Македонска навивачка химна

• Креатор на темата Креатор на темата -Sluzbarski-
  • Време на започнување Време на започнување
Брокер@ се работи за навивачка химна не треба секој збор да се зима буквално.
Еве сега може да пеат наше ќе биде и Лондонско поле ако одиме на олимпијада на пример. Но јас ти гарантирам дека на оние кои им пречат успесите секогаш ќе барат влакно во јајцето без разлика на тоа дали влакното било Солунско поле , Пирин, Александар, Гоце, Јане или македонската Фаланга.
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 18:11 ---
После ракометната еуфорија заминав во Германија на еден Семинар, државите со кои игравме имаа претставници, барем од повеќето земји а јас се згрозив кога ми кажаа дека не знаат како изгледа Македонското знаме, пријателе со еден спортски настан светот не може да ти се восхитува има има многу работа иако ова е голем чекор за нашата држава и нејзината промоција, нека не ви го перат мозокот владините телевизии не се станува светски позната со неколку спортски успеси.

Епа ти можеби си бил на семинар ама еве има некој кој живеат во Германија.
Се запраша ли „ЗОШТО не знаат како ни изгледа знамето и каде воопшто е Македонија?„.
Јас ќе ти одговорам , затоа што немале никаква потреба и можност да се запознаат со Македонија. Но за разлика од минатото денес се повеќе и почесто Македонија е присутна во Германија и тоа по убави а не по лоши работи. Со спортот секако најбрзо и најлесно се стекнува авторитет а тоа го направивме со Кошаркарите и Ракометарите.
Искрено ги заболе Германците дали ти пееш за Александар или Солун важно гледаа луѓе со црвено жолти знамиња горди на своите бои и својата држава.
Треба да научиме самите себе да се почитуваме а потоа да бараме почит и внимание од другите. Времињата се менуват Македонецот станува свесен дека вредиме нешто како во спортот , така во културата, храната, виното, традицијата, музиката , само таков Македонец може да биде интересен за светот, а не Македонец кој се плаши да го изговори Солун , јасно и гласно да каже дека е потомок на Александар и Гоце и дека неговите навивачи се Фаланга , е таков ако си друже за нигде си и нема да те знаат во Словенија а не во Германија и пошироко.

Добро бе, ПЕСНА Е.
Колку такви освојувачки песни имаат тие држави кои ги спомна.
Никој нема да иде да ги освојува со пушки и тенкови, станува збор за спорт. На тој начин ќе освојуваме и полиња и планини и држави.
Што толку ве вреѓаат едни вакви песни бре коа ни под разно не сте засегнати во неа.
Дали ќе се буните олку коа ќе почне мак. првенство па на утакмица у Тетово ви пцујат се до седмо колено
Бог да чува и Борко да брани.

Значи тоа што ми смета е подлабоко од песната и од знамето на вергина, тоа што ми смета е поделеноста помеѓу народот ( па и тоа карањето до седмо колено го вклучувам во тоа). Само песната беше причина да го напишам тоа, особено ми смета што песнава ја искомерцијализираа до толку што на плоштад водителот се дери и ја пее песната. Во навивачки песни има секакви карање претензии георгафски и секакви меѓутоа тоа се песни за на натпревари кои си ги пеат навивачките група а не се песни за на плоштади и за пред националната телевизија.
Знаете дека песната дојде и до грчкиот парламент исто како и нивната фашистичка песна што ја пееа војниците исто е ова само нашето помасовно.
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 18:20 ---
Брокер@ се работи за навивачка химна не треба секој збор да се зима буквално.
Еве сега може да пеат наше ќе биде и Лондонско поле ако одиме на олимпијада на пример. Но јас ти гарантирам дека на оние кои им пречат успесите секогаш ќе барат влакно во јајцето без разлика на тоа дали влакното било Солунско поле , Пирин, Александар, Гоце, Јане или македонската Фаланга.
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 18:11 ---

Епа ти можеби си бил на семинар ама еве има некој кој живеат во Германија.
Се запраша ли „ЗОШТО не знаат како ни изгледа знамето и каде воопшто е Македонија?„.
Јас ќе ти одговорам , затоа што немале никаква потреба и можност да се запознаат со Македонија. Но за разлика од минатото денес се повеќе и почесто Македонија е присутна во Германија и тоа по убави а не по лоши работи. Со спортот секако најбрзо и најлесно се стекнува авторитет а тоа го направивме со Кошаркарите и Ракометарите.
Искрено ги заболе Германците дали ти пееш за Александар или Солун важно гледаа луѓе со црвено жолти знамиња горди на своите бои и својата држава.
Треба да научиме самите себе да се почитуваме а потоа да бараме почит и внимание од другите. Времињата се менуват Македонецот станува свесен дека вредиме нешто како во спортот , така во културата, храната, виното, традицијата, музиката , само таков Македонец може да биде интересен за светот, а не Македонец кој се плаши да го изговори Солун , јасно и гласно да каже дека е потомок на Александар и Гоце и дека неговите навивачи се Фаланга , е таков ако си друже за нигде си и нема да те знаат во Словенија а не во Германија и пошироко.

Абе ти си апсолутно во право скоро се што живееш и зато ти реков затоа што нон стоп патувам јас секогаш се трудам да им оставам впечаток за нашата држава како нова меѓутоа модерна држава. Пред некое време во Австрија со еден кои работеше во една од општините во Виена разговаравме и им кажував дека сме мирен народ дека никогаш не правиме проблеми и човекот ми вика да не не живееш ти во Македонија, во Австрија вика затворите се полни со Албанци, Македонци, Срби, Роми, и Босанци. Вика кога некој ќе каже дека е од балканот одма сите гледаат во него со недоверба и тој самиот ми кажа дека во некој кафич неговата ќерка пред извесен период била ограбена а потоа се дозна дека типот бил Македонец, ете само да ти кажам каква слика имаат за нас балканците мора уште многу вакви спортски настани да се одржат за да барем нешто промениме во нивното мислење. А јас не се страмам да го изговорам Солун и на сите им ја кажувам историјата како било и што е всушност проблемот, меѓутоа во моментот Солун е Тесалоники и е во Грција и тоа е тоа политиката не уништи ама треба да се навикниме на тоа и да се фокусираме на побитни работи а не на големи македонии и слични работи.

Значи тоа што ми смета е подлабоко од песната и од знамето на вергина, тоа што ми смета е поделеноста помеѓу народот ( па и тоа карањето до седмо колено го вклучувам во тоа). Само песната беше причина да го напишам тоа, особено ми смета што песнава ја искомерцијализираа до толку што на плоштад водителот се дери и ја пее песната..

Да ми простиш, али народот е се само не е поделен у моменти кога има вакви спортски успеси.
Јас народов никогаш не сум го видел толку сплотен колку што беше изминатиов период, првенствено со кошаркарите, сега и со ракометариве.

Песната немаше да се искомерцијализира толку доколку некој таму не се обиде да го омаловажи тоа и се дрзнуваше да пишува колумни со навредлив тон кон македонскиот народ. У моменти кога сите беа сплотени, некој бараше нешто со што ќе направи да ги разедини.
Епа мајсторе, контра ефект се направи со тоа.

Да ми простиш, али народот е се само не е поделен у моменти кога има вакви спортски успеси.
Јас народов никогаш не сум го видел толку сплотен колку што беше изминатиов период, првенствено со кошаркарите, сега и со ракометариве.

Песната немаше да се искомерцијализира толку доколку некој таму не се обиде да го омаловажи тоа и се дрзнуваше да пишува колумни со навредлив тон кон македонскиот народ. У моменти кога сите беа сплотени, некој бараше нешто со што ќе направи да ги разедини.

Верувај не сакаш да ја видеш Македонија сплотена повеќе од мене од секогаш тоа сум го сакал и ќе се трудам во животот да придонесам барем мал дел за тоа. Мене ви кажав песната ми смета затоа што Грците навистина можат да направат ЧУДО од една обична песна а врз база на тоа што имаат посилна дипломатија и повеќе контакти од нас сето тоа може да оди само на штета на нас.
http://sitel.com.mk/video/makedonij...ni-zoshto-riker-navival-za-makedonija-vo-nish за ова ти зборувам ете гледаш, и до Обама стигна зошто Обама затоа што се спрема Чикаго. Навистина сакаат да не деградираат на секој можен начин и мораме да се правиме фини затоа што има една изрека тој тој што го молиш немој да го колниш. А политиката пријателе мене ми е јасно дека се уништува секој сака некој смеден политички поен да земи од вакви настани ЗА ЖАЛ.
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 18:50 ---

Верувај не сакаш да ја видеш Македонија сплотена повеќе од мене од секогаш тоа сум го сакал и ќе се трудам во животот да придонесам барем мал дел за тоа. Мене ви кажав песната ми смета затоа што Грците навистина можат да направат ЧУДО од една обична песна а врз база на тоа што имаат посилна дипломатија и повеќе контакти од нас сето тоа може да оди само на штета на нас.
http://sitel.com.mk/video/makedonij...ni-zoshto-riker-navival-za-makedonija-vo-nish за ова ти зборувам ете гледаш, и до Обама стигна зошто Обама затоа што се спрема Чикаго. Навистина сакаат да не деградираат на секој можен начин и мораме да се правиме фини затоа што има една изрека тој тој што го молиш немој да го колниш. А политиката пријателе мене ми е јасно дека се уништува секој сака некој смеден политички поен да земи од вакви настани ЗА ЖАЛ.

Никаде не реков дека ти не го сакаш тоа, ама и те како јасно е дека на некој му смета.
Ама, мене ама ич уво не ме боли со што грците ќе настапат, каква сакаат дипломатија нека имаат сами нека си се трујат во своите глупости со кои настапуваат низ светот.
Ќе се бунат за една навивачка песна, која ама баш од никого не е поддржана и се пее исклучиво на спортски натпревари.
Глупости у боја, патетични се.
У моментов ги сметам за најголемо гомно у Европа, дури успеаа на бугарите тој епитет да им го одземат.

За мене оваа толкава галама е беспотребна и не чуствувам потреба да се служам со навредлив речник кон мојот народ.

Од навивачка песна до самити во Чикаго, Бог да чува ! Демек ако не се пее наше ќе биде и Солунско поле Грција нема да прави проблеми за нашиот влез во Нато :tapp:

Всушност, никој не го приметува вистинското длабоко значење на оваа песна, не толку приметливо.
Со стихот "Излези момче право на тераса" се покажува влијанието на Луцифер врз невиното момче кое го привлекува да излезе на тераса и да му се покори на него, неговиот господар. Стихот "И поздрави ја Гоцевата раса" покажува дека момчето е всушност алат за Луцифер да ги привлече своите сонародници кон прифаќање на Луцифер и веќе во следниот стих гледаме дека со повикот сите да кренат раце горе всушност му се поклонуваат него. И на крај со стихот "Наше ќе биде и Солунско поле" се гледаат амбициите на Луцифер кон освојување и покорување на цел свет, почнувајчи од солун. Дали момчето е всушност антихристот? Дали илуминатите се пробија и на спортските сали? Вие одлучувате.

Навистина не знаев за ова 30 секунда па натаму :confused:
Еве и еден коментар на некој српски навивач

Mene samo cudi kako ste svi postali odjednom naslednici Aleksandra Velikog kad do pre par godina i niste znali ko je on. Sve vam je u znaku Ace i Filipa. Mislim... Plagijatori. Istorija, spomenike po gradu, trijumfalna kapija, E??? Pevate pesmu Tonija Montane: -"Izadji momce pravo na terasu pa pozdravi nasu srpsku rasu", a vi preokrenuli na "Gocevu rasu"!!! Imali nesto kod vas sto je unikatno i domace???

Колку за споредба, еве ја официјалната химна на Обединетото Кралство поточно на Англија и не гледам некој од ЕУ или НАТО да се буни што во химната стои да се сотрат Шкотите. Вакви полемики за навивачка химна може само кај нас да има...
God save our gracious Queen1,
Long live our noble Queen,
God save the Queen:
Send her victorious,
Happy and glorious,
Long to reign over us:
God save the Queen.

2
O Lord, our God, arise,
Scatter her enemies,
And make them fall.
Confound their politics,
Frustrate their knavish tricks,
On Thee our hopes we fix,
God save the Queen.

3
Thy choicest gifts in store,
On her be pleased to pour;
Long may she reign:
May she defend our laws,
And ever give us cause
To sing with heart and voice
God save the Queen.

4
Not in this land alone,
But be God's mercies known,
From shore to shore!
Lord make the nations see,
That men should brothers be,
And form one family,
The wide world o'er.

5
From every latent foe,
From the assassins blow,
God save the Queen!
O'er her thine arm extend,
For Britain's sake defend,
Our mother, prince, and friend,
God save the Queen!

6
Lord grant that Marshal Wade
May by thy mighty aid
Victory bring.
May he sedition hush,
And like a torrent rush,
Rebellious Scots to crush.
God save the Queen!

7
George is magnanimous,
Subjects unanimous;
Peace to us bring:
His fame is glorious,
Reign meritorious,
God save the King!

абе разликува некој од вас политика и спорт ??! нема полошо нешто од политичар на земјава,не сакам да славам спортски победи со некои измислени(копирани) стихови за раси,територии или други тракатанци !!

се кладам дека тој што ги пишувал(копирал)стиовите дека ако не дај боже дојди до нешто - прв ќе ја спрашти од земјава

Еве и еден коментар на некој српски навивач

Mene samo cudi kako ste svi postali odjednom naslednici Aleksandra Velikog kad do pre par godina i niste znali ko je on. Sve vam je u znaku Ace i Filipa. Mislim... Plagijatori. Istorija, spomenike po gradu, trijumfalna kapija, E??? Pevate pesmu Tonija Montane: -"Izadji momce pravo na terasu pa pozdravi nasu srpsku rasu", a vi preokrenuli na "Gocevu rasu"!!! Imali nesto kod vas sto je unikatno i domace???
Стварно? Србиве мислат сите песни од Аца Лукас, Фанки Џи, Карлеуша и остала кафанска багра се оригинал? Мене повеќе ми се чини дека нивната српска словенска раса е повеќе братска со јужнососедската јонско-дорска раса.

А од каде тој знае дека претходно не сме се идентификувале со тие личности кои тој ги спомнува?
Живеел тука или што?
Па уште се дрзнува да каже дека историјата ни била плагијат. Нека си ги гледа тој неговите ортодокс геј брадрс и нека седи раат.

Инаку, знае ли тој а и ти воопшто како настанала таа песна, од кога датира и слично?
И дека никој од тие кои ги напишале стиховите на македонски не негира дека не ја употребиле по теркот на српската верзија.

А од каде тој знае дека претходно не сме се идентификувале со тие личности кои тој ги спомнува?
Живеел тука или што?
Па уште се дрзнува да каже дека историјата ни била плагијат. Нека си ги гледа тој неговите ортодокс геј брадрс и нека седи раат.

Инаку, знае ли тој а и ти воопшто како настанала таа песна, од кога датира и слично?
И дека никој од тие кои ги напишале стиховите на македонски не негира дека не ја употребиле по теркот на српската верзија.

Цел ден го тупам за песната и не планирам повеќе јас не ја пеам и не ни сакам да ја пеам пред се затоа што не се чуствувам убаво и крај.
А ДОБИВ ОДГОВОР ДЕКА ВО ОСНОВА ПЕСНАВА ПРВИ ПОЧНАЛЕ ДА ЈА КОРИСТАТ СРБИТЕ И НИЕ СМЕ НАПРАВИЛЕ ИЗМЕНИ?
ЗАКЛУЧОК ПЕЕМЕ ПЛАГИЈАТ СРПСКА ПЕСНА!!!!!!!!!!!

Инаку Излези Момче први почнаа да ја пеат Комити Запад и тоа од многу одамна и мислам дека од нив е направена, бидејќи кога бев член на Комити на секоја утакмица на фудбал за репрезентација цела Западна Трибина ечеше од таа песна, додека другите на другите трибини се чудеа што е оваа песна. И потоа последнава година кошаркарите па ракометарите почнаа да ја пеат па потоа сите.

Цел ден го тупам за песната и не планирам повеќе јас не ја пеам и не ни сакам да ја пеам пред се затоа што не се чуствувам убаво и крај.
А ДОБИВ ОДГОВОР ДЕКА ВО ОСНОВА ПЕСНАВА ПРВИ ПОЧНАЛЕ ДА ЈА КОРИСТАТ СРБИТЕ И НИЕ СМЕ НАПРАВИЛЕ ИЗМЕНИ?
ЗАКЛУЧОК ПЕЕМЕ ПЛАГИЈАТ СРПСКА ПЕСНА!!!!!!!!!!!

Не е српска песна и ете ти објасна најверојатно член на навивачка група дека е уште постара.
И ич не е потребно да се замараме кој шо рекол за песната и дали на некого му сметала!И немојте да ја поврзувате буквално и со политика аман веќе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom