Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
ГОООООЛ Пандев!!! :aplauz::angel::oeoeoe:
edit: ма гол е од офсајд, ама нема врска, на поклонот се во заби не гледа

Браво дете топка со очи теледиригирана што би рекол Калински

ама има уште повеќе од 10 минути, затоа нема порано славење ;)[DOUBLEPOST=1504384435][/DOUBLEPOST]ау, колку се плашам тие последните минути :D

Последно уредено:
Ама се испоти Ангеловски ....Наместо да удри поофанзивно,одлучи одбрана ....Сигурно ќе паднеше гол за нас ....Мора да поправиме контрола на топка,повторно многу лошо изиграно .....Нема агресивност ....[DOUBLEPOST=1504385155][/DOUBLEPOST]Џоинт форсис оф Сдс и Вмро носат среќа .....Живео Заев ....Има промени ...:D

ilco-i-zaev-615x400.jpg

Ама се испоти Ангеловски ....Наместо да удри поофанзивно,одлучи одбрана ....Сигурно ќе паднеше гол за нас ....Мора да поправиме контрола на топка,повторно многу лошо изиграно .....Нема агресивност ....[DOUBLEPOST=1504385155][/DOUBLEPOST]Џоинт форсис оф Сдс и Вмро носат среќа .....Живео Заев ....Има промени ...:D Samo da go ostat Samsonenko ushte nekoja godina, drugo nisho ne barame od novive :))

ilco-i-zaev-615x400.jpg

Каков офсајд, чист гол си е голот, свесен беше и Израелецот затоа не се бунеше. Да не збориме што и ни поништија чист гол во прво.
Елмас топче пуштање :cuc:, никогаш не сме имале ваков талент на таа позиција, само да продолжи да се развива може да стане играчиште од светски рамки. Пандев беше најслаб на терен денес, со голот се извади на крај.
Мислам дека Мрме после оваа утакмица сфати дека мора да игра со лев бек, а не да импровизира со Кире Ристевски, сите шанси ни ги направија од таму, не избушија по таа страна. Алиоски е очаен во дефанзива и со класичен лев бек во тимот, ќе добие поголема слобода да игра на десно крило која е позиција која најмногу му одговара. Од друга страна пофалба за тоа што ги стави младите во одбрана на место на Шиков и Мојсов. Не беа подобри, али не беа ни воопшто послаби и во секој случај подобро они да играат таму од сега па натаму.
Не памтам дека сме врзале некад 2 победи по ред на гости, после младите на ЕП, Вардар во ЛЕ, ете пишуваме историја и со сениорска репрезентација. :D
Шала на страна, има некоја надеж, не е толку црна ситуацијата како што изгледаше пред 2-3 години.

А ко ќе ми текни дека Остоја Стјепановиќ играше претходната утакмица... #ПравдаЗаОливерПеев

Mene licno mi se dopadna natprevarot. Prvo odbranata mi deluvase dosta dobro. Imaa decata eden dva kiksa no vo globala odlicni. Posebno mi se dopadna Musliu. Deteto ne dozvoli topka da pomine pokraj nego, a isto dobar bese i Darko Velkovski. Site sansi ni gi napravija po leva strana, sto znaci deka Mrme mora da pronajde da iskopa nekoj lev bek. Alioski isto pretrca mnogu. Poveke bese fokusiran na odbrana nego na napad. Dokolku se iskopa nekoj dobar lev bek ke mu se otvori sansa da se pokaze vo pravo svetlo. Desno Ristovski zelen za fudbal. Odlicno si ja zavrsi svojata rabota. Vo sredniot red mi se dopadna Spirovski, vo koj po podolgo vreme dobivme odlicen destruktivec. Mozebi malku e preterano no so svojot fizikus i nacin na igra me potseka na Buskets. Bardi isto taka odlicen. Site akcii vo prvo poluvreme gi pocnuvavme od nego. Mislam deka zaedno so Spirovski i Elmas ke bidat idninata na sredniot red na repkata. Mislam deka nikogas ne sme imale takvi momci vo sredniot red. Elmas sto da se kaze. Ja napravi razlikata, gi razmrda nasite. Jas bi go frlil vo ogan deckoto protiv Albanija da startuva od prva minuta, no neznam kolku bi imal sila da izdrzi. Napadot, Nestorovski nemase dovolno topki do dusa ni edna, a Pandev si ja iskoristi svojata dobiena od Elmas. Nikolov mnogu pretrca, a i Kire Ristevski bese dobar, postigna i eden gol koj neopravdano bese ponisten. Dimitrievski na golot si bese isto taka odlicen. Navremeno izleguvanje, odlicno postavuvanje, a i fati nekolku teski topki. Se na se odlicen spoj na mladosta i iskustvoto. Kvalifikaciite da gi iskoristime za uigruvanje, a rezultati da ocekuvame od idniot kvalifikaciski ciklus. Mislam deka konecno imame dobra repka...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom