Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има и тоа со гаранција ама кој ке ги рекламира и да ја има ја има на неколку хард дискови или во некој програмерски фирми за занимацијаVoskÄ напиша:Nema mislam
има шанси да се најде оваа игра?баш би сакал да ја видам..мисалам типот што ја напраил еVnuce напиша:Постои македонска игрица... малце поише стара е ... и не е Flash срање... се вика Скопска Шема ... а има и двојка (да не речам Скопска Шема 2) и е нешо као детективска ... и се дешава у Скопје (нормално)
Е сеа.. игрицата вози под DOS , и денешниве деца ќе серат демек е глупост и срање пошто освем графика ништо друго не поштуваат у игра, али беше забавна и прилично ок за свое време.
Играта се одвива нешо као point & click, али пошо у тоа време немаше секој mouse... се возеше со команди од тастатура (текстуални).. али ... да не се сватиме погрешно... не беше сликата само текст.. имаше по некоја ”графика” (во границите на DOS-от).
п.с. најбољи моменат: се наоѓаш у МНТ (деца.. денешно La Fabrique) у ВЦ и пробуеш да го собереш лавабото ... и моронов (да не речам јунакот) ти вика.. да го соберам сосе бубашаваба, или без?
)
)
)
Vnuce напиша:Постои македонска игрица... малце поише стара е ... и не е Flash срање... се вика Скопска Шема ... а има и двојка (да не речам Скопска Шема 2) и е нешо као детективска ... и се дешава у Скопје (нормално)
Е сеа.. игрицата вози под DOS , и денешниве деца ќе серат демек е глупост и срање пошто освем графика ништо друго не поштуваат у игра, али беше забавна и прилично ок за свое време.
Играта се одвива нешо као point & click, али пошо у тоа време немаше секој mouse... се возеше со команди од тастатура (текстуални).. али ... да не се сватиме погрешно... не беше сликата само текст.. имаше по некоја ”графика” (во границите на DOS-от).
п.с. најбољи моменат: се наоѓаш у МНТ (деца.. денешно La Fabrique) у ВЦ и пробуеш да го собереш лавабото ... и моронов (да не речам јунакот) ти вика.. да го соберам сосе бубашаваба, или без?
)
)
)
Aleksandar4e напиша:Dobra ideja dexterche ke sredi web-stranica a drugite igrata!Znam deka igrata ke izleze cisto sranje![]()
Aleksandar4e напиша:Dobra ideja dexterche ke sredi web-stranica a drugite igrata!Znam deka igrata ke izleze cisto sranje![]()
Vnuce напиша:Постои македонска игрица... малце поише стара е ... и не е Flash срање... се вика Скопска Шема ... а има и двојка (да не речам Скопска Шема 2) и е нешо као детективска ... и се дешава у Скопје (нормално )
п.с. најбољи моменат: се наоѓаш у МНТ (деца.. денешно La Fabrique) у ВЦ и пробуеш да го собереш лавабото ... и моронов (да не речам јунакот) ти вика.. да го соберам сосе бубашаваба, или без? ) ) )
tha_Casper напиша:Научете ме јас ќе направам една игра бе, проблем ли е...?
heh, ти фали само wonderful life во позадина и розови букви.Mexx напиша:Еј.. имам идеа. Ајде сите од форумот што се занимаваат со програмирање, дизајн, 3д, анимација, музика, ефекти, да се собереме и да ја направиме првата македонска игра. М? добра идеа нели?
Абре добра идеја е ова ама треба најмалце 50 души да програмираат зашто стварно е тешко...Сеа ако праиме нешто нема ние све да креираме него ќе зееме енџин некој(гага секако),ќе зееме AI рутини...не е тешко како што изглеа јас знам двајца ја напраија стазата на Орце Николов(гимназијата) у Кантер за 15 дена со помош на Maya малцеHsIlOmEdUs напиша:heh, ти фали само wonderful life во позадина и розови букви.
anyway, не е тоа баш така. оп-цуп, ќе научам нешто и ќе напрам игра.
јас лично имам пробано да напрам некоја 2D глупост со едноставен графички енџин и ми излезе ѓавол и половина. Камо ли да се прави 3D со DirectX библиотеките, треба пракса, знаење и професионалност. VC++ до рецки и комплетна DirectX библиотека што е ....уф!