Македонски Идол

• Креатор на темата Креатор на темата darmon
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Затоа треба да се има во предвид возраста.И затоа за некоја година Емилија,Христијан и Јана ќе бидат одлични пејачи,а за разлика од нив овие повозрасниве се скоро оформени и готови за на сцена и со сигурност подобри од 70 % од нашава бедна музичка естрада.Ако може да се нарече така.

И не е крив на пример Христијан зошто пее агресивна песна која е над неговите можности.Така им налага музичкиот продуцент и нема тука бегање и прибирање.Штом си се пријавил и си стигнал до финале ќе пееш се што ќе ти се каже па макар и песни од Цеца.
Како тоа "така им налага музичкиот продуцент"? Нели сами си бираат песни? Барем за малите концерти мислам дека кажаа дека на секој кандидат им понудиле 3 песни, и од тие 3 треба да избере една. Он можел да избере некоја посмирена песна.
Од друга страна, во првиот мал концерт, во прилогот за Нико, кога збори со другарите и им кажува дека сака да ја пее "Luna", па после овој му ја предложува "It's My Life" малку чудно ми доаѓа. Ако и тоа го исценирале - god dammit.

3. Нико - се оствари тоа што сите го прогнозираа. Нико не е створен за поп музика. Многу лошо испеа, не ми се веруваше дека е истиот дечко што почнувајќи од театарот во Охрид, па до минатата недела ги "шиеше" сите во поглед на гласовни способности.

Нема врска муабето. То шо го пеат Нико и Мики е неспоредливо со кој и да било друг кандидат. И двата имат отворен мелодичен глас и ризикуват многу во пеењето и тој е единствен начин да се пеј. Плус и двата имаа проблеми со слушалките и ги извадија на сред пеење и при крајот и двата малку фалшираја.

Значи ако се прај било каква споредба шо се однесува до пеење не ги мешај Нико и Мики со другите кандидати зошто се на друго ниво и ризикуват многу кога пеат. Моја желба е тие двајца да бидат на последното финале еден против друг.

Како тоа "така им налага музичкиот продуцент"? Нели сами си бираат песни? Барем за малите концерти мислам дека кажаа дека на секој кандидат им понудиле 3 песни, и од тие 3 треба да избере една. Он можел да избере некоја посмирена песна.
Од друга страна, во првиот мал концерт, во прилогот за Нико, кога збори со другарите и им кажува дека сака да ја пее "Luna", па после овој му ја предложува "It's My Life" малку чудно ми доаѓа. Ако и тоа го исценирале - god dammit.

Исценирано е тоа со Нико и другарите,демек пред камери го предомислуваат.
Иначе да,бира од 3 песни,ама Тоше никој не може да го скине или да го пее.Тотално неблагодарна задача беше последнава да се пејат неговите песни.
А во иднина скоро сигурен сум дека нема да можат да бираат помеѓу 3 песни туку ќе им биде дадена една единствена песна,па тие како знаат и умеат нека ја интерпретираат.

Исценирано е тоа со Нико и другарите,демек пред камери го предомислуваат.
Иначе да,бира од 3 песни,ама Тоше никој не може да го скине или да го пее.Тотално неблагодарна задача беше последнава да се пејат неговите песни.
А во иднина скоро сигурен сум дека нема да можат да бираат помеѓу 3 песни туку ќе им биде дадена една единствена песна,па тие како знаат и умеат нека ја интерпретираат.

Шо зборате бе кој се тие 3 песни. Бират од сите можни песни на светот шо можат матрица да најдат. Финтата беше дека Нико уште првиот пат сакаше да ја пеј Луна Ту, ама другарите му рекоја да пеј нешто покомерцијално. Вториот пат пошто можеше да му биди и последен си испеа то шо му лежеше на душата.

Сега на големиот концерт истотака можеше да си бират која сакат песна, нормално од песните на Тоше. Понатаму ќе видиме како ќе биди, ќе има секакви вечери, а може и да му доделуват на сите одредена песна. Ако биди како Бугарија форматот ќе биди интересно таму имаше Диско вечер, Рок вечер, вечер на Евергрини онака 50ти-70ти години, имаше и Фолк вечер интересно ќе е да има таква вечер и кај нас, пример народни македонски песни да се пеат само.

Шо зборате бе кој се тие 3 песни. Бират од сите можни песни на светот шо можат матрица да најдат. Финтата беше дека Нико уште првиот пат сакаше да ја пеј Луна Ту, ама другарите му рекоја да пеј нешто покомерцијално. Вториот пат пошто можеше да му биди и последен си испеа то шо му лежеше на душата.

Сега на големиот концерт истотака можеше да си бират која сакат песна, нормално од песните на Тоше. Понатаму ќе видиме како ќе биди, ќе има секакви вечери, а може и да му доделуват на сите одредена песна. Ако биди како Бугарија форматот ќе биди интересно таму имаше Диско вечер, Рок вечер, вечер на Евергрини онака 50ти-70ти години, имаше и Фолк вечер интересно ќе е да има таква вечер и кај нас, пример народни македонски песни да се пеат само.
Па да, ама рекоа (не знам точно кој, ама знам дека беше во првиот мал концерт) дека кандидатите бираат од 3 понудени песни. Е сеа и тоа е малце чудно, пошто некои од девојките избраа песни кои не верувам дека им ги понудиле продуцентите, бидејќи знаат дека таа песна ќе ја испејат најдобро (Наталија, Билјана и секако Лаура, која избра песна што веќе беше испеана претходно). А за гала вечерите е јасно дека секој си бира од сите расположливи песни.

Па да, ама рекоа (не знам точно кој, ама знам дека беше во првиот мал концерт) дека кандидатите бираат од 3 понудени песни. Е сеа и тоа е малце чудно, пошто некои од девојките избраа песни кои не верувам дека им ги понудиле продуцентите, бидејќи знаат дека таа песна ќе ја испејат најдобро (Наталија, Билјана и секако Лаура, која избра песна што веќе беше испеана претходно). А за гала вечерите е јасно дека секој си бира од сите расположливи песни.

Од 3 песни бираја ко пееја по прв пат со микрофон ко беа уште 40 или 60 души. Од ко се 20 души немат понудени песни, ти гарантирам!

Од 3 песни бираја ко пееја по прв пат со микрофон ко беа уште 40 или 60 души. Од ко се 20 души немат понудени песни, ти гарантирам!
Знам за тогаш. Тоа беше финалето на настапите во театарот во Охрид, ама се' некако ми останало во глава дека некој спомна дека на маливе концерти бираат од 3 понудени песни, иако ми нема логика. Ај баш ќе ја прегледам уште еднаш снимката, па ќе пишам.

Знам за тогаш. Тоа беше финалето на настапите во театарот во Охрид, ама се' некако ми останало во глава дека некој спомна дека на маливе концерти бираат од 3 понудени песни, иако ми нема логика. Ај баш ќе ја прегледам уште еднаш снимката, па ќе пишам.

Еве пример Нико имаше песна одбрано уште одма кога дозна дека оди во финале. Некои од три сами што си ги одбрале ја пееја та која најмногу им лежеше или можеа да ја пеат.
А дека сами си ги бираат песните тоа сум сигурен.

Мене таа Јана ми беше ок,од машкиве што знам све дибеци ми се.

ако нема матрица , ке ја напрај валентино... џабе ли е продуцент :)

Мене таа Јана ми беше ок,од машкиве што знам све дибеци ми се.
Абе ОК си е Јана, ама конкретно за последната вечер беше катастрофа. Изгледа го потроши цел адреналин во женското финале, па сега немаше ИЧ енергија, ама битно разочара.
А машките далеку се од дибеци. Мене сите ми изгледаат на фини дечки, со исклучок на Христијан и Виктор кои го имаат она "фраерското" во нив и знаат да бидат до одредена мера курнази, ама пак е во рамката на дозволеното. Со самото тоа што после нивниот настап беа нападнати од десетици девојки - се е јасно. :toe:

Во понеделник ќе се пеат македонски евергрини.
Дознав за Билјана дека ќе ја пее Галебе, Елизабета-Признавам, Дејан-Црно тиквешко...:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom