Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
A*1*T*E*A*M напиша:
како прво не кажав дека на мене ке даде, а ти директно одговараш на мене , туку кажав на играчите ке ги частел... така да не праам повеќе муабет за такви работи... струмица си победи 3:0 и точка.
hahahahahahahahahah radikal sto se sekiras toa znaci kaj grne na svadba mleko ke pieme hahahahahahahahhhaahahhahaha

nikolabt напиша:
Abe luge aman ne bidete tolku vatreni od nisto prajte nesto
Se raspravata za gluposti ke dael 200l mleko ili 200l sipki, ili ako osvoele mzt e ovaj vratil ne osvoile i aj sega karanje vreganje
kazi im be kazi im i ja toa go vikam ne mi veruvaat :baeh: :baeh: :baeh: :baeh:

Вака сега:
Радикал, знаеш дека, или ако не знаеш, јавно кажувам тука дека те ценам како врвен познавач на кошарката. Јасно ми е дека си испровоциран, и јасно ми е дека импулсивно реагираш, и дадов во погорниот пост опомени за таквите провокативни истапи, а тебе ти апелирав да се воздржуваш. Поздрав до тебе!
А1: Ќе ти дадам јас тебе претседател!!!! И постови со помалку смајли, а повеќе содржина да пишуваш, и тоа умни.
аеродромке, ја спомна ререзентацијата...Душа ме боли кога ги гледам, ама срцево не ми дава да прекинам да ја следам...наша е, Македонска. Требаат генерални огромнио резови, како на организационен, на стручен, и на секаков друг план. Тоа е моето мислење како човек кој го следи спортот во Македонија, не само кошарката. Со Давитков на чело...се виде...

.
аеродромке, ја спомна ререзентацијата...Душа ме боли кога ги гледам, ама срцево не ми дава да прекинам да ја следам...наша е, Македонска. Требаат генерални огромнио резови, како на организационен, на стручен, и на секаков друг план. Тоа е моето мислење како човек кој го следи спортот во Македонија, не само кошарката. Со Давитков на чело...се виде...[/quote]

i mene srce me boli, ja idam na sekoj utakmica na makedonija bilo kaj i da se igra duri bev i vo bugarija so izrael koga izgubivme 20 razlika, samo neamesto imeto MAKEDONIJA im preporacum na tie vo KFM komotno da go smenat vo RABOTNICKI posto ne igra nitu eden drug igrac od mak-ligata

Аман бе со тоа млеко, направивте како којзнае што да е.

Инаку одличен натпревар, неизвесност, нервоза, очекување...
Салата беше преполна.
Браво за кошаркарите, одлична игра на Весли Флуелен (иако на почеток играше лошо, после растури кога најмногу беше потребно), Грнчаров и Гоцевски (секоја чест).

Уште една победа не дели до првата титула. :vozbud:

Струмикс напиша:
Вака сега:
Радикал, знаеш дека, или ако не знаеш, јавно кажувам тука дека те ценам како врвен познавач на кошарката. Јасно ми е дека си испровоциран, и јасно ми е дека импулсивно реагираш, и дадов во погорниот пост опомени за таквите провокативни истапи, а тебе ти апелирав да се воздржуваш. Поздрав до тебе!

аеродромке, ја спомна ререзентацијата...Душа ме боли кога ги гледам, ама срцево не ми дава да прекинам да ја следам...наша е, Македонска. Требаат генерални огромнио резови, како на организационен, на стручен, и на секаков друг план. Тоа е моето мислење како човек кој го следи спортот во Македонија, не само кошарката. Со Давитков на чело...се виде...

Знаеш дека ја имаш мојата почит и ти.

А за Репрезентацијата, додека оваа структура е на чело на КФМ, јас нема да навивам за репрезентацијата, затоа што се форсираат некои играчи, играчи од клубот на кој претседателот на КФМ беше и претседател а и цел УО на КФМ е во УО и на тимот. Нема никаква организација, имаме мајмун за селектор, кој е тотално неписмен во поглед на кошарката, лоша концепција, катастрофална поставеност и организација, се со цел форсирање на одредено лоби кое во последниве 15 години константно работеше со цел уназадување на мак-баскетот.

eeeeeeej pokraj eden PETAR NAUMOVSKI sto e vrven igrac,vo turcija ko bog go gledaat,pored eden VRBICA,MIRZA,BOCEVSKI,TODOR GECEVSKI,RISTE STEFANOV,VLATKO ILIEVSKI,iiiiiiiiiiii red drugi kosarkari sto napravile karieri nadvor od makedonija ama karieri koga zboram znaci nesto naj nie nisto ne mozeme da napravime!!! baska toa eve edna informacija sto neznam vie kolku ja znaeete-MAKEDONIJA igrase kvalifikacii za vlez na evropsko prvenstvo i poslednata utakmica se igrase so BOSNA tamu. posto na bosancite nisto ne im znacese utakmicata im ja pustija na nasive i nasiot mil selektor JORDANCO DAVITKOV na kraj na treta cetvrina se iskaral so trenerot na bosancite i ovoj im rekol da pocnat da igraat deka mora da pobedat i znaete na kraj sto se sluci ............ toa sega vo madrid drugite kvalifikacii sto se nasive tesko deka ke gi pominat

pozzzzzzz

Sea Bogoev KE igra u reprezentacija
inaku sekoja cest
Strumica 2005
ali sepak ke bide takticki 4-1
na domasen teren da ja proslavime titulata
ke gori Strumicaa uhuh SHampioni

CopyOfDeath напиша:
Sea Bogoev KE igra u reprezentacija
inaku sekoja cest
Strumica 2005
ali sepak ke bide takticki 4-1
na domasen teren da ja proslavime titulata
ke gori Strumicaa uhuh SHampioni

cek cek ne se raduvaj predvreme :) uste ne si gi osetil sudiite na svoj grb za da vidis kako e :) koga igra rabotnicki i vo fudbal i vo kosarka se e mozno zasto ne igraat so 5 igraci tuku so 5+3,a vo fudbal 11+3 :)

DoolroX напиша:
cek cek ne se raduvaj predvreme :) uste ne si gi osetil sudiite na svoj grb za da vidis kako e :) koga igra rabotnicki i vo fudbal i vo kosarka se e mozno zasto ne igraat so 5 igraci tuku so 5+3,a vo fudbal 11+3 :)

Им помагаа и на претходниве две утакмици, ама џабе, кога поима си немаат. Работнички губи затоа што нема никаква игра, а кога е таква ситуацијата џабе се судиите. Мајмунот незнае што да прави на утакмица и целата игра му е базирана на дај му ја на Симиќ да шутне тројка или на Тасов да влезе под кош. Ама Гоцевски не е мало дете веке, му залепи 10 тина банани во серијава. После 3:0 и вакво издание на Работнички, многу тешко да се врати + повредата на Огнен и мизерните партии на Поповиќ во серијава + одличната одбрана на Грне врз Тасов + огромната доминација под кош на Струмица + две меч топки дома, многу тешко.

СПоред мене, Работнички ја изгуби серијата во вотрата утакмица, НО, Работнички е институција и ако Струмица по некоја случајност се заебе и сака да ја прослави титулата дома, намерно губејки го следниот натпревар, можам со сигрност да кажам дека во тој случај, титулата нема да се реши како што се надеваат Струмичани. При 3:1 во Струмица судиите ке ја решат утакмицата, ако не и серијата. Според мене, битно е ако можат да си го победат Работнички уште во среда и да не глумат Чикаго Булс сакајки да слават дома, зашто КФМ работи за Работнички. Ваљда челните луге на Струмица го знаат ова и ке ја сфатат сериозноста на 4тиот натпревар во Скопје

DoolroX напиша:
Џабе судии
веке несмеат така од раце ни го земаа Купот али овде нема кикс

CopyOfDeath напиша:
Џабе судии
веке несмеат така од раце ни го земаа Купот али овде нема кикс

Пак јас морам против да бидам! Купот никој не ви го зема, освен вие самите и што дозволивте таква серија и толку промашени тројки. Судиите не шутираа место вас. Имаше една одлука само против Струмица која НЕ ГО РЕШИ НАТПРЕВАРОТ, зашто беше на 5 мин до крај, а вие веке губевте 10тина разлика

ja mislam deka rabotnicki ke tepa slednata za da bide 3:1 da moze strumica doma da si ja zeme titulata!!!!

Bogoev ke vleze vo reprezentacija samo ako majmunot ne e trener!!!!! zalono no vistinito

aerodromka напиша:
ja mislam deka rabotnicki ke tepa slednata za da bide 3:1 da moze strumica doma da si ja zeme titulata!!!!

ako igraat na taa karta gadno ke se zafrknat :) podobro 4-0 pa neka si slavat na plostad nego da bide 3-1 i kako sto kaza radical posle se e mozno :) rabotnicki ke ja mobilizira cela kosarkarska federacija pa mozno e i da gledame nenormalni presvrti od 3-0 na 4-3 zasto iskreno iako ne sum navivac na rabotnicki nemozat vecno da igraat taka slabo :) drugata godina sigurno ke go smenat majmunot i na negovo mesto ke dojde marin dokuzovski (mislev za vo rabotnicki,a za reprezentacija neznam) :)

DoolroX напиша:
aerodromka напиша:

ako igraat na taa karta gadno ke se zafrknat :) podobro 4-0 pa neka si slavat na plostad nego da bide 3-1 i kako sto kaza radical posle se e mozno :) rabotnicki ke ja mobilizira cela kosarkarska federacija pa mozno e i da gledame nenormalni presvrti od 3-0 na 4-3 zasto iskreno iako ne sum navivac na rabotnicki nemozat vecno da igraat taka slabo :) drugata godina sigurno ke go smenat majmunot i na negovo mesto ke dojde marin dokuzovski (mislev za vo rabotnicki,a za reprezentacija neznam) :)
Ако не се пласира на Европско ке го сменат и од репрезентација 100%

Едит: Како сите само слатко си го нарекуваме :)

aerodromka напиша:

кажав и во Струмица 2005 Фанс! и тука ке кажам :) доколку успеат и таму ке ја тепат... јас вчера после натпреварот праев муабет со Богов(со него беа Гоцевски, Томче Соколов и Хаџивасилев) и богоев ми рече дека оделе и таму на победа:basket:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom