Македонски претставници за Евросонг 2013 (Лозано и Есма Реџепова)

• Креатор на темата Креатор на темата -Nirvana-
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вемеровска химна на Евровизија? Империја? Ма дали сте нормални бре луѓе! На крај од спот очекував цела Влада да излезе и да одржи говор, убедливо најлошата песна која досега ќе не претставува. Не се нормални, ама стварно не се нормални овие.

Аха, поради тоа што песнава има спот кој изобилува со убавините на Скопје, вмровска е? До толку ли сте бе вие од другата страна? Се што направиле ВМРО-ДПМНЕ е Вмровско, ништо од тоа не е Македонско и не го чувствувате како ваше? :confused:
Како што и ова е Вмровско: http://www.mkd.mk/81726/sport/vo-kumanovo-zabraneto-da-se-istakne-sonceto-od-kutlesh
Браво бе "Македонци"!

П.С. Песната е добра, спотот и текстот се предобри. Не очекувам добар пласман како и секогаш, Евровизија е политичко шоу. Скоро секоја година праќаме песна за меѓу првите, ништо од гласовите...

Секоја година:

Cyprus's votes:

And finally! 12 points go tooooo.....GAYREECE!

Sweden's votes:

12 points go too..NORWAY.

(n)

Метрополис почнува со кампања - Мартин врати се! Придружете се! :D
Едит: Предлог за почеток на настапот, Циго Хуманитарис и Лозано да влетаат на сцена качени на лавови
581936_10151372322228897_856671360_n.png

Ај хуманитарисов јасно ми е дека би отпеала било што за да стигне до Евровизија, ама кој го Цацко терал Лозано да го пее ова :гомце:

Ајде, ајде....не е толку лошо, уште малку ќе не прекрстат во Северно Скопје, па после некое време никој нема да знае кои биле овие ФИРОМ.....
Све од прво до последно што имаме пратено е очај невиден....не знам што очекувате повеќе...
Вучич џуниор, Влатче, Некст тајм, Ристеска, Каљопи (едно три пати), Гаџа и Врчак......па тие па што се? Све мој до мојега....квази уметници, копиранти, фалшери што илјадници години ми го расипуваат даљинското на телевизорот...

Есма, невестава со своите 150 години работен стаж која никогаш не сум ја контал као „уметник“ како врв на својата партиска кариера си го доби настапов, јасно као бел ден, пошо народов веројатно никогаш не би ја испратил (нешто слично као и Каљопа - па уште коа ќе ги видам како препичаваат двете заедно :гомце: )....а за овој кичевскиов имитатор на Тоше неам коментар, толку форсирање на ваква нехаризматична фаца и глас треба да се анализира во „На рубу знаности“....тие мрачните ходници на МТВ имаат некои чудни сили...

tej26St_Qpv2HA_flammenwerfer.jpg

From FYROM with Love !!!

Attachments

• 747.jpg
    747.jpg
    46 KB · Прегледи: 18
  • Ac.macedoniaflag.jpg
    Ac.macedoniaflag.jpg
    7,2 KB · Прегледи: 18
  • ad bsdb ssg.jpg
    ad bsdb ssg.jpg
    7,3 KB · Прегледи: 17
П.С. Песната е добра, спотот и текстот се предобри.
E ова ти е песна добра, и спот и текст.
A cocoon
in a silent tree
through the dark night
you listen to me
when I whisper
broken words
in your ear

And you push
you push me hard
to the surface
I'm blinded at heart
but you wake me
wake me up
from the snow
where I was born

Now I can see
the whole world is mine
I can touch and feel
I feed you my love

You put a knife
against my back
and you dare me
to face the attack
you say for cowards
there's no reward
Feel the heat

Take my hand
I trust your word
bring the fire
I don't care if it hurts
I have the future
on my tongue
Give me a kiss

Now I can see
the whole world is mine
I can touch and feel
So I feed you my love

You put a knife
against my back
and you dare me
to face the attack
you say for cowards
there's no reward
I have the future on my tongue

Now I can see
the whole world is mine
I can touch and feel
So I feed you my love

feed you my love
So I feed you my love

Шала на страна ќе видите дека најголем успех ќе имаме на евровизија во нашава историја, вакви цигански песни само успеваат на таков кич фестивал..

Да им заблагодарам на кои и да се тие што ја напишаа песнава и на Влатко и Есма, што ја обединија Кајгана и Твитер во еден заеднички креативен хејт. Пис, лав енд хепинес пипл. :icon_lol:

До 42 секунда песната е бонбона. Ми се допадна и делот со трубите (или саксот / што и да е) на 1:57...

Општ впечаток е дека песната треба да биде по „циганска“, односно Есма да носи поголем дел од товарот. Хејтањето мислам дека највеќе беше поттикнато од спотот. Да ја слушавме песната без спотот (кој патем личи на реклама за Скопје 2013) - сигурен сум дека немаше да има толку негативни критики. Уште кога некој спомна „па за спотот, сакавме да ги презентираме убавините на Македонија“ пред да го прикажат видеото, мислев дека ќе има пејсажи, ова - она. Во никој случај спомениците. Ако спомениците во Скопје ни се најубавото што можеме да го понудиме, треба да се лечиме.

Како што реков, песната не е причина за хејтање. Мој впечаток е дека главните причини за хејтање се мотивирани од:

- Јавните ангажмани на Есма во политичката партија;
- Тоа што нејзиниот избор за претставник луѓето го сфаќаат како „награда“ за тоа;
- Катастрофалниот спот кој делува како реклама за Скопје 2014;
- Тоа што општата слика која гледачот ја добива додека го слуша рефренот „ИМПЕРИЈА“ и го гледа видеото е дека ние се „курчиме со спомениците и се филмаме дека сме империја“ иако - во песната станува збор за музиката како империја, а не за Македонија;

Не е лоша песната, ама дефинитивно не е најдоброто од Есма и Влатко. Се надевам дека ќе ја испеглаат малку пред настапот.

А ќе има автобуси или чартер од влада за фановите до Шведска ?

До кај отиде музикава :tapp:
Нема веќе никакви гитари, тапани. Само она педерското бупси бапси. Не само кај нас, секаде ги слушам песниве, одвратни се.

не верувам дека сме имале олку лоша песна на евровизија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom