Македонска vs странска музика

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување

Каква музика најчесто слушате?

• македонска музика

Гласови: 20 26,3%
  • странска музика

Гласови: 56 73,7%

• Вкупно гласачи
    76
60 до 70% слушам македонска музика, а останатите 30 - 40% странска. Значи го исполнувам и надминувам законот за задолжително пуштање на мак. музика:pos2:

Многу нормално странско, една квалитетна музика шо имаме ние, шо да ти кажвам.

Странски највише.се дешава и македонски да слушам ама ретко.Едноставно ретко има квалитетни македонски песни и пејачи:toe:

99,9999999999% странска музика. Зошто? Па ние македонците баш некоја транс сцена. :)

Повеќе слушам странска затоа повеќе се пронаоѓам во истата но што се однесува до медиумите кај нас мислам дека треба да пуштаат повеќе македонска и покрај фактот што во последно време македонската музика е во очај тешко да слушнеш нешто добро а и најчесто се форсираат оние кој ја крадат туѓата музика па се прават којзнае какви композитори да се и главен проблем на мак.музуката е немањето на квалитетни автори.

До кога се што не е наше ќе биде подобро?

До кога се што не е наше ќе биде подобро?

Оти не го свртиш прашањето: До кога нашите ќе копираат се што е странско на не ефикасен начин со негативни резултати?

Он топик-Наше немам слушано незнам од кога, странското ми е сепак тоа што ме движи и не дека имам нешто против нашите туку немам мерак ни желба да ги послушам.

Преферирам да слушам странска музика. Многу ретко слушам македонска, не знам зашто но никако не ме привлекуваат нашиве песни..

Кога е во прашање традиционална музика Македонија Rules! A од забавна повеќе слушам странска.. од македонска забавна само Тоше и по нешто малку од другиве... :smir:

Странска, но има да се издвојат и добри Македонски песни така да слушам и доста од македонската музика :music1:

хаха .... Смешно ми звучи темава...оти само старците ја класифицираат музиката вака:D:D:smir::vozbud::vozbud:

Некаков баланс имам, слушам се што моите уши ќе го посакаат. Не можам да кажам што повеќе. Се случува на периоди, некогаш сакам повеќе македонска музика, а некогаш странска.

Има доста наши ствари шо ми се свиѓаат поише од странски :) Не гледам од каде е, гледам какво е :)

Stranski metal bendovi
Retko nekoi domasni sto mi fatile oko
inace od nasive moram da gi pofalam Totem
sum im bil na svirka stvarno impresioniran bev

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom