Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби нема да е интересот толкав како што беше за машката репрезентација, но сигурно ако се игра во Ниш ќе ја имаат подршката колку - толку.
Е сеа колку сме квалитетни како репрезентација, тоа е веќе друга работа, но не значи дека не треба никаква подршка да имаат.

Што ви е бре?
Без разлика на тоа колку е јака нашата репрезентација треба да се бодри, зашто тие не претставуваат нас и треба да им дадеме поддршка која ја заслужуваат.
Чист пример нека ви бидат ирците на годинашново ЕП, како ја бодрат нивната фудбалска репрезентација без оглед на се.

Што ви е бре?
Без разлика на тоа колку е јака нашата репрезентација треба да се бодри, зашто тие не претставуваат нас и треба да им дадеме поддршка која ја заслужуваат.
Чист пример нека ви бидат ирците на годинашново ЕП, како ја бодрат нивната фудбалска репрезентација без оглед на се.

Не бе па и ти нели гледаш колку се позитивни, има уште миљон месеци до почетокот на првенството, а нели гледаш како блескаат со позитивна енергија и мисли. Сите треба да се угледаме на нив...:icon_mrgr:

Муабетов, само ако имаме шанси за полуфинале, само тогаш ќе ги бодриме нашите... Браво за таа здраворазумна логика! Продолжете си така, што да ви кажам...(y)

Што ви е бре?

NIkoj ne rece deka netreba da se bodri...
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 15:55 ---
Не бе па и ти нели гледаш колку се позитивни, има уште миљон месеци до почетокот на првенството, а нели гледаш како блескаат со позитивна енергија и мисли. Сите треба да се угледаме на нив...:icon_mrgr:

Муабетов, само ако имаме шанси за полуфинале, само тогаш ќе ги бодриме нашите... Браво за таа здраворазумна логика! Продолжете си така, што да ви кажам...(y)

Ne tresi zeleni, nikoj ne kaza deka ne treba da se bodrat, ja samo spomnav deka interesot nema da bide identicen kako za muzite... Ima golema razlika.. taka da bez ironii;)

NIkoj ne rece deka netreba da se bodri...

Не, само почнавте да приплачувате како тоа сме имале слаба репрезентација и индиректно кажавте дека не треба да им се дава толкава важност.

Ne tresi zeleni, nikoj ne kaza deka ne treba da se bodrat, ja samo spomnav deka interesot nema da bide identicen kako za muzite... Ima golema razlika.. taka da bez ironii;)

А зашто да не биде?

П.С Мојот пост не се однесуваше исклучиво за твојот пост, да беше така, само тебе исклучиво ќе те цитирав. ;)

А зашто да не биде?

П.С Мојот пост не се однесуваше исклучиво за твојот пост, да беше така, само тебе исклучиво ќе те цитирав. ;)
Интересот би бил поголем ако имавме репрезентација која е способна нешто да направи, како онаа на Кастратовиќ и останатите ракометарки, а сега овака не верувам дека ќе е до толку. Зависи колку фама ќе се крени и колку тоа ќе се рекламира овој настан меѓу медиумите и колку ќе се попали народот. (нормално некои ќе ги има таму колку да бидат видени, не дека нешто повеќе ќе знаат што се случува..)
Ракометарите имаа цел да ја поминат првата фаза и никој не ги обврзуваше за нешто повеќе, тоа и го направија, плус што потоа колку - толку ни се поклопија коцките и стигнавме до 5то место, а за ракометарките и ќе нема толку притисок, јасна е ситуацијата во која група да бидеме ќе сме со нај мали шанси за влез во втора фаза. Се друго ќе е плус.

И пола интерес да има од оној за мажите во Ниш и Белград ќе биде одлично и ќе има добра атмосфера/подршка. Лично јас ќе гледам да присуствувам барем во Ниш ама сега навреме да си се обезбедам со карти а не да ми препродаваат после по 150е~.

А зашто да не биде?

Zatoa sto nazalost(ne treba da bide taka ama taka e) interesot kaj fanovite e sprema toa so kakov kvalitet e reprezentacijata.... Plus kaj nas Nikolic izjavila deka se povlekuva, sto e use edna vest koja ke vlijae loso... Da se razbereme, ja pratam zenskava reprezentacija od nivnite pocetoci, nemam propusteno natprevar, najmnogu od se bi sakal i vo NIs i vo Belgrad atmosverata da bide kako na mazite pa i bolja, ama realno (pak ke kazam toa e moe licno mislenje) mislam deka nema da bide ni pola od toa. A ako ne se odnesuvalo samo na mojot post( ja taka go svativ) ondak iskreno ti se izvinuvam:) Pozz;)

Не претерувајте со глупости ако нашава репрезентација нема поддршка и не се бодри постојано, не знам тогаш која има макар и во регионов каде по менталитет сме најлуди и најбесни навијачи. Поддршката е со години наназад, и кога сме испаѓале во баражи и во претквалификации итн... А ова за Ниш не е официјално уште..

http://www.eurohandball.com/article/15115

Македонија ќе игра во Ниш, во Б групата на ЕП. Србија и Унгарија од третиот шешир се веќе распоредени Србија во А групата во Белград, а Унгарија во Ц групата во Нови Сад. Тоа значи дека од третиот шешир ги добиваме или Данска или Русија.Од првиот Романија е веќе во групата Д па остануваат Норвешка, Шведска и Хрватска.
Единствената шанса според мене за пласман понатаму ќе ни биде ако ја добиеме Украина од вториот шешир, но тоа не значи дека не можеме да совладаме и некоја друга фаворизирана репрезентација. Ќе биде многу тешко, не треба да имаме некои големи очекувања, но треба да ги поддршиме нашите ракометарки.

Да, така се распоредени репрезентациите. Во првите два шешира се репрезентациите кои беа први во своите групи во квалификациите плус Норвешка како еврпоски првак, а во третиот и четвртиот се оние кои беа втори плус Исланд. Инаку Шпанија е во последниот шешир заради слабиот пласман на предходното ЕП кога беа 11.

Да, така се распоредени репрезентациите. Во првите два шешира се репрезентациите кои беа први во своите групи во квалификациите плус Норвешка како еврпоски првак, а во третиот и четвртиот се оние кои беа втори плус Исланд. Инаку Шпанија е во последниот шешир заради слабиот пласман на предходното ЕП кога беа 11.
Мислам дека е во ред. Прво во првиот шешир е бранителот на титулата. Победниците од 7-те групи според рејтингот се ставаат во првите два шешира, па после второпласираните во 7-те групи се ставаат во третиот и четвртиот шешир истотака според рејтингот...
Незнам што те чуди за Шпанија, реално се за во четвртиот шешир :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom