Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Честитки за атмосверата и пеколот на кале немаше игла(локомотива) кај да падни во салата од "метрополата" :sick:
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 00:11 ---
ps.за играта нема потреба да се коментира дајте земете со пасоши некој како порано и решен проблем ! Не може репрезентација без работа со малади категории и школи и домашно првенство со два скопски клуба да имаме силна репрезентација !

Утре (сабота) во 20.15 во СРЦ Кале го играме првиот натпреварот од баражот против Шпанија...Влезот е бесплатен...Составот ни е трагедија, а Шпанија освои бронза на ЛОИ во Лондон...Реално нема што да бараме, ама ајде...

Состав:Антиќ Наташа - Металург, Наумоска Дијана - Жито Прилеп, Крстевска Фросина - Вардар СЦБТ (голмани), Ристеска Сара - Металург, Гроздановска Симона - Металург, Митрова Драгица - Металург, Маневска Ивана - Вардар СЦБТ (крила), Шалевска Тања - Жито Прилеп, Георгиевска Душица - Металург, Црвенковска Биљана - Вардар СЦБТ, Бајрамовска Мирјета - Металург, Георгиевска Елена - Будуќност Црна Гора, Мркиќ Савица - Жито Прилеп, Штерјова Марија - Вардар СЦБТ, Јанеска Моника - Турција, Десподовска Зорица - Металург (бекови); Младеновска Наташа - Металург, Мечевска Робертина - Металург, Серафимовска Марија - Жито Прилеп (кружни напаѓачи).
Маневска на една утакмица утнала 2 топки и не чини.Па пецеска на секој натпревар утнува по 4 топки,Маневска еднаш во животот.И плус маневска цела кариера игра на централен бек а кога дојде во вардар пред две сезони игра како крило.Тешко е кога некој ќе ти ја промени природната позиција.

Честитки за атмосверата и пеколот на кале немаше игла(локомотива) кај да падни во салата од "метрополата" :sick:

Гледам во Битола кога игра Пелистер ракомет (фудбал) крца во публика, слушам и видео бимови по Широк сокак поставувале оти имало голема заинтересираност... абе ај.

Маневска на една утакмица утнала 2 топки и не чини.Па пецеска на секој натпревар утнува по 4 топки,Маневска еднаш во животот.И плус маневска цела кариера игра на централен бек а кога дојде во вардар пред две сезони игра како крило.Тешко е кога некој ќе ти ја промени природната позиција.

Мене не ме интересира дали она цел живот играла како среден бек...Ако не и одговара позиција лево крило, нема зошто да игра на таа позиција во репрезентација...

Гледам во Битола кога игра Пелистер ракомет (фудбал) крца во публика, слушам и видео бимови по Широк сокак поставувале оти имало голема заинтересираност... абе ај.

Не бев во можност да го глеам мечот ..колку публика имаше?
Ако биле малце, а за репрезентација се работи, нема оправдување, без разлика дали сме конкурентни или не.

Не бев во можност да го глеам мечот ..колку публика имаше?
Ако биле малце, а за репрезентација се работи, нема оправдување, без разлика дали сме конкурентни или не.

Не го гледав ни јас... доста беа нервози :)

Што нервози, кога очекувано беше ова за мене, ај да сме малце од малце од таа генерација која играше одличен ракомет, па да се нервирам, овака знам дека во блиска иднина тешка работа да се пласираме на голем настан, така воопшто поразот не ме изненади.

Се нервирам затоа што ги имаа сите услови за да станат квалитетни ракометарки... Бајрамоска, Црвенковска, сестрите Ѓорѓиевски, Мечевска, Младеновска, па ајде да ја ставиме и Пецевска во тие ракометарки, сите беа дел од младинските школи на Кометал во најдобрите времиња на клубот. Срамота е што не ја искористија таа шанса и жал ми е за оние кои вложуваат во ваков женски ракомет. Искрено, ми се плаче кога ја гледам Пецевска, па во најмала рака очекував да ги повтори успесите на Радуловиќ, дури мислам дека беше подобар талент од неа. Ама тоа е, ако сакаш да успеаш во спортот, мора целосно да се посветиш на него, кај нас очигледно нема такви професионалци, можеби искучок е Кире Лазаров.

хаха ЅВЕР :facepalm: како бе не си ја гледал а коментираш :tapp: па уште споредваш

Наум мешаш баби и жаби во случајот не знам по која логика споредваш репрезентација и клуб ?Втора работа по ова твоето ќе треба кошарка да играме во куманово или сарај а ракомет никаде или струмица а фудбал тетево пример Трета работа за твоја информација женска ракометна репрезентација НИКОГАШ не играла во Битола во никоја категорија ! исто така за твоја информација исто е со макшката и женска репрезентација во кошарка НИКОГАШ не играла во Битола исто така за жал фудбалска А-репрезнетација НИКОГАШ не играла ниту пријателски натпревар во Битола !
Значи да ти поедноставам фудбалската репрезнетација у-21 има играно еден офецијален натпревар во Битола против Шпанија пред повеќе од 17-18 години на полн стадион односно у-19 има играно балканско превенство во Битола на солидна постеност пред повеќе од 15 годни додека ракометна машка репрезентација има играно чинам три натпревари баражи два со Унграија и еден со Босна пред полна сала во Битола пред повеќе од 12-13 години

Знам сега дека ќе пробаш да реплицираш дека немам сала и стадион па за тоа ако имаш нешто за тоа прашај на друго место оти во Битола до сега во 20 и кусур години независнот НИКОЈ до сега не ставил барем еден камен на стадионот или салата !Но исто така е добро да се знае и да не се лажиме дека за пријателски натпревари слободно можеше до сега да се одигра натпревар на било која репрезентација во било кој спорт !

ps.снимката на МТВ 1 само што започна од поразот со шпанија па гледајте !
http://on.net.mk/zulu/mtv-1

--- надополнето: 2 јуни 2013 во 03:36 ---
pps.ова е греф да се гледа на тв па вие не сте македонци а уште по малку балканци а најмалку ракометни навивачи сите во калето се некој швајцарци !Салата повеќе од половина празна ,од тие што се таму половината имаат балони од ВИП и со нив демек шлукаат на звучникот оди излези момче кога напаѓаме а кога се браниме исто на звучникот се пуштаат свирежи со намален интензитет а на постигант гол овие шлукаат со балоните од вип :sick:Каде бе вака ? До кога бе вака ?Уште оние штраклата со вртење ви фалаат и готво први скандинавци ќе бидете (n)Само за споредба кај нас да појдиш на трибина со тие балоните цела Битола ќе ти се смеј :D а да шлукаш со нив на постигант гол ќе бидеш прогласен за прва будала и резил :pos:

pps.ова е греф да се гледа на тв па вие не сте македонци а уште по малку балканци а најмалку ракометни навивачи сите во калето се некој швајцарци !Салата повеќе од половина празна ,од тие што се таму половината имаат балони од ВИП и со нив демек шлукаат на звучникот оди излези момче кога напаѓаме а кога се браниме исто на звучникот се пуштаат свирежи со намален интензитет а на постигант гол овие шлукаат со балоните од вип :sick:Каде бе вака ? До кога бе вака ?Уште оние штраклата со вртење ви фалаат и готво први скандинавци ќе бидете (n)Само за споредба кај нас да појдиш на трибина со тие балоните цела Битола ќе ти се смеј :D а да шлукаш со нив на постигант гол ќе бидеш прогласен за прва будала и резил :pos:

Ај бе не замарај...Во Скопје каква атмосфера имало за женски ракомет, ти можеш само да сонуваш...Во Кале не се дишело, се стоело од страна, од што немало место каде да се седи и се навивало цело време, од прва до последна минута...И не, не зборам само за Кометал или нешто пред 10 години што било, зборам и за утакмици што се играле не толку одамна, и кога репрезентацијата била ваква каква што е сега (најсвеж пример - пред една година решавачката со Турција)...Па уште ќе ми викаш не сме биле Македонци...И ајде, сега почни да ми објаснуваш како Битола е најракометен град и како било таму кога играл Пелистер...Ајде ако не, сите утакмици од сите спортови да се играат во Битола, затоа што очигледно, според вас, само вие во државава знаете да навивате...

Макдеонија-Шпанија 600-700 луѓе
Одбојка 3 дена Македонија- Албанија, Украина, Црна Гора просек по 600-700 луѓе
Вардар- Шалке 5000 луѓе
Сеха лига финал 4..само Комитите клај го 3500 на двата натпревари
Фудбалска репрезернтација со Белгија не полн стадион
Домашни натпревари од сите натпреварувања Фудбал, Кошарка, Ракомет празни сали и стадиони( а сите шампиони доаѓаат од Скопје)

Најголемите спортски настани во Битола оваа календарска година:
ФК Пелистер(тим шо се бори за опстанок)-ФК Вардар 4500 гледачи
РК Пелистер(просечен тим составен од младинци и никаква организација на клубот)-РК Вардар 1000 гледачи
РК Плистер-РК Металург 1000-1500 гледачи

Скопје- околу 700 000 жители да ги ставиме
Битола- 90 000

Ниту споредбата ти чини ниту логиката
Каде се луѓето? До што е проблемот?

Ај бе не замарај...Во Скопје каква атмосфера имало за женски ракомет, ти можеш само да сонуваш...Во Кале не се дишело, се стоело од страна, од што немало место каде да се седи и се навивало цело време, од прва до последна минута...И не, не зборам само за Кометал или нешто пред 10 години што било, зборам и за утакмици што се играле не толку одамна, и кога репрезентацијата била ваква каква што е сега (најсвеж пример - пред една година решавачката со Турција)...Па уште ќе ми викаш не сме биле Македонци...И ајде, сега почни да ми објаснуваш како Битола е најракометен град и како било таму кога играл Пелистер...Ајде ако не, сите утакмици од сите спортови да се играат во Битола, затоа што очигледно, според вас, само вие во државава знаете да навивате...

Е ова кај нас се вика да ти пукни пичната џила шо ја немам !
Не знам оти замар шо коментирав за "пеколната атмосвера" синоќа во кале тоа не замарање туку коментирање што е з секаква критика за "метрополата" ало бе дечко кале бери 2000 до 2500 преку сила значи вчера на трибини имаше 1000 гледачи од град со 500 000 жители шо е тоа / не за замарање туку е резил и за срамење шо ќе ми кажваш ти за атмосвери а калето и примеро со Труција кога не збораме за порано туку за вчера !Никој не рече дека само ние знаеме да навиваме баш напротив има доста добри групи низ Македонија што заслужуваат да ја пречекаат репрезентацијата кога веќе Скопје од толкав град и со пет навивачки групи не може една да се најде да оди на ракомет тогаш подбро да се игра Струмица или Битола ете и Куманово нека биди сигурно ќе беше десет пати подобро од она вчера што беше со микрофонот и песните во напад и свриежите во одбрана :facepalm: во секој случај уживајте си да не ви го сипам филмот вие сте најдобри ,најбави и сте супериорна скопска раса :свиркам:

Пак нема логика.
Репрезентација споредуваш со екипи што се за испаѓање.
Не велам јас дека којзнае колку има во Битола, сакам да нагласам дека нема во Скопје.

Пак нема логика.
Репрезентација споредуваш со екипи што се за испаѓање.
Не велам јас дека којзнае колку има во Битола, сакам да нагласам дека нема во Скопје.
Ама сега јас сум крив што Пелистер е пред испаѓање… Еве ти екипа…
ay6ayw.jpg

Еве побарај си и за РК Металург во ЛШ.
http://en.wikipedia.org/wiki/2012–13_EHF_Champions_League

Јас не велам дека во Битола нема навивачи, само кај нас се сите исти, без разлика дали се од Скопје, или се од Битола.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom