Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Абе луѓе што прават овие од ЕБР? Нешто ги снема, ниакде ги нема.

Знаеш ти јас на што мислам и на одбрана ја видов :)
Овде не е присутен Момак од Горче ( или така си мислам) па да ми расипер факање сиер.

Го нема овде не се секирај.Јас,ти и џкд сме само туку од одбрана само што џкд е баниран

Зашто попил бан, кога да молиме да ни се врати.[DOUBLEPOST=1427837548][/DOUBLEPOST]
Зашто попил бан, кога да молиме да ни се врати.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
фин текст

http://vecer.mk/makedonija/glavnata-sila-na-arm-raboti-vo-duhot-na-elitniot-vojnik

Последно уредено:
Еми зоки зборуваше и се караше многу и изеде еден бан

Здраво луѓе, ми требаат неколку информации за ПЕП, односно за Посебната Единица за Поддршка. Пишувам статии во македонската википедија, поточно за нашите специјални единици. Кој се интересира, може да ги прочита следниве статии и слободно да коригира.

Баталјон за специјални намени „Волци“
Единица за специјални задачи „Тигар“
Eдиница за брзо распоредување
Eдиница за брза интервенција „Лавови“

Сакам да напишам статија за ПЕП. Може да ми пишете:
  • во која година е формирана
  • што е разликата измеѓу нормалните полицајци и ПЕП
  • нивната улога во војната во 2001 година (знам имам овде читано дека беа во првите редови во битката за Арачиново, исто така липковската брана ја чуваа ако не грешам)
  • Задачи
  • Дали се во исто ниво со Тигрите и дали имат слична обука
Многу би бил благодарен доколку може некој да каже нешто.

Здраво луѓе, ми требаат неколку информации за ПЕП, односно за Посебната Единица за Поддршка. Пишувам статии во македонската википедија, поточно за нашите специјални единици. Кој се интересира, може да ги прочита следниве статии и слободно да коригира.

• нивната улога во војната во 2001 година (знам имам овде читано дека беа во првите редови во битката за Арачиново, исто така липковската брана ја чуваа ако не грешам)
  • Задачи
АЈ по 100 ти пат.
П.Е.П
е сосотавена од редовни полицајци кои кога има слжени безбедносни услови , извршуваат по компликувани операции.
А од време на време имаат посебна обука .
Од ( обичните колеги земаат 30 % поголема плата а во главно извршуваат секој дневни задачи:).

• Задачи

Немаш напишано во АНГАЖМАНИ дека Волците беа ангажирани во 1997 година во спречувањето на албански групи кои шверцуваа оружје од Албанија, за време на големите социјални немири и хаосот во Албанија 1997, кога беше испокрадено 90% од оружјето на албанската армија и полиција од воените касарни, магацини и полициски станици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom