Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
aj bez nervoza, drugiot pat podobro, sega bese na zaebancija, nemaa motiv deckite......................
Ако немале мотив на два дена пред роденденот на МАКЕДОНИЈА, тогаш слободно нека се откажат од репрезентацијата.

Ете ви го одговорот на сите коемнтари претходни и од почетокот на фудбалската репрезентација кога беше ѕинго и бранеше кире трајчев па се до денес ништо не е променето и затоа нема резултати. така да треба комплетен ремонт и подобра организација као што има црна гора која е на ранг листа е 19 и е блиску до пласман на европско.

Ерменија човече, една ЕРМЕНИЈА значи успеа да собере 14 бода, новинари од цел свет им симнуваат капа, ние немало од што да се мотивираме.... Нека се врзат од еден до последен и да се фрлат во ендек, талентот на сите им е со епитет дрво или камен.:tapp:

Ако немале мотив на два дена пред роденденот на МАКЕДОНИЈА, тогаш слободно нека се откажат од репрезентацијата.
Знаеш нив што ќе им биде мотив,групно да се собереме толпа,и директно на бесилка да ги носиме на плоштад. Е тогаш ќе се мотивираат.

А кој ја пика таа шиптараната во прв состав Господ знае,ама уште еднаш да го видам оној тим што играше вчера на терен више не ја гледам репрезентацијата,им ебам сељачаната неписмена,незаинтересирана и неспособна !

Знаеш нив што ќе им биде мотив,групно да се собереме толпа,и директно на бесилка да ги носиме на плоштад. Е тогаш ќе се мотивираат.

А кој ја пика таа албанецаната во прв состав Господ знае,ама уште еднаш да го видам оној тим што играше вчера на терен више не ја гледам репрезентацијата,им ебам сељачаната неписмена,незаинтересирана и неспособна !

го прочитавте текстот?

http://www.ekipa.mk/Article.aspx?articleId=10

Доволен мотив се кошаркарската, ракометната, ватерполо и уште мал милион други репрезентации кои длабоко во сенка ги фрлија фудбалерите, а тие јадните треба да се срамат поради тоа и да ја сфатат ПРЕСЕРИОЗНО работата, а не да играат како третолигашки фудбалери, ма да кога подобро ќе размислам 95% од оние вчера што играа тоа и се.

Мое мислејне
Македоскиот фудбал не толку лош колку што го правите.
Ни фали организација што е најбитно нешто.
Независен тренер со добро искуство без ничие мешајне и со овие репразативци можи да се створи солиден тим.
А за повеќе од тоа треба целосна рекострукција на фудбалот во Македонија.

Треба од корен све на ново да се почни да се внеси професинализам.
Прво рекуструкција на лигите .
по Словенски пример
Прва лига 10 клубови два испаѓаат во втора
Втора Лига 10 клубови два испаѓаат во трета два одат во прва лига
Трета Лига исток и запад по 10 клубови два испаѓаат по еден влегува во втора лига
Меѓу региони
Северо Запад , Југо Запад,
Југо Исток Северо Исток,
Сите меѓу региони по 10 Клубови првиот оди во трета поседнити два во регион
Секој меѓу регион поделен на два региона по 10 клубови
Па потоа Општински лиги.
Секој клуб што е во прва втора лига да мора да има втор тим сите под 21 година
Младински школи со најмацле 200 деца регистрирани во различни категории
Трето лигаш да мора да има втор тим сите под 21 година најмалку150 деца регистрирани во различни категории.
Меѓу регион и регион да мора да имаат прв тим и 80 деца помладок.
Минимално за да регистрираш нов клуб да треаба најмалку прв тим и 32 омладинци.
Со последново ке минимизираш да се појавуваат летечки клубови што постојат една
сезона.А ги заштитува останатите.

Лобирајне до локална и државна власт за подбрувајне на инфракструтура и закон за спозорство со додатно даночно стимулирајне ако донација кон спортско друштво е поголема од 5000 евра даночно олеснувајне на 6000евра за поголеми суми повеќе.Закон за спортско навивајне и казни за поединци . Формирајне државни и
локални фондови за стимулирјане на млади категории во сите спортови.
Државна телевизија да прави пренос на натпревари од домашно првество и добриспортски емисии да се промовира домашниот спорт.
Ако има некој што сака да работи макотрпно за малку пари и ова сево да го реализира по некој 10 годиини ке вроди резултати па може да се надаваме на сличен подвиг на фудбалерите како кошаркарите.
Е како не е толку лош кога и сам велиш дека се треба да се менува од корен :)
Се согласувам инаку со текстот само не со редоследот. Прво, за да се внесе професионализам треба да дојдат професионалци, а копуците да заминат. Рибата смрди од главата. Потоа доаѓа инфраструктурата и законот за спорт, тоа е темел, инаку се ќе се сведе на импровизации и ќе се сруши. После тоа средување на лигите.

Не е ич просто како што го пишуваме си сака многу работа, ама од некаде мора да се почне. Инаку во принцип се согласувам со твоето гледање на работите.

Има некој клип од голот? ..и што било тоа со Попов?
Прекинав да гледам негде 30 мин

Има некој клип од голот? ..и што било тоа со Попов?
Прекинав да гледам негде 30 мин

Јас бев на стадион пријателе. Кое со Попов? Немаше ништо како што ме служи памет.
Иначе тоа дека од Тошак ќе напраиме Ташак си држи најмногу вода од цел текст.

Што зборите глупости дека се заебале тие што дале 200 денари за натпреваров, па и во театар да одите ќе дадете 150 - 200 денари за да гледате претстава, а тука имате врвен траги - комичен перформанс, но за разлика од театарот, тука и публиката е вклучена :pos:

Бев на север и секако уште кај 20та минута сфатив дека ќе биде нов беден настап, па затоа си најдов занимација во коментарите на публиката, нивните пцовки, колнења итн. Ако ништо друго се изнасмеав за сите пари :pos:

За натпреварот што да се каже, максимално несериозен пристап, реално и не заслуживме некоја поубедлива победа, а на моменти Андора дури и делуваше опасна.
Дури и тие шанси што ќе ги направиме, по којзнае кој пат се покажува дека нема кој да ги реализира.

Иако и мене ми е преку глава од игрите на Пандев за репрезентацијата, сепак факт е дека кога го нема него не можеме ни против аматерски екипи да склопиме некоја добра акција. Единствено Тричко на овој натпревар одигра на ниво и на моменти ми беше жал што дечкото се мачи толку, а другите го дрват.

Ерменија треба да ни биде најдобра лекција како и една мала земја, без некоја фудбалска традиција, со играчи што не играат во којзнае какви тимови, ,може да изигра одлични квалификации и да извади резултати. Во 2 натпревари и дадоа 7 гола на Словачка, а ние толку ќе имаме во цели квалификации. Дури и криво ми е што им скинавме лани во 94ѕта минута 2 бода, дечките заслужуваат најмалку бараж.

Што зборите глупости дека се заебале тие што дале 200 денари за натпреваров, па и во театар да одите ќе дадете 150 - 200 денари за да гледате претстава, а тука имате врвен траги - комичен перформанс, но за разлика од театарот, тука и публиката е вклучена :pos:

Бев на север и секако уште кај 20та минута сфатив дека ќе биде нов беден настап, па затоа си најдов занимација во коментарите на публиката, нивните пцовки, колнења итн. Ако ништо друго се изнасмеав за сите пари :pos:

За натпреварот што да се каже, максимално несериозен пристап, реално и не заслуживме некоја поубедлива победа, а на моменти Андора дури и делуваше опасна.
Дури и тие шанси што ќе ги направиме, по којзнае кој пат се покажува дека нема кој да ги реализира.

Иако и мене ми е преку глава од игрите на Пандев за репрезентацијата, сепак факт е дека кога го нема него не можеме ни против аматерски екипи да склопиме некоја добра акција. Единствено Тричко на овој натпревар одигра на ниво и на моменти ми беше жал што дечкото се мачи толку, а другите го дрват.

Ерменија треба да ни биде најдобра лекција како и една мала земја, без некоја фудбалска традиција, со играчи што не играат во којзнае какви тимови, ,може да изигра одлични квалификации и да извади резултати. Во 2 натпревари и дадоа 7 гола на Словачка, а ние толку ќе имаме во цели квалификации. Дури и криво ми е што им скинавме лани во 94ѕта минута 2 бода, дечките заслужуваат најмалку бараж.
Кога доби Пандев жолт картон со Русија, му реков на татко ми дека ќе ни фали за со Андора а он ми се изнасмеа.
Вака така, Пандев барем со послабите секогаш се издвојувал, не дека со појаките е нешто послаб, само секогаш го чуваат 2-3 фудбалери, а он го игра она истото овер енд овер, фати топка, загради се, падни, или, фати топка, пушти го играчот да ти се залепи за грб и пробај да го поминеш со буткање. И секако, знае да даде одлични топки, но во Македонија на кој да му дадеш топка, а и кој знае да втрча како Ето пример...

Као и да е, ние тонеме ли тонеме...

во право си за со тетарот ,а со пцуенјатаа и со дофрлуванјатаа тоа е врвот хх одма му најдо надимак на тошак -точак . а тренерот немозе да го судиме од одма посто сега е дојден тазе гледа со какви дудуци си има работаа и се гледасе дека се нервираа и цело време стануваше ,се дереше и им довикуваше ,ја незнам како играа тој хасани,како игра тој александар трајковски 11 и како игра во белгија кога тука како манекен ги земал најновите адидасс стегаци стаил фризура напраил и некој дриблинзи правии а го мрзи да трцаа ни боренос ни нисто и се гледа дека на санса 2на 1 он стуира во гол ,а најсмесна ситуација бесе коага го дадо голот ,бесе корнерр и сите влего во шеснаесетник а никој не отиде да изведер корнер ,тоа докажа колку се изгубени и дека не играат со срце туку како една формалност и толку

А уствари зашто коментаторот на МТВ за тој Трајковски рече дека е од Работнички?

Е како не е толку лош кога и сам велиш дека се треба да се менува од корен :)
Се согласувам инаку со текстот само не со редоследот. Прво, за да се внесе професионализам треба да дојдат професионалци, а копуците да заминат. Рибата смрди од главата. Потоа доаѓа инфраструктурата и законот за спорт, тоа е темел, инаку се ќе се сведе на импровизации и ќе се сруши. После тоа средување на лигите.

Не е ич просто како што го пишуваме си сака многу работа, ама од некаде мора да се почне. Инаку во принцип се согласувам со твоето гледање на работите.

Toчно не ова плукни залепи е макотрпна работа проблемот е што нема кој тоа да го направи.
Способен човек нема да се подложи на тортура.
За да го оствари ова треба да вложи труд како да прави нова држава во која треба да сруши цел дикторат пред да почне да прави нешто све исповрзано ко свински црева.
За возврат ке добие клевети и малку пари.Па и можеби закани по живот.

Ке беше поеднаставно ако луѓето во ФФМ го стават доброто на фудбалот пред своите лични интереси.
Не ни останува ништо друго него само да бидеме оптимисти некој ден во иднина целосно граѓанската свест ке се подигне па ке настанат и овие реформи во целото општество па и во спортската оранизација.
За редоследот не битно од кај ке почниш само треба сите работи да ги завршиш.
Рекострукција на лигите не треба пари само добра волја од сите субјекти.
А за другите работи треба организација но и пари поткрепа од властите на државно и локално ниво.
А за моменталната состојаба со А репрезантација има некој квалитет но пред се треба тренер што ке ги извуршува своите работи независно а група луѓе што ке му помагаат и со овие играчи може да се состави солиден тим ако ништо повеке трето место во квалификацина група.
Се рекло круша под круша паѓа така беше со Јонуз каков тренер таква игра,

Јас верувам во професинализмот на Тошак само не сум сигурен околу атмосферата околу него,време е некој да покаже авторитет на играчите и бродот да добие капетан што знае да плови и во невреме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom