајно на македо- нскиот народ е наметната со кој се ограничува и често онемогучува македонецот да ја шири македонската култура во јавноста, а воедно да даде голема подршка на културните делатности, во случајот со нас, каде и весниците, медиумите, новинарите се контролирани.
Зошто!
Дали само затоа што треба македонецот да ја докаже вистината за постоењето на Македонија ,а со неа и нашето постоење, нашата историја, нашиот културен апарат.
Можеби ако успееме еден ден да ја докажиме вистината и туризамот ке си ја земе својата улога кај секој граганин во дрџавава.
Можеби вистината и туризамот заедно одат,

Неможе бе солид,ние како немаме виза за никаде и никој не ни дава,неможе и они кај нас,паметна политика:)
Ќе си живееме вака затворени,богати и никој не ни треба!

Неможе бе солид,ние како немаме виза за никаде и никој не ни дава,неможе и они кај нас,паметна политика:)
Ќе си живееме вака затворени,богати и никој не ни треба!
Немат проблем.8-те дена кои ги планираа во Мк ќе си ги распоредат по Црна Гора,Србија и Бугарија.Ние сме доволно богати за разлика од овие земји.За убо да е...:tapp:
Иначе статистички гледано секој незадоволен турист со себе повлечвит уште минимум тројца други,тие по тројца и така се сдигнува до нашава состојба да имаме авантуризам место туризам.:toe:

Морате да разберете нешто дека олигарсите во Македонија не сакаат Македонија да просперира во скоро ниедна област. Сакаат Македонците да се плашат, да се послушни и да се прости. Мнозинството во Македонија го опишав во 3 збора.
Секоја чест на паметните и разумни граѓани кои полека стануваат мета во општеството.

Како сакате сфатете ја оваа вистина. Поздрав

Инаку имаме туризам за извоз :helou:

Немат проблем.8-те дена кои ги планираа во Мк ќе си ги распоредат по Црна Гора,Србија и Бугарија.Ние сме доволно богати за разлика од овие земји.За убо да е...:tapp:
Иначе статистички гледано секој незадоволен турист со себе повлечвит уште минимум тројца други,тие по тројца и така се сдигнува до нашава состојба да имаме авантуризам место туризам.:toe:

Малку озбилно:)
Мора да има причина зошто не им е дадена виза за кај нас.Вака од писмово,нема шанси да не им одобриле.Може и лупам,нека каже некој кој барал виза за Македонија како е?
Имаш право,ако еден е незадоволен сто души влече со себе.Агенцииве нека не дремат во Охрид,некако ми се заспани,а они треба да бидат двигатели.Нека не ги продаваат аранжманите на Србите за годинава уште месецов,нека седнат сами да ги повлечат парите.
Лани цел стра град беше издаден на Срби уште од Април,годинава незнам.Заработката отиде кај српските агенции,наместо домашниве да отворат интеренет,претставништво во Србија кои ни се најчести гости.
Исто и во Хрватска,Хрватите имаат пари.
Успан ми е цел систем кој треба да влече туристи,но тоа е неспособноста царува,ако ни е.

Budget Vacation Guide 2012: Macedonia

Since the dissolution of Yugoslavia, Macedonia has hidden beneath the radar. While Croatia and Montenegro receive sustained coverage for their coastlines and Slovenia pops up here and there as a budget-friendly alternative to pricey Switzerland, landlocked Macedonia has received short shrift.

The country remains shut out of major Europe-wide organizations over its very name, which the Greek government contests as a stealthy move toward an eventual invasion of the northern Greek region of Macedonia. It's a ludicrous proposition, and it has kept Macedonia far more isolated than it should be.

Macedonia's reputation as a tourist destination has slowly grown over the last few years, and with good reason. The country offers amazingly good value for money. Transportation, accommodation, food, and tourist attractions are all inexpensive. The country's chief draws are Lake Ohrid, which Macedonia shares with Albania, and its scattered monasteries. Lake Ohrid is starkly beautiful, great for swimming and water sports. It's anchored by the city of Ohrid, itself spilling over with churches, fortresses, and other objects of historical interest.

Monasteries abound in Macedonia. One of these, Treskavec, is located near the town of Prilep in the south. There are marked hiking trails winding up hills to the monastery. At the top, you'll find accommodation for the cost of a small donation. A simple dinner is even included in the deal.

If Macedonian tourism taps into its treasures the right way, this country should see its current trickle of tourists become a modest stream.

http://www.gadling.com/2012/01/09/budget-vacation-guide-2012-macedonia/

Јас како објаснувам дека политиката е погрешна. Влегувам во Македонија на туризам, на границата ме гледаат како окупатор, како ќе ве земам државата. Пу да ви ... аj хаjрлиja да е :confused: живи и здрави

Ц ц ц ц вакво нешто првпат гледам и јас. Па јас да сум странец никад не би стапнал тука. А каму ли за виза да барам пак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom