Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
haha bitola dali ke mozela tolku lugje da primi hahaha sekoe kolo vo salata ima min 2000 gledaci toa e povekje od cela liga zaedno publika. kako prvo nemojte da se vadite za policijata ako vi e straF da idite vo BT :) btw jas ne vi rekoF niso loso jas sinkir go mrazam MZT, ne bidete idiotsss kako i vas i jas Fersped gi mrazam ama ko sakate taka ok ke igrame grubo. i kako vtoro za sk sekogash ima samo po eden avtobus za prevoz besplaten i se teppaat site koj da vlezi vo avtobus povekje od polovina nemozat ni da se doblizat do avtobus. a za vas znam kolku lani so dojdoFte tolku i ovaa godina, ohrigjani dojdoa vie ne idite hahaha
i za kraj vie nema ni vo final 4 nitu pa vo kupot da pominete ne znam sto skokate!!!! hahaha eve kje vi pustam ned sliki da vidite kako e kaj nas vo salata za da sonuvate i vie eden den takva atmosFera da napravite... byeeeee

jove_bt напиша:
haha bitola dali ke mozela tolku lugje da primi hahaha sekoe kolo vo salata ima min 2000 gledaci toa e povekje od cela liga zaedno publika. kako prvo nemojte da se vadite za policijata ako vi e straF da idite vo BT :) btw jas ne vi rekoF niso loso jas sinkir go mrazam MZT, ne bidete idiotsss kako i vas i jas Fersped gi mrazam ama ko sakate taka ok ke igrame grubo. i kako vtoro za sk sekogash ima samo po eden avtobus za prevoz besplaten i se teppaat site koj da vlezi vo avtobus povekje od polovina nemozat ni da se doblizat do avtobus. a za vas znam kolku lani so dojdoFte tolku i ovaa godina, ohrigjani dojdoa vie ne idite hahaha
i za kraj vie nema ni vo final 4 nitu pa vo kupot da pominete ne znam sto skokate!!!! hahaha eve kje vi pustam ned sliki da vidite kako e kaj nas vo salata za da sonuvate i vie eden den takva atmosFera da napravite... byeeeee

Другар во Скопје имаше 15 чкембари...толку собира 1 автобус?Ја не викам дека нема испод 2000 гледачи на вашите натпревари, ама на гостување доаѓата 15...и друго ти кажувам...Во вашата сала има еден посран влез и затоа никако не дозволуваат да се приближиме во Битола, а камоли до салата.Лани Комити беа запрени на Плетвар и не им беше дозволено да продолжат понатаму...дали џандарите се плашат дека можеме да ве дигнеме у ваздух?

jove_bt напиша:

Не кажувај приказни ти ајван ние кога навивавме вие уште викавте ''чичко пушти летки'' не се споредувај со нешто што е затебе квантна физика а за тоа дека нема да дојдеме на купот не биди толку сигурен

сеј итар пејо не користи зборови за кои си слушнал на тв а не знаеш ни сам што значат. Селјаку еден. а за тоа кој од коа оди на натпревари јас сум пораснат во салата Младост сум бил на сите ракометарски и кошаркарски натпревари како и секој 4кембар а не по 10 дуси да седиме во сала како некој тука.

а за Ѕвер во ск имасе 40 души, а тоа за влезот нас не не пуштаат на време а камо ли вас за да не се прават инциденти е тоа. затоа има толку обезбедување а за тоа со е мала вратата тоа тебе те збира ама за некој сељаци као овој погоре можи нема да збира оти е како глобус во главата.

jove_bt напиша:
сеј итар пејо не користи зборови за кои си слушнал на тв а не знаеш ни сам што значат. Селјаку еден. а за тоа кој од коа оди на натпревари јас сум пораснат во салата Младост сум бил на сите ракометарски и кошаркарски натпревари како и секој 4кембар а не по 10 дуси да седиме во сала како некој тука.

а за Ѕвер во ск имасе 40 души, а тоа за влезот нас не не пуштаат на време а камо ли вас за да не се прават инциденти е тоа. затоа има толку обезбедување а за тоа со е мала вратата тоа тебе те збира ама за некој сељаци као овој погоре можи нема да збира оти е како глобус во главата.

Многу градови и села поминав
ама како тебе село нигде не најдов
Битола те ебам јас, те ебам јас
Скопски Комита!!!

:helou: :helou: :helou: :helou: :helou:

jove_bt напиша:

Добро за зборот извини во афект бев кога ти напишав така.:smir: Додека ти пред да кажеш некому сељак треба да размислиш ''сељак'' во Скопје се користи зошто зборот ''Битолчанец'' е долг збор како и да е здравје боже може и да се видиме на купот па таму ке си размениме и многу други зборови а до тогаш поздрав со песната од Куку Леле------КУЧКА НЕВЕРНА битолската верзија

mozi nie nisto ama mzt sto 1-2 trofeja i tolku ne znam dali imate. sega e pointeresno prvenstvoto odkako pelister i strumica dobija dobri sponzori. a za kupot ne se karam ve dojde ke vidime

Никој не се кара ти кажувам да не се фалиш толку а за Мзт барем имаат освоено нешто бе а не ко вас гревчиња:pos2:

jove_bt напиша:
mozi nie nisto ama mzt sto 1-2 trofeja i tolku ne znam dali imate. sega e pointeresno prvenstvoto odkako pelister i strumica dobija dobri sponzori. a za kupot ne se karam ve dojde ke vidime

Е сега да ти кажам за спонзорите. Знаеш колку време ке биде поинтересно првенството? 1-2 години. СПонзорите ке си ги исперат парите и ке си отидат, како што направија во безброј случаеви и од Битола ке остане вторлигашка екипа а од Струмица слаб прволигаш. Пак ке се врти се околу Работнички. Точно, Мзт не е синоним за македонската кошарка, ама има освоено ар нешто и го има победено Реал Мадрид, имат играно со Жалгирис, Асвел, екипи за кои следниве генерации на кошаркарски екипи можат само да сонуваат да ги гледаат на телевизија, а не да играат пред 3000 гледачи во сала што собира 1500

Што ке видите бе за купот? Работнички ке го освои и него. Го тепавте еднаш и мислите сте станале екипа? Знаеш зашто го тепавте, зашто имале шут 3 погодени од 28 обиди таму. Работнички ке ве гази и ваму и таму, како што ве газеше во изминативе 2 сезони. И не туку викај ке видиме, се знае кој е кој во кошарката, а Битола никогаш не била, ниту ке стане кошаркарски центар.

Radical Boy напиша:
Е сега да ти кажам за спонзорите. Знаеш колку време ке биде поинтересно првенството? 1-2 години. СПонзорите ке си ги исперат парите и ке си отидат, како што направија во безброј случаеви и од Битола ке остане вторлигашка екипа а од Струмица слаб прволигаш. Пак ке се врти се околу Работнички. Точно, Мзт не е синоним за македонската кошарка, ама има освоено ар нешто и го има победено Реал Мадрид, имат играно со Жалгирис, Асвел, екипи за кои следниве генерации на кошаркарски екипи можат само да сонуваат да ги гледаат на телевизија, а не да играат пред 3000 гледачи во сала што собира 1500

Што ке видите бе за купот? Работнички ке го освои и него. Го тепавте еднаш и мислите сте станале екипа? Знаеш зашто го тепавте, зашто имале шут 3 погодени од 28 обиди таму. Работнички ке ве гази и ваму и таму, како што ве газеше во изминативе 2 сезони. И не туку викај ке видиме, се знае кој е кој во кошарката, а Битола никогаш не била, ниту ке стане кошаркарски центар.
И да знаеш дека никад нема да стане татко ми ја има снимката Мзт-Реал ја гледав тогаш нели играл Бодирога во Реал ама џабе тука паднале па што викаш како нема да паднат пред 3000 на снимката кога гледав преполно беше крцка салана ке прснела е тоа е никогаш нема да го доживее Пелистер никогаш

Mzt izgubi od Pelister pa sega sto ke dozive ne me gajle vazno gledi segasnosta ne minatoto , i sicko napravivte selo i strumica i bitola ...

Ovie dve ekimi ke se presmetat i pred kupot vo krajnoto kolo .
Математиката вели дека својата последна шанса МЗТ Скопје ќе ја бара токму во последното коло, односно на гостувањето кај Свисслион Пелистер, ако се додадат и останатите три средби од кои две се играат надвор? Ne se kladam ama tipuvam za Pelister.

Е сега оптимиста може ке кажете дека сум ама Мзт ке тепа ке видите мора да тепа среќата ке им се насмевне мора цело време несреќа сега малце и среќа ни треба:zlo:

тоа што се слуцило пред 10-20 години и сеуште сте горди се случува секоја среда и недела во Битола ама ако ајде радвајте се дури можете. Уште некоја утакмица и толку од МЗТ за оваа година петти, петти и тоа е успеХ :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom