Македонски бугари, прашање до нив...

Статус
Затворена за нови мислења.
Jebiga i sega...???? Pa neli 200.000 bugarski pasosi do sega ima, so gradient NAGORE...srpski kolku ???
Inaku da mozes mislis i komuniciras na poveke jazici e KULTURA i OGROMNA PEDNOST, toa nikako ne go menuva indentitetot poveke od zemanjeto na bugarski pasos... :) bas naprotiv :)

Ако е така, ајде за промена, заради зголемување на културата на Македонците, сите титли на кабелските оператори да одат на бугарски јазик!? Така ке ја , уште повеќе, зголемиме културната предност пред другите народи. А, како што оди работата во Србија, уште малку Македонците ке можат да избираат помеѓу бугарскиот и српскиот пасош.

Samo GOLITE KUCHINJA zemaa Bugarski pasoshi,samo onie koi ne veruvaat vo sebe i svojata drzava zemaa pasoshi,samo kriminalcite zemaa pasoshi,samo nesposobnite zemaa pasoshi,sega ostanavme samo nie elitata na Makedonija da ja branime i chuvame kako od vnatreshniot taka iod nadvoreshniot neprijatel.Gi molam tie shto zemaa BG pasoshi da pochnat da si gi menuvaat iminjata,sega neka se vikat Pesho,Gosho,Asparuh,Kraso...Makedonija na Makedoncite a predavnicite SIKTER OD TUKA!!!:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Samo GOLITE KUCHINJA zemaa Bugarski pasoshi,samo onie koi ne veruvaat vo sebe i svojata drzava zemaa pasoshi,samo kriminalcite zemaa pasoshi,samo nesposobnite zemaa pasoshi,sega ostanavme samo nie elitata na Makedonija da ja branime i chuvame kako od vnatreshniot taka iod nadvoreshniot neprijatel.Gi molam tie shto zemaa BG pasoshi da pochnat da si gi menuvaat iminjata,sega neka se vikat Pesho,Gosho,Asparuh,Kraso...Makedonija na Makedoncite a predavnicite SIKTER OD TUKA!!!:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Мислиш на невработените кучиња. А, тие кои многу мавтаа и мавтаат со знамињата си најдоа партиски вработувања. На нив не им треба бугарски пасш за да се вработат некаде во странство,

250 000 македонци со бугарски пасоши!60 000 македонци се во процедура за бугарски пасоши!
Кога ќе погледнам во бројкиве се ежам!
Знаете ли вие кои се нарекувате македонци,а имате бугарски пасош дека еден ден доколку Бугарија сака да прикаже присуство на бугари во Македонија ќе покаже на вас?!Знаете ли како ќе бидете третирани од општествово?!Како предавници!Доколку има воена агресија од Бугарија ќе ве бараат вас!
Се плашам дека македонци останаа малку.Со 500 000 албанци,300 000 бугари каде сме ние македонците????
Се прашуваат ли овие луѓе некогаш за честа,за моралот?!
250 000 Македонци со бугарски пасош????То само на сон.Самите татари тврдат дека бројката е некаде околу 40 000,а и ова бројка е сигурно пропаганда.
Бонус прашање:колку од овие 40 000 имаат "болгарско самосознание"???

Мислиш на невработените кучиња. А, тие кои многу мавтаа и мавтаат со знамињата си најдоа партиски вработувања. На нив не им треба бугарски пасш за да се вработат некаде во странство,
Za rabota vo stranstvo treba da imash tashaci a ne Bugarski ili bilo kakov pasosh?Pasoshot nema da raboti za tebe,ti si toj shto ke rabotish a tie shto veat partiski znaminja rabotat po 4 godini samo,potoa pak chekaat nivnata partija da dojde na vlast?! Jas imam Makedonski pasosh i ostanuvam so nego pa shto saka neka bide,partiski znaminja ne veam za nikoj a Makedonija ja zastapuvam sekade kaj shto odam! :helou:

Македонскиот народ зема бугарски пасоши од мака, затоа што не ја гледа својата иднина на балканот, па својата надеж за поубав живот ја бара на некое друго место, надвор од ова срање наречено балкан, каде што човек треба да има врски и партиска книшка за да се вработи негде, а не затоа што сака да биде бугарин, како што зборат некои србомани оттука веќе еднаш тоа сфатете го.
Друга работа, ако еден македонец земе бугарски пасош, не значи тоа дека го губи македонскиот идентитет. Он фактички тогаш има двојно државјанство и двете може да ги користи кога сака.

Македонскиот народ зема бугарски пасоши од мака, затоа што не ја гледа својата иднина на балканот, па својата надеж за поубав живот ја бара на некое друго место, а не затоа што сака да биде бугарин, како што зборат некои србомани оттука веќе еднаш тоа сфатете го.
Друга работа, ако еден македонец земе бугарски пасош, не значи тоа дека го губи македонскиот идентитет. Он фактички тогаш има двојно државјанство и двете може да ги користи кога сака.
Daj mi eden primer koj se usrekil so Bugarskiot pasosh?Znam deka gi zemaat od maka ama toj pasosh ne e mnogu cenet a dali toa go znaesh ne znam?Bidejki mnogu patuvam sekogash koga ke dojdam na Ungarskata granica mnogu polesno minam so MK pasosh a tie shto imaat BG pasosh redovno odat na kontrola,probaj sega da odish so BG pasosh za Grcija a pa da vidish shto ke ti se sluchi?!

Daj mi eden primer koj se usrekil so Bugarskiot pasosh?Znam deka gi zemaat od maka ama toj pasosh ne e mnogu cenet a dali toa go znaesh ne znam?Bidejki mnogu patuvam sekogash koga ke dojdam na Ungarskata granica mnogu polesno minam so MK pasosh a tie shto imaat BG pasosh redovno odat na kontrola,probaj sega da odish so BG pasosh za Grcija a pa da vidish shto ke ti se sluchi?!

Ништо. Сега се влегува само со лична карта.

Ќе идеш ти со македонски пасош во Англија, Франција, Италија, Германија... мораш да се дрвиш пред амбасадите по цел ден за една усрана виза, па после да те испрашуваат зашто идеш таму, што ќе правиш, па на крај нема да ти дадат виза затоа што ти фали некој неважен документ или пак оти немаш никој таму(немаш покана од некој) итн. ...
И доколку еден од твојот родител има бугарско државјанство, имаш право да добиеш бесплатна виза за Грција без проблем (за другите држави од ЕУ не знам), поради тоа што твојот родител е граѓанин на ЕУ....

А бе добро е да поседуваш БГ пасош, jас веќе сум обjаснил зашто. Инаку не си праjте филми за масовно гласање во корист на македонската кауза во Пиринскиот дел. Памтите автобусите со "поддржувачите" на Кирил Пендев на последните локални избори таму?

Ќе идеш ти со македонски пасош во Англија, Франција, Италија, Германија... мораш да се дрвиш пред амбасадите по цел ден за една усрана виза, па после да те испрашуваат зашто идеш таму, што ќе правиш, па на крај нема да ти дадат виза затоа што ти фали некој неважен документ или пак оти немаш никој таму(немаш покана од некој) итн. ...
И доколку еден од твојот родител има бугарско државјанство, имаш право да добиеш бесплатна виза за Грција без проблем (за другите држави од ЕУ не знам), поради тоа што твојот родител е граѓанин на ЕУ....
Vo site tie drzavi odam i toa so MK pasosh...

Сигурно нема 250000 бугарски пасоши кај наши граѓани...
Можеби околу 30-40000
И, секако, за мене тавите се предавници и ништо повеќе, независно од кои причини ги земале.

Хммм...теоретски, да ни скинат визниот режим, кај ќе одиме со нашите плати???
Бугарија, Грција, евентуално Унгарија...бивша Југославија не ја сметам тука, зборувам за туристичко шетање.
Единствено, оние кои сакаат да работат во странство некако би отишле, и толку.

Ништо. Сега се влегува само со лична карта.

И не само во Грциjа, туку и во Унгариjа /AtoM-AnT пак фантазира/, Словениjа, Хрватска /ако и да не е член на ЕУ/, Романиjа и сите останали 22 земjи-членки на ЕУ. Проверки на пасош има само на србската граница.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom