Македонски Рокенрол

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
и што е епилогот од сето ова........
сите љубители на рок музика станале рапери?
тоа сигурно не е....
фановите се тука а музичари нема....или?
ги мрзи луѓето рок да прават оти треба да се помачат???
ова може да стане нова светска мистерија.....

Рокот долго време беше актуелен во светот а и кај нас...сега некако се е заситено,албуми се прават сосила,без некое значење или ритам на песната кој што ќе ти влезе во глава и нема вадење...Комерцијален рок од типот на Panic at the disco,Fall out Boy,Tokio Hotel,Kings of Leon...и други срањевидни групи...Се е тоа срање,нема друго име да се опише освен СРАЊЕ...

Колку теми ли има на форумов кај шо Слаткар игра улога еј? :icon_lol:

Инаку, како очекувате некој денес да свири рокенрол? Па никој во светот не прави “рокенрол“ или многу ретко. Времето кога рокенролот беше популарен исто така некој друг жанр беше потиснат во андерграунд. Во времето кога Чак Бери лудуваше на гитарата, некои црни момци се пикаа по непознати барови да прават блузерски свирки. Тој спиеше со најубавите жени, блузерите едвај вадеа за живот.

Пак андерграунд, курац, палац. Ај олабајте со политики и праите муабет за музика повеќе ако ве интересира. Не можам од големите познавачи и критичари да најдам еден позитивен коментар. Ебаве шупците, да не сте растеле сите со Хендл и Бах па што не можете да најдете едно квалитетно парче музика. Сте пробале ли некогаш да направите нешто воопшто да видите дали е тоа лесно. Само да кењате знаете.

И Dark King, Лева патика ако не се познати, моево лево маде е познато. :pop:

да може да се каже....а што да прават сега оние кои слушаат и сакаат да слушаат ваква музика
да си останат со групите од 90тите......

Ете чекам да се појават некои нови Мизар, Архангел, Леб и Сол, старата постава на Меморија. Ама нема. Последно нешто што колку толку ми фатило уво биле Дени Те Чува. Нешто подобро е на метал сцената ама кај покласичниов рок многу т'нко. Ама општо на светската рок сцена се нема појавено нешто квалитетно последните 5-6 години или барем јас не сум чул. Некои нус појави тековно популарни како Kings of Leon ми се чкарт. Штета што на пример бенд како Why not немаат нешто свое, кирилично. Мислам дека би звучеле моќно.

Да ти кажам ке ти изедев бурек уште одма ама ме предомислија да прочитам на што си мислел.
Свака част, песните што си ги одбрал се на место и стварно се доказ дека и покрај тоа што се од време од кога нашата земја била во федерација каде овој вид на музика не бил баш најпопуларен. СЕПАК, ете има многу исклучоци низ целата федерација дека овој стил на музика е популарен барем во одредени кругови:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

http://www.myspace.com/highcontrol05 андерграунд и цепаат некој модерен стил на рок
http://www.myspace.com/blendedmkd < засега една песна имаат на профил али страва звучи и штета никој не ја знае песнава

сеа не е РОКЕНРОЛ али се квалитетни бендови... и се рок:helou:

http://www.myspace.com/highcontrol05 андерграунд и цепаат некој модерен стил на рок
http://www.myspace.com/blendedmkd < засега една песна имаат на профил али страва звучи и штета никој не ја знае песнава

сеа не е РОКЕНРОЛ али се квалитетни бендови... и се рок:helou:

High control се најшупарски бенд во МК после Некст Тајм! И свират некое Fall Out Boy гејско срање!

High control се најшупарски бенд во МК после Некст Тајм! И свират некое Fall Out Boy гејско срање!

ако тоа не е твој стил на музика немора одма да кењаш ... ни ја не слушам тоа али бендот е квалитетен кој и да ги слушне никад нема да му текне дека можеби се наш бенд.... и се додека вака се кења ке си останеме сите у гаражи.

Ете чекам да се појават некои нови Мизар, Архангел, Леб и Сол, старата постава на Меморија. Ама нема. Последно нешто што колку толку ми фатило уво биле Дени Те Чува. Нешто подобро е на метал сцената ама кај покласичниов рок многу т'нко. Ама општо на светската рок сцена се нема појавено нешто квалитетно последните 5-6 години или барем јас не сум чул. Некои нус појави тековно популарни како Kings of Leon ми се чкарт. Штета што на пример бенд како Why not немаат нешто свое, кирилично. Мислам дека би звучеле моќно.

Стварно не знам зашо и светската и македонската Рок сцена е слаба, барем онаа популарната. Eye Cue имаат актуелен сингл што го има и на телевизија, се вика Chery lips, ама не се случува бум од ниеден од нив. Веројатно окупацијата од хип хопот кој е препоуларен како музички правец не дозволува друг стил да се пробие. :toe: Не знам, нагаѓам.
Дени те чува станаа познати со оној владин проект, и песната им беше фантастична, стварно, ама со владини пари што покажува колку се важни финансиите за добра музика, и уметност воопшто.
п.с. Kings of Leon не ме импресионираa, so I`m down to no`in. :(

синглот се вика Glowing Lips не Chery Lips

Дарк Кинг ги забораи ТБ Трачери.

Мама не ти дава

Готов си

ептен се луди типовиве.
Originalna postava> 1.HERMAN KIRO HES - terorist br.1 ljubitel na kucinja(pit bulovi i dogi). Nepopravliv hranoljubec. Odbojnost kon bilo koj vid na uniformi. Kako mal otkriva kaj sebe afiniteti kon sitni pakosti, sopnuva starci, nachekuva po temni mesta i siluva. Direkten potomok na Aleksandar Makedonski. Negovite dela : "APCINJA", "ŽENA MI IMA 12 GODINI" i "MINISTEROT SAKA GAZINJA" se zabraneti. 2.KLERK ŠILJO GEBELS - gitarist br.2 Bivš slikar, ljubitel na ženi i koli. Redoven posetitel na mondenski mesta. Trn vo oko na lokalnata policija. Kako mal krade ženski ališta od komšiskite terasi. Ne saka da cita, od se najpovekje mrazi intelektualci. Negovata teorija e "od mnogu citanje mažot stanuva peder" 3. TONI BANDERA- ateist br.3 Stoprocenten gragjanin. Prezira se što e selsko. Vo slobodno vreme pravi sliki so kibritcinja. Ženite vo negovo prisustvo doživuvaat prosvetluvanje. Omilena zabava-grebenje so kluc po skapi koli. Saka da gleda kako gori živa macka. Dobrotvor e i humanist. Idealen kako vodac na država. 4.VLATKO MADONA TAJSON - hedonist br.4 Bivš bodigard na Vitni Hjuston. Se vrakja vo Makedonija za da napravi filmska kariera. Vecno vo sudir so vlasta, no i so sopstveniot karakter. Duhoven vodac na Tracerite. Vo posledno vreme skoncentriran na izgradbata na sopstveniot bazen na Vodno. Negova izjava: "Skopje kje go napravam vtor L.A. Site kje imaat po 6 snošai dnevno"

извор

И Dark King, Лева патика ако не се познати, моево лево маде е познато. :pop:

Тоа го мислев за Република 903 а не за Лева Патика. Коментарите на сите клипчиња се под нив а не над нив.

ОК. Коа ја отворив темава идев на споредбата на тие бендови со нивната популарност и популарноста на модерниве рок групи во Македонија. Викате и во светски рамки слаб е рокот. Да, али колку толку се вадат песни па макар и лоши за разлика од кај нас каде што една Александра Пилева ја ставаат како рокерка [:uvo:] па дури и Некст Тајм и толку. Друго викате промена на вкусови. Некад слушале класика па потоа блуз и секој си доаѓа со модата и си оди. Но колку толку има некои што уште свират од "старомодните" стилови и имаат хитови. Али никој не го снемал како што е кај нас. Друг план ми беше да се претставуваат новите рок групи во Македонија кои ги мислите дека се добри али не им даваат доволно внимание медиумите. Eye Cue и Dennytechuva - ок. Други?

Пред некое време некој ми прати виа и-меил 3 песни од некој бенд Bernay's Propaganda.Ги слушнав и воопшто не се лоши има енергија и потенцијал и текстовите му се солидни, е сега не знам се тоа неко0ј стари волци реоформени или пак некој млади дечки само со нов вокал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom