Македонски "Евергрини"

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Не е за големи прифатени хитови туку за песни кои ги напињале по некоја од телевизиите, макар и лошиот квалитет. Ерзана беше ултра популарна.

п.с. може песниве не се А класа, ама во тоа време барем секој месец искачаа по 3 песни наеднаш и колку толку ти влагаа во уво. Денес :facepalm:

This! Тоа беше период на огромна експанзија на македонска музика, голем дел од песните не се лоши како минливи хитчиња, ама пак има и „легенди“ кои стварно не смеат да останат заборавени.

А да, легендардните Нови влечки со нивните скапи Трифунски спозорирани спотчиња, но тоа не беше најлошото шо излезе од таа „продукција“

Ова е едно од најодвратните музички епизоди на македонската музичка историја:

Животот е прав и гола вода, една од врвните ми беше, ајде уште

Ајде Натали уште...

This! Тоа беше период на огромна експанзија на македонска музика, голем дел од песните не се лоши како минливи хитчиња, ама пак има и „легенди“ кои стварно не смеат да останат заборавени.
Да, да, еве сеа баш ги слушам сите што ги испостававте една по една, што и фали на оваа Такси од Ту бенд на пример, е сеа нема женски што тресат гз ко на Слаткар песнине ама дека е поквалитетна песнава од се што искочи кај нас задњи две - три па и пет години, е :)

стајте ја бе и од А.Митевски и Трифун срце тетовирано :D

Да, да, еве сеа баш ги слушам сите што ги испостававте една по една, што и фали на оваа Такси од Ту бенд на пример, е сеа нема женски што тресат гз ко на Слаткар песнине ама дека е поквалитетна песнава од се што искочи кај нас задњи две години, е :)

стајте ја бе и од А.Митевски и Трифун срце тетовирано :D

Оваа од Коки Костовски музиката е одлична, да пееше само некој друг и ќе беше евергрин вистински...

Него, дали ова е офтопик?

Forrest Gump

Кај ја ископа :pos:
Сафрите ми се дигаа кога и да ја начекав и ко за инает сум ја слушал до крај секогаш, онака да се изнервирам оти ме чешаше нешто од внатре.

Оваа „Само мој“ од Тања Царовска е многу добра песна, особено за денешни стандарди.

Иначе кај Коки Костовски не знам шо ми поодвратно, неговото педерско пискаво гласче, изглед како на малоумен или фактот дека е од фамилијата Костовски.

Но, он сега сигурно си ги води фирмите на татичко, си ебе пички како шо нема да видиме у живот.

Ако има нешто полошо од транзициски богаташ тоа е син или ќерка на транзициски богаташ.

Ова беше офтопик ама така ми текна сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom