Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Да изиграат нерешено со Ерменија за да имаме поише бодови од нив.
Точно 0 шанси иаме да бидиме 2ри во било кое сценарио. Во последниве 4 кола едино шанси имаме со Лихтенштајн ако зееме некој бод. Другите се 3 од 3 порази.

Јас не мислам дека со Мрме биле подобри. Напротив, по мене не е главниот проблем во Боби, туку во квалитет во напад кој ќе искреира нешто.

Како што вели Пеп дека неговата работа е да ги донесе до последна третина од теренот, а потоа е се на играчите.

Порано го имавме Пандев (а го немаше сега и Адеми) кој правеше разлика, а неколку години под Мрме сме слаби. Посебно што сега и со четворица во задна линија Македонија не изгледа лошо дефанзивно. Мрме никако не можеше да направи дефанзивно да стоиме добро со четворица и затоа почна да форсира со тројца, поточно петмина.

Всушност, сигурно може нешто да направи и селекторот за последната третина, но тоа не се решава така лесно во репрезентација, посебно не на само еден репрезентативен собир, каде имаш дури три натпревари и нема многу простор за воигрување.

Точно 0 шанси иаме да бидиме 2ри во било кое сценарио. Во последниве 4 кола едино шанси имаме со Лихтенштајн ако зееме некој бод. Другите се 3 од 3 порази.
Дека играме слабо - играме, ама па и ти го претеруваш сега. Јас мислам дека и тие ќе бидат иксови, пошо пак не сме толку утепани за да ги изгубиме сите. Немаме завршница, ама реално ни они не се некоја велесила. Со Ерменија ќе биде заебано на гости, Исланд лаганица ги добиваме последно коло. А што е најтрагично, ме плаши евентуален ИКС со Германија, што ќе ни биде за џабе.

Системов кој го играме со Боби, кога би го имале Адеми да командува по средината ќе бидеме постабилни дефанзивно и ќе си дозволуваме и поголеми луксузи во форот. Само проблемот е што се троши многу енергија и играта со висок пресинг ги троши играчите. Се виде по 65 минута дека издишаа. Имавме добри прилики за гол, ама тоа е.

Ај малку позитивно. Досега не памтам да сме имале 9 бода (од кој еден пораз во последните минути) по 6 одиграни кола. На 3/6 утакмици немаме гол примено (дома гол разликата е 5-0). На сите утакмици бевме доминантни и имавме повеќе посед и шанси (со Ерменија беше повеќе играње пред гол нивен) од противниците. Криво ми е што не успеаа барем една да добијат од овие утакмици за да бидат втори. Шанси постојат (може ќе се оди на 0-0 против Германија :cool:) и се надевам барем 3 победи ќе направиме до сам крај за што подобар рејтинг и евентуално бараж. Најмногу ми е криво за прокоцканите 0-2 со Исланд.

Факт е дека се вртевме ко прдежи на двата домашни натпревара околу голот на противниците и изиграваа Барса со поседот на топката. Со Исланд може изгледаа доминантни , пошо овие беа ептен утепани , ама и тоа успеаа да го усерат. Ама не може да се каже дека немаме никакви шанси , уште има простор да се подобрат, плус да рачунаме дека Адеми и Ракип ќе ги имаме на располагање.
Само што место се да зависи од нас , сеа се ќе зависи од Румуниве. Ако го јадат од Германија што е за очекување , а изиграат реми со Ерменија , ете не на второто место. (секако 99,9% победа над Лихтенштајн , ако и тоа не го напраат нека се обесат колективно)

И да, не се залетувајте пак како пред ЕП. Иако разбирам за некои што пратат само репрезентација и уште финале ЛШ. :)

Колку сме многу силни можевте да видите на ЕП. Бевме катастрофа, далеку од бод, неконкурентни, само доказ плус за оние што тврдат дека не требаше да се менува форматот.

А погледнете каков е системот и што треба да направи второпласираната репрезентација за да отиде на СП.

Знам дека се случавале секакви изненадувања, но озбилно, зарем некој од вас мисли дека Македонија само случајно беше растурена од Австрија, па и Украина на првенството и дека сега ќе се носи со такви, но и посилни селекции? Ај да е бараж класичен, па и да се понадеваш.

За нас успех и напредок е што Ерменија и Романија не ни дадоа гол и не ни направија шанси, а од Исланд примивме по голманска грешка. Што е навистина чудно и успех со оглед на играчите во одбрана и среден ред.

Da bea mrme pandev i ademi site 3 ke gi tepavme.. Ogromno poseruvanje napravi Sejdini sto go smeni Mrme a i pandev piper mu ebam mozese da dogura do kraj na kvalifikaciive
А на Боби да му ги дадеа Пандев и Адеми?

Гледај каков фудбал играме 3 утакмици по ред, очигледно е дека ни фали тој Х фактор што ќе направи разлика напред, пред се Пандев, а и поголема сигурност во средината - Адеми. Лидер исто немаме во тим. Шпиц добар сме немале уште од време на Панчев.
Епа ај реално кажи што очекуваш?

Со Адеми позади за да дава сигурност и Пандев да влече играчи, разигрува и отвара простор за младиве ќе бевме 10 пати подобри и барем 7 бодови ќе извлечевме против мртов Исланд и ваква Ерменија. Башка што Пандев е голгетериште за цела наша репрезентација заедно, поточно тоа што нас највеќе ни фали овие 3 натпреавари.

Милевски згреши со Исланд највеќе, сега ми беше чудно Трајковски порано што не влезе само, но реално и Мрме со овој состав ист резултат ќе имаше. А и да бидеме реални Мрме и не дека немаше киксови со репка.

п.с. Кој е овој Ашковски? Го знаат од дома дека игра фудбал? Шо позиција игра?
Му ја скрил периката на Милевски и затоа добива минути или?

Реално со ваква игра за кој кур да бидеме 2.место и да играме бараж? Да не размонтира некоја репка? Не фала. Тренутно ова е реалноста. Дур играше Пандев стално си го поставувавме прашањето што ќе правиме по неговото пензионирање, па мислам дека полека го добиваме одговорот. Ни Барди ни Елмас не можат да дојдат до израз покрај вакви соиграчи, а и реално паднати се во форма од претходно ( посебно Барди). Тоа е, мене ништо не ме изненадува, чак и да ја победевме некако Романија, со ваква игра не сум баш сигурен дека и Лихтенштајн ќе го тепаме во Вадуз, а не па Ерменија у Ереван која ни е скроз незгоден противник. Ќе мора да се бара, да се крпи состав. Со Адеми би требало да биде за нијанса подобро, мора да се проба и со Миоски ( не знам што се деси со чоекот, дали Ковид?) Има доста работа ако сакаме да бидеме некој фактор и да имаме некакви шанси за пласман на големо натпреварување.

п.с. Кој е овој Ашковски? Го знаат од дома дека игра фудбал? Шо позиција игра?
Му ја скрил периката на Милевски и затоа добива минути или?
[/QUOTE]

Како не го знаете АшкоГОЛ бе? :)

и

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom