Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Фино лепо објаснето :-)

И јас би те замолил,пишувај кирилица. (и не биди циција,стави некоја слика од тоа што го поседуваш... да не те откривам сега,знаеш за што зборам :-) ))

сакав усте завчера да сликам сто имам купено од униформа ама треба да го наполнам апаратот за да ги сликам ако мислиш за тоа

малце офф топик

Како да ги ставам сликите од тоа што сликав. Значи од фајл на комјутер да ги поставам тука

малце офф топик

Како да ги ставам сликите од тоа што сликав. Значи од фајл на комјутер да ги поставам тука

http://imageshack.us/?no_multi=1 кликаш на линков..одиш на browse бираш слика.. и одиш upload и после доле ќе ти дае Forum Code го копираш цел код и го ставаш тука на форум кодот...( во ооноа горе кај шо се вметнуваат фотографии)

sdc10701e.jpg

sdc10702s.jpg

sdc10704t.jpg

sdc10705.jpg

sdc10706u.jpg

уште амблемче да имаш ти фали :-)

http://www.sharppointythings.com/images/guns/tanto.jpg

Овие волците ги имаат во опрема?

Волците се врвно обучени за користење на ладни оружја т.е. ножеви и сл... само точно за овој нож,не сум сигурен... треба да се провери :-) иако мислам дека го имам видено на изложба за ден на пСО//

Една од најбруталните тренинзи, вршење на најбрутални напади се специјалната единица број еден во светот руските СПЕТНАЗ

а промитивното видео им е најзакон

--- надополнето ---

Сега имам во план да нацртам скица за воена униформа, па ако присоберам пари ќе ја однесам да ми ја сошијат. Кројот размислувам да го правам со мешани дизајни од униформите на СПЕТНАЗ и на Маринците(како таа што ја имам погоре) и нешто мој дизајн. Материјал размислувам балистичко платно, а ако не најдам ќе земам со мешавина на платно 55%памук, 45%полиестер, во ripstop, истиот материјал како на таа што ја купив. Бојата црна или темносина.

Една од најбруталните тренинзи, вршење на најбрутални напади се специјалната единица број еден во светот руските СПЕТНАЗ

--- надополнето ---

Сега имам во план да нацртам скица за воена униформа, па ако присоберам пари ќе ја однесам да ми ја сошијат. Кројот размислувам да го правам со мешани дизајни од униформите на СПЕТНАЗ и на Маринците(како таа што ја имам погоре) и нешто мој дизајн. Материјал размислувам балистичко платно, а ако не најдам ќе земам со мешавина на платно 55%памук, 45%полиестер, во ripstop, истиот материјал како на таа што ја купив. Бојата црна или темносина.

црна/темна тегет,како на ЕСЗ што се... ако можеш,извести ме кога ке склопиш се,колку кеш ке треба за една унофрма... т.е. на ЕСЗ е комбинизон мислам,не се панталони + маичка+палто :-)

Дечки, календарот за ЕСЗ 2011 е ТОП!!! кој сака, ПП нека пише/// п.с. се плаќа/

Ejjjj pa ja sakam kako dadojdam do nego od kaj ke mozes li ti da mi nabaves ? :)

--- надополнето ---

Јас имам право да ги издавам, од кај знаете дека немам сертификат ко потпарол да сум им :)
Ех далеку од тоа да ги издавам, башка и они нешто посебно не се ни кријат, сакав да кажам не им се мешаат сега толку ко што им се мешаа, друг концепт на работа имаат, нема заебанција со нив сега, и секој може да ти каже дека е припадник на ЕСЗ де не е воена тајна, нормално да познавате луѓе кои се припадници на единицата, ние ги знаеме луѓето од Државна безбедност па од ЕСЗ, дали знаете дека во Србија на припадниците на специјланата единица САЈ се крстат како во Господ, сто пати повеќе се почитувани него овде нашите и сите ги штитат и сосема им е друг статусот а за плата да не збориме главоболие ке не фати :)
Така да Скај дог не се плаши јас сум порасната у касарната Илинден кај нив на полигон нема што незнам ова се само ситници што секој ги знае верувај :smir:

Хухуууу ти од оние жешки женски ааа ? :)

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Еве ти нешто за Спецназ една од најмоќните единици види како прават растур :vozbud: :)

- другите делови ке ти ги дава еден по еден има таму парт 2,3,4 итака натаму !

црна/темна тегет,како на ЕСЗ што се... ако можеш,извести ме кога ке склопиш се,колку кеш ке треба за една унофрма... т.е. на ЕСЗ е комбинизон мислам,не се панталони + маичка+палто :-)

ќе видам ваљда црна

--- надополнето ---

Ejjjj pa ja sakam kako dadojdam do nego od kaj ke mozes li ti da mi nabaves ? :)

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Еве ти нешто за Спецназ една од најмоќните единици види како прават растур :vozbud: :)

Не ми е јасно нешто во видеово, овде гледам некои сцени со борби и како Брадестиве(муџахедините) убиваат руски војници само во заседи, а овде СПЕТНАЗ нигде не ги видов

ќе видам ваљда црна

--- надополнето ---

Не ми е јасно нешто во видеово, овде гледам некои сцени со борби и како Брадестиве(муџахедините) убиваат руски војници само во заседи, а овде СПЕТНАЗ нигде не ги видов

Паааа добро види ако знаеш малку руски ќе сватиш што е целата работа ако си ги изгледал сите 5 дела ќе видеш дека Спецназовци си кажуваат какви биле нивните планови, позиции, дејствија тоа што гледал ти на почетокот мислам дека беше тоа почетокот на настаните јас како што разбрав од мојот не баш добар руски на почетокот документарецот кажува дека руските генерали праќале млади и не искусни војници, кој што лесно паѓале во заседи и биле убивани али тоа било во првата чеченска војна 1994-1996 веќе во втората 1999-2006 (па и сега ) се појавуваат Спецназ и благодарение на нив и се убени многу челници избегнати се заседи елиминирани се многу упоришта и остало абе гледајте малку не се јас да ви појаснувам 50 минути трае ако ти го прераскажувам ја сето тоа колку ќе треба да испишам ова е руски документарец бе брат не е вехабистички како што милиш ти на почетокот само појаснуваат како тргнала целата работа дека чеченците почнале да донасаат и инструктори од Авганистан, Ирак,Палестина, Босна, и самите тие имале повеќе искуство и од младите руски војници па така тоа и довело до вклучување на Спецназ во војната (нивната борбена готовност си го направила своето благодарение на нив ситуацијата е колку толку мирна во тие краишта) :toe:

--- надополнето ---

Али ок е јас само сакав тоа да го доловам у борба како изгледаат спецназовци а ако не можеш да сватиш ќе ти пратам и обични видеа ајде нема проблем :)

- Еве ти селекција за во Спецназ хухуухухуху:pos2: се испокршија од ќотек и на крај пак малкумина ќе влезат :toe:

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Пази се да не те изгорам, а бидејќи и касам мисли му ја :)

Ме интересира од каде на вас тие податоци дека волците се 4ти или 5ти во свет... може линк?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom