Maкедонска инвазија врз Грција!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Иако не клецаат каде што ќе стигнат и го кочат нашето интегрирање во НАТО и ЕУ нашите административци го искористија поврзаниот празничен викенд за да ја нападнат Грција,голем дел од нив со дипломатски пасоши и со визи кој Грчката амбасада им ги издава само на вработените во владините институции кој за ваква прилика добија и покачување на платите па сега тренираат инвазија врз јужниот сосед.:

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=84938

Чекај сега тие 20 000 Македонци кои заминале за грција се предавници или...???

иначе процесот е обостран

Според македонските погранични служби, се зголемува и бројот на Грците кои доаѓаат во Македонија, особено во викендите и пазарните денови во Гевгелија и Струмица.
И во Охрид ги имат многу.

Ja koa vikav da se uvede 200 evra za viza kon RM ako sakaat da idat u Grcija ne me slusaat toa pomnozi po 100 evra ke potrosat e 2 000 000 i posle nemalo pari u RM ...voski

Чекај сега тие 20 000 Македонци кои заминале за грција се предавници или...???

иначе процесот е обостран

И во Охрид ги имат многу.

Не бе овие нашиве се "патриоти" тие си вежбаат само инвазии за кога ќе дојде време,а дека процесот не е баш обостран може да се заклучи според цената на визата и бесплатниот влез без бариери за Грците.

Ja koa vikav da se uvede 200 evra za viza kon RM ako sakaat da idat u Grcija ne me slusaat toa pomnozi po 100 evra ke potrosat e 2 000 000 i posle nemalo pari u RM ...voski

Има,ама само за тие 20 000 кој денес чекаа како сиромашни социјалци пред народна куња,за влез во Грција.Би било добро да се види списокот,можеби некој од нив користат и социјална помош со оглед на нејзината злоупотреба во последно време.

Бесплатното влегување само со лична карта на грчки граѓани е одличен потег на владата,посебно од туристичка гледна точка.И ако гледаш реално на ситуацијава Еј Би Си ќе видиш дека користа е на наша страна,така?

Колку Македонци ќе заминеа за грција да ги немаше визите???Според мене најмалку 50 000 викендов.
Зато нека си седат визите.:wink:

Јас се имам вратено од грчката граница назад, на Богородица оти на времето, пред неколку години, сакаа да ми залепат налепница ФИРОМ на МК кое ми е залепено позади на колата. Се испокарав, и налево круг и назад.
Пари на стоката циганска не им давам за да ме понижуваат. Ќе им е**м племето!

шо се бунате бе тие си одат во егејска М
акедонија

Подобро би било во Македонскиот Егеј.:)

Бесплатното влегување само со лична карта на грчки граѓани е одличен потег на владата,посебно од туристичка гледна точка.И ако гледаш реално на ситуацијава Еј Би Си ќе видиш дека користа е на наша страна,така?

Колку Македонци ќе заминеа за грција да ги немаше визите???Според мене најмалку 50 000 викендов.
Зато нека си седат визите.:wink:

Па да,ја зголемија цената за и онака сиромашниот Македонец кој преживуваше со ајвар и друга зимница на која оваа година нема ни да помисли.

Јас се имам вратено од грчката граница назад, на Богородица оти на времето, пред неколку години, сакаа да ми залепат налепница ФИРОМ на МК кое ми е залепено позади на колата. Се испокарав, и налево круг и назад.
Пари на стоката циганска не им давам за да ме понижуваат. Ќе им е**м племето!

Имаат доволно од оние кој им даваат пари и обожаваат да бидат понижувани.:)

Имаат доволно од оние кој им даваат пари и обожаваат да бидат понижувани.:)

Сепак, не спаѓам во категоријата мазохисти, која, како што гледаме, ја има во голем број во Македонија.
И, демек, фраер сум ако одам во Грција? Боже, боже...Е, затоа, не не бива.

Сепак, не спаѓам во категоријата мазохисти, која, како што гледаме, ја има во голем број во Македонија.
И, демек, фраер сум ако одам во Грција? Боже, боже...Е, затоа, не не бива.

Фраер си ако одиш во Лондон или Париз но никако не во Грција.Во Грција одат само ситни локални лидерчиња кој најчесто се стекнале со несработени пари.:)

Jas sakam da odat makedonci vo drugiot nash del..da ne go zaboravime,no sepak.. mnogu mi e zal sto otsustvuva svesta kaj makedoncite koi troshat golemi pari po grckite butici,kako i da e brojkata od 20 000 makedonci kon grcija... navistina treba da alarmira po odnos na faktot deka stanuva odliv na golemi sumi pari,samo za 2 nojkevanja za 2 osobi vo nekoj hotel b kategorija so 3 zvezdi cini okolu 300 evra... a da ne gi kalkuliram ponataka..boli glava,samo za nokevanja se izleale 6 000 000 evra .. i da ne nokevale site 20 000..sepak..brojkata e najverojatno nad tie 6 milioni.. ako se zeme predvid celiot shoping..i ostanati davacki. Nekoj treba dobro da se zamisli!

Jas sakam da odat makedonci vo drugiot nash del..da ne go zaboravime,no sepak.. mnogu mi e zal sto otsustvuva svesta kaj makedoncite koi troshat golemi pari po grckite butici,kako i da e brojkata od 20 000 makedonci kon grcija... navistina treba da alarmira po odnos na faktot deka stanuva odliv na golemi sumi pari,samo za 2 nojkevanja za 2 osobi vo nekoj hotel b kategorija so 3 zvezdi cini okolu 300 evra... a da ne gi kalkuliram ponataka..boli glava,samo za nokevanja se izleale 6 000 000 evra .. i da ne nokevale site 20 000..sepak..brojkata e najverojatno nad tie 6 milioni.. ako se zeme predvid celiot shoping..i ostanati davacki. Nekoj treba dobro da se zamisli!
Se soglasum so tebe , i mene ne mi e bas sveedno toa sto narodov gi trosi parite vo grcija , samo sto problemot mislam deka se sostoi od 2-dela .Prviot e toj sto ima , imalo, a i sekogas ke gi ima onie idioti sto za da se pofalat i lecat kompleksi , ke kazat bev na shoping vo Solun , iako mozebi taa jakna , bluza ili ne znam sto e mozebi so sranje kvalitet , bitno e da kaze deka bil vo grcija , i tuka ne moze nisto da se promeni .Drugiot del vo problemot go gledam vo nesposobnosta na nasata drzava da donesat poznati brendovi , kade sto ke ima poveke izbor , i se razbira ako tie trgovci sto rabotat so takvite brendovi ne lupatt ceni x100 . Postoese vreme koga grcite doagaa vo Skopje za da kupat adidas patiki , i sportska obleka .

Иако не клецаат каде што ќе стигнат и го кочат нашето интегрирање во НАТО и ЕУ нашите административци го искористија поврзаниот празничен викенд за да ја нападнат Грција,голем дел од нив со дипломатски пасоши и со визи кој Грчката амбасада им ги издава само на вработените во владините институции кој за ваква прилика добија и покачување на платите па сега тренираат инвазија врз јужниот сосед.:

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=84938
Значи тоа направи Владата. Им ги покачи платите на функционерите за парите да ги трошат во Грција помагајќи ја антимакедонската грчка пропаганда :tapp:

Во некои нормални земји дури се бојкотира и купувањето на основни производи од "непријателска" земја, а ние космополити најголеми на свет сме :toe:

Овој па некој наслов коа ќе стаи на тема, мислиш си пропуштил брејкинг њуз на CNN дека некој од нашите Сухои испукал проектили врз воени цели во Атина...

Пичку матер, патриотизмот ако се мереше преку шопинг...шо се фурате ко дечиња бе, ве глеам вака смешни?

Јас прв ќе одам на шопинг, еве од кои причини:

- Kога некој сељак, учен и не доучен кој успеал да стане мајстор за коли ќе ми побара 700 евра за нов браник на колата (читај - ќе сака да ме заколе), а знам дека во Солун истиот е 200 евра, треба да сум квазипатриот и да му дозволам на полуписмениот мајстор да ме ебе у здрав мозок, да му дадам 700 евра или да тркнам до Солун и сам да си го купам за 200?

- Фурајте се колку сакате, ама се додека во Солун можам да пазарам во Зара, Бициани, Марк енд Спенсер гардероба поефтина него тоа парталите у Еко Шопинг, тоа не е предавство.

- И уште куп вакви примери можам да редам до утре...поентата е јасна.

ABC, ти како човек кој извадил Бугарски пасош (за да патува без визи, сме ти го чуле оправдувањето), немаш баш кредибилитет да оценуваш кој и со кои постапки е патриот или не.

Шопингот не те прави предавник, предавник те прави да платиш за туѓ пасош. Уствари, си знаеш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom