Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми е јасно зашто ни еден селектор не го викна неџипи, игра во средина и стварно е мн добар нешо слично на Шаќири. Има и многу други кој имаат макдеонско државјанство а играат за други држави (касами од палермо и др),а никој не се ни потрудил да играат за нас али тоа е.
А од кај тоа дека никој не се потрудил да го донесе? Одамна се обидуваат да го земат за репрезентација ама него го заболе за нас...

па негде иам прочитано али не ми текнува каде, и као демек он кажал ако не го викнат ке игра за албанија

Не е финта само да имаш македонско државјанство треба и да сакаш да играш за Македонија. Како што читам гореспоментативе не се македонци и можда си имаат свои аспирации да играат за Албанија,Косово,Швајцарија...

тоа да али шо се губи ако се проба тие се родени во мк. Плус има и многу макдеонци што не се викаат па после играат за други репрезентации (зборам за родени во странсто)

Кој ќе брани? Наумовски?

Он не е ни повикан, Нурединовски ќе брани, Богатинов ќе биде резерва.

Он не е ни повикан, Нурединовски ќе брани, Богатинов ќе биде резерва.

Подобро би било наместо Богатинов да го викнеше Наумовски и да биде или стартер или резерва

Не би рекол... Може тој еден натпревар ти кај што си го видел одиграл добро, ама у принцип е далеку послаб голман него Нурединоски или Богатинов, така да не би ги зел во репрезентација, дури ни како трет голман (и Тофилоски мислам дека е подобра опција од него) а не па стартер да биде...

Јонуз е глуп ко лептир,,, иначе има уште карти во продажба? (веројатно има дека али јас да ти прашам) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom