Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
rkmxko.jpg

Следечи пут по крајојне негде цеца да се стајт да пејт за да го наполнит стадионон. фала лепо

Сите што се јачате на оваа утакмица да идете да се фотокопирате.[DOUBLEPOST=1447422853][/DOUBLEPOST]
Може е местенка, баш во кладилница на заебанција имаше што ја играа 1-1 3+, убав коефициент беше над 10.
Да, да, на заебанција. И ја бев еден од тие, на заебанција....:D

Мислам дека оној швеѓанецот е добар кога играше сигурен беше
Столе некако не ми е сигурен многу кискови прави,а и како беше поставен , место да пази својата лева страна како единствено каде што можеше Јоветиќ да шутира он на средина...

Алексовски од Ѓорче Петров е според мене најнадежен наш голман, подобар е и од Дени Илиев, за Столе не ми се ни коментира, трагично е да се следи неговата кариера после тоа лето во Европа со Работнички.

Мислам дека оној швеѓанецот е добар кога играше сигурен беше
Столе некако не ми е сигурен многу кискови прави,а и како беше поставен , место да пази својата лева страна како единствено каде што можеше Јоветиќ да шутира он на средина...
Ајде што седи на средина. Али да седиш на средина и да си 2 метра пред гол линија, очај. На било која страна да ти шутне противникот при ваква поставеност, 99% е гол. 1% се остава за топката да удри у статива. На први тренинзи се учи ова, ако не научиш, јадеш шамари.

Алексовски од Ѓорче Петров е според мене најнадежен наш голман, подобар е и од Дени Илиев, за Столе не ми се ни коментира, трагично е да се следи неговата кариера после тоа лето во Европа со Работнички.
Не зошто брани кај нас ама и јас го имам истото мислење. Штета ќе биде ако во рок од 1 година не успее да замине од кај нас некаде надвор, но со оглед на некои работи кај нас тешко дека така лесно ќе го пуштат. Баш жално ќе биде ако ме прерасне во квалитетен голман со оглед на тоа како брани..

А има воопшто минутажа Столе? кај брани?
овој гол е психичка неспремност, 88 минута е, резултат не неконстантност е ова..

А има воопшто минутажа Столе? кај брани?
овој гол е психичка неспремност, 88 минута е, резултат не неконстантност е ова..
A ја виде ли реакцијата при првата шанса на ЦГ.
Или на дебито за Гранада ли беше..

Па овај Тричковски ако не се лажам едно време го баталија од репрезентација или пак тој сам се тргна ? Беше во пауза едно време...
Тричко ти е машинерија во репрезентација, еден од носителите во играта ако можи така да се наречи и ако имаме ние носител зошто 4 гола во една година е бетодија. Од секогаш ми се допаѓала неговата игра, доста брз, дриблинг, снаодлив, топ фудбалер...

Околу Столе Димитриевски, вистина за примениот гол она е аматеризам, во право е @ТетексФан ваков гол да примиш, после утакмица шамари и аут, не пријателска била шо сака нека е, друга ситуација видете на почетокот на видеото, 30 минута од натпреварот негде на резултат 0:0 каков само гол ќе примеше и тоа на прва статива од никаков агол на противничкиот играч, за малку дури и авто гол ќе си даеше Столе, во продолжението на акцијата Шиков исфрли корнер....
Столе не би го клал да брани ни на Пржино-Новаци, никогаш не ми оставил добар впечаток освен тогаш кога бранеше во Работнички против Анортозис кога играа во Скопје, после од сегде го шутираа како сакаат, сегде беше трет голман.
Јас пак ќе кажам, некој ме демантираа минатиот пат кога напишав, ама пак ќе си го кажам моето мислење дека во моментот за прв голман најправилен избор би бил Божиновски, барем има став за голман дечкото за разлика од 80% од останатите голмани шо ги имаме. Столе и тогаш нека грее клупа во репрезентација :D

^^
Тричко кога замина во Катар/ОАЕ (не ми текнува точно) побара од Бошко тогаш да не го вика на некои натпревари за да не патува и да се адаптира таму, а овој му кажа дека поради таа непрофесионалност нема да го повика воопшто во репрезентација се додека е тој. Од кога дојде Љубинко беше иста ситуацијата, па едно време беше и без клуб.

Како и да е, го делам твоето мислење за него.

И за голманскава позиција, Митов-Нилсон мене ми изгледаше доста солидно и зрело на претходниот меч. Не е можда Ноер, ама е доста квалитетен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom