Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Во погрешен правец ви оди дискусијата.
Волците не се најдобри, ама за тие примања што ги примаат, се и повеќе од добри. А ако имаа посовремена опрема, и поголеми примања, верувам дека ќе беа уште подобри.

Немораш со големи букви да пишуваш не сум слеп.
Жално е што другите ги фалиш како демек они се кој знае што,а не им ги гледаш грешките друго е што веруваш во се што ќе видиш и прочиташ посебно од америте најголеми преваранти во свет.
Ништо не работат ? Секаде каде што има потреба они секаде одат секаде ! Значи на исти места како америте одат значи според тебе (што не е вистина) не работат мисии со никаков ризик пак се подобри бидејќи амери ги бутаат како чавки и ако се водиме по таа логика работејки ја истата работа зашто кај нас нема жртви ? Ако ништо друго удри проста математика статистика гледај и немој да кажеш дека неможат да се мерат со другите најдобар на свет неможат значи никои специјалци да бидат бидејќи во глобала сите специјалци не работат иста работа сите се направени за остварување на одредени цели сега за сега ни една специјална единица не постои каде што во сите полиња е обучена врвно и може се да работи.
За ова последното немораш мене да ми веруваш али кој и да прашаш во светот америте,британците кој било истиот одговор ќе го добиеш.

Во погрешен правец ви оди дискусијата.
Волците не се најдобри, ама за тие примања што ги примаат, се и повеќе од добри. А ако имаа посовремена опрема, и поголеми примања, верувам дека ќе беа уште подобри.

Значи со тоа примањата претеравте ако не им е добро има милион приватни компании кои нудат многу подобри финанскски примања, се прашувам зошто не одат, значи им годи да се специјалци во Македонија.Ако имаат подобра опрема ќе имаат и подобра обука и тогаш ке бидат подобори и јас го велам тоа но како што се сега не се, и ние сме луѓе од месо и крв и Американците и Британците се луге од месо и крв, само што нивние специјалци се подобро обучени и подобро опремени, е овде ние многу делиме! КРАЈ
Немораш со големи букви да пишуваш не сум слеп.
Жално е што другите ги фалиш како демек они се кој знае што,а не им ги гледаш грешките друго е што веруваш во се што ќе видиш и прочиташ посебно од америте најголеми преваранти во свет.
Ништо не работат ? Секаде каде што има потреба они секаде одат секаде ! Значи на исти места како америте одат значи според тебе (што не е вистина) не работат мисии со никаков ризик пак се подобри бидејќи амери ги бутаат како чавки и ако се водиме по таа логика работејки ја истата работа зашто кај нас нема жртви ? Ако ништо друго удри проста математика статистика гледај и немој да кажеш дека неможат да се мерат со другите најдобар на свет неможат значи никои специјалци да бидат бидејќи во глобала сите специјалци не работат иста работа сите се направени за остварување на одредени цели сега за сега ни една специјална единица не постои каде што во сите полиња е обучена врвно и може се да работи.
За ова последното немораш мене да ми веруваш али кој и да прашаш во светот америте,британците кој било истиот одговор ќе го добиеш.

Види пријател тој што работи и греши и тоа по негова вина греши, било дали е заборавено нешто било што по своја вина (за обична работа мислам), во војската е релативно може да настане грешка за која не си сам крив и сл ме разбираш што сакам да кажам така.Значи кој работи и греши, тие работат т.с војуваат и имаат жртви нормално е тоа! Нашите специјалици и специјалците ево да кажеме од НАТО земјите пример Америка и Англија кај војуваат таму нашите немаат пристап и сигурен сум дека и неможат да го спроведат тоа, ти реков во предходните постови 90% немаат HAHO/HALO обука, за друга обука и да не зборам, што правиме ако имаат мисија да изведат скок од 10.000 метри надморска висина, нашиве ќе го неможат тоа, што правиме ако треба да деактивираат некоја бомба нашиве ќе го неможат тоа и слични сценарија! ВО ТОА Е РАЗЛИКАТА!

РЕКОВ НИЕ СМЕ МАЛА ЗЕМЈА СО МАЛ БУЏЕТ ОДВОЈАН ЗА АРМИЈАТА ТАКА ДА НЕМОЖЕМЕ ДА СЕ МЕРИМЕ СО ЕЛИТАТА!

Можеме само да си замислуваме ако имаат ова ако она ако имаат поглема плата ако имаат вакви онаки и незнам какви ти оружја, значи моматално немаме и немаме ни искуство со такви ти оружја и не знам што, тоа е тоа!

СЕКОЈ Е ПАТРИОТ, И ЈАС СУМ ПАТРИОТ ЗА МАКЕДОНИЈА, АМА СУМ РЕАЛЕН!

Дали знаеш ти колкави се нивните примања?

И какви се тие фирми што нудат поголеми месечни примања?

ЗНАМ!

Тие фирми се, компании за платеници како Blackwater сега Academi, Triple Canopy , и слични компании да не набројувам.

ЗНАМ!

Тие фирми се, компании за платеници како Blackwater сега Academi, Triple Canopy , и слични компании да не набројувам.
А што се предераваш? Не сме ни ќори, ќе прочитаме и ако пишуваш со мали букви.

Убаво чим знаеш колкави се нивните плати, и јас знам, па мислам дека премногу си го ризикувааат животот за таа сума.;)

А што се предераваш? Не сме ни ќори, ќе прочитаме и ако пишуваш со мали букви.

Убаво чим знаеш колкави се нивните плати, и јас знам, па мислам дека премногу си го ризикувааат животот за таа сума.;)

Епа пријател никој не те обврзува да бидеш специјалец, тие се доброволно пријавени! Ниедна сума на пари не вреди да си го ризикуваш животот повеќе од 80%, тие го ризикуваат на нив тоа им е работа!

Епа пријател никој не те обврзува да бидеш специјалец, тие се доброволно пријавени! Ниедна сума на пари не вреди да си го ризикуваш животот повеќе од 80%, тие го ризикуваат на нив тоа им е работа!
Знам дека тоа им е работа, знам дека доброволно го одбрале тоа. Ама несмее никој да го злооупотебува тоа. Мора да ги сфатиме, во се не какви услови работат, со каква се не стара униформа, опрема и така даље располагаат...
Треба да сме среќни, за не дај Боже, што има колку-толку способни луѓе да застанат и да те бранат.

Знам дека тоа им е работа, знам дека доброволно го одбрале тоа. Ама несмее никој да го злооупотебува тоа. Мора да ги сфатиме, во се не какви услови работат, со каква се не стара униформа, опрема и така даље располагаат...
Треба да сме среќни, за не дај Боже, што има колку-толку способни луѓе да застанат и да те бранат.

Ќе видиме, не дај боже да се повтори 2001 па да те мобилизитаат и тебе од дома, па ќе видиме што ке збориш тогаш ;)

Ќе видиме, не дај боже да се повтори 2001 па те мобилизитаат и тебе од дома, па ќе видиме што ке збориш тогаш ;)
А што ме мешаш сега мене во муабетов што го праиме?

Епа сеа да сме живи и здрави, ако ме мобилизираат, против судбина не се може.;)

Нека ме мобилизираат мене уствари немора ... сам ќе се пријавам на чело да сум не само јас многу од помладите би се сложиле со мене.
И изгледа вие луѓе сте слепи они не го работат тоа за никакви усмрдени пари они тоа го работат за РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА и да им ја скратат платата и бенифициите тие пак ќе останат на работа.Со задоволство би крварел и примил куршум за оваа држава би отишол да војувам за државата без обеќања од бенифиции и големи пензии за слободата на државата и незахвални луѓе и нема секунда сон да изгубиш,горд ќе си ,е тоа значи да си војник.
Седни разговарај со некој од нив ќе ти кажат зошто се навистина таму.

Што правите споредба на нашите единици со светски што постојат повеќе од 40-50 години и што имаа 10 пати поголем буџет од целиот на АРМ, најдете некоја акција меѓу две специјални единици, а не некои сајбер американски со планинари со калашникови, волците за таа плата што ја земаат вршат одлична работа, и зелените беретки кога беа тука во 97-ма се чудеа зошто за таа плата се работи која тогаш беше 11.000 денари, тие се најдобрата и единицата со највеќе искуство во МКД.

Читам и се смеам на некои тука кои пишуваат против Волците не ни ги видиеле не ни прочитале за нив а пишуваат глупости (планинци неписмени) ,ама тоа го прават дека им е криво дека не можат они да влезат у ЕЛИТАТА...

Читам и се смеам на некои тука кои пишуваат против Волците не ни ги видиеле не ни прочитале за нив а пишуваат глупости (планинци неписмени) ,ама тоа го прават дека им е криво дека не можат они да влезат у ЕЛИТАТА...

Види вака сме виделе и сме прочитале, сигурно многу повеќе од тебе, јас не зборам со лоша намера, туку со намера да се потикне и во Македонија тоа модерно вооружување и обучување на тукашните специјалци, било да се армиски било да се полициски.Да се надоврзам на одговорот какви што се сега не се лоши, ама само за оперирање во државата, никако надвор од неа, и војување само со неспремен непријател, пошо ако дојде некој поспремен мислам дека ке имаме сериозни проблеми.позз

Види вака сме виделе и сме прочитале, сигурно многу повеќе од тебе, јас не зборам со лоша намера, туку со намера да се потикне и во Македонија тоа модерно вооружување и обучување на тукашните специјалци, било да се армиски било да се полициски.Да се надоврзам на одговорот какви што се сега не се лоши, ама само за оперирање во државата, никако надвор од неа, и војување само со неспремен непријател, пошо ако дојде некој поспремен мислам дека ке имаме сериозни проблеми.позз
Иди лечи се бе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom