Македонска рок антологија

• Креатор на темата Креатор на темата HardRock
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали му текнува на некој на овој бенд пост панк и инди рок нешто, мислам дека имаа два албуми.

Не знам дали му текнува на некој на овој бенд пост панк и инди рок нешто, мислам дека имаа два албуми.
Да, да задно со Gino de Gagi, Suns, Соломонов Печат итн. Има една компилација во два дела, се вика Македонски Документ, интересни бендови... Бајдвеј постои една касета снимана е во радиото во Орце со сите тие бендови од тоа време као компилација нешто беше жолт е омотот ама само во вид на касета ја има, некој случајно да не ја поседува?

Триангл!
Карамела и Митко Сокол Мустачки!
Култните Република 903-та! Со виртуозниот гитарист во тоа време-Зоран Павловски - Зоко!
И Ден за ден , кои заедно со Карамела и Леб и Сол биле на врвот во тоа време. Уметници!

Венко Серафимов и Пријателите - Бела

Еј моме, еј девојче,
севдо прва, росно кокиче,
кој сокак поминуваш,
кој конак ноќ минуваш?
Дал помниш, дал сонуваш,
дал име мое спомнуваш?
Ил љубиш и се даруваш,
за име нит за пари прашуваш, еј...

Бела трага, бела прашина,
бела зима, бела белина,
бел ат пред порта помина,
ти на него либе замина.
Јас по тебе фаќам усвета,
лето осмо, зима деветта,
девет песни бел мој галебе,
пратив абер либе по тебе...

Дојди си, дојди ми,
подај рака и не зборувај,
гушни ме и само одболувај.
Дојди си, дојди ми,
подај рака и не зборувај,
гушни ме и само ти отсонувај.

Пат долг, бели темници,
очи бели, бели зеници,
луѓе грешни, случки погрешни,
еден свет за многу вистини.
Многу песни, малку причини,
море народ, саде тишини,
срце чука, очи копнеат,
да ми те видат, да ми те донесат.

Бела чума ич не остава,
ниту моли, ниту простува,
еј моме, еј девојче,
севдо прва, росно кокиче.
Еден лек само верува,
тој што силно, силно верува,
тргни и полетај без страв,
all you need is love...

Најубава музика имаме ! :)

Не се антологиски, ама се преку 15 години песниве, и не знам дали претходно некој свирел психоделија кај нас.

Добро познатите Прилепчани, пејачот е Кантарот, исто има пеено со Кисмет. Инаку имаат два албуми точно кои се добро склопени и звучат европски да речам. Eве една супер преработка од истиот пејач, си гитаристот од Архангел и уште некој беше не ми текнува.

Добро познатите Прилепчани, пејачот е Кантарот, исто има пеено со Кисмет. Инаку имаат два албуми точно кои се добро склопени и звучат европски да речам. Eве една супер преработка од истиот пејач, си гитаристот од Архангел и уште некој беше не ми текнува.

Го познавам Кантарот, Гино е од Архангел, Еди е од Санс, не знам за кој Сале се работи. Интересен проект, не знаев за ова.

Го познавам Кантарот, Гино е од Архангел, Еди е од Санс, не знам за кој Сале се работи. Интересен проект, не знаев за ова.
Само една песна имаат снимено, поточно оваа, и јас не знам зошто останале на една но што е тука тука е . Инаку сега ќе постирам нешто од Прилеп исто така, не е премногу старо за да би влегло во антологија, меѓутоа е доста интересно.

Супер тема, еден поздрав од мене со постариве бендчиња.

Еве го и оригиналниот спот од Морал - Ти ме убиваш (со старата постава)

ако сакате торент од МКД рок антологија кажете, добра компилација отприлика 250-60 mb

ако сакате торент од МКД рок антологија кажете, добра компилација отприлика 250-60 mb
Од таа што е како на два дела да речам, со песни од Телонаука Совршена, Падот на Византија, Александар Македонски....
Ако е друга фрлај по ПП бидејќи оваа ја имам.
Нешто во Прилепа во далечната 92ра ко сум имал една година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom