Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Абе солидно играме, не знам што очекувате. Толку е квалитетот на играчите. Во одбрана сто кикса направија, не можат да погодат додавање во празно на човекот до себе.
Гледате Барди сам пред гол, ја мава со теме, ја втера во поле. Еден друг и влезе на дугачка топка, ја врати назад место во гол. Па во продолжение на акција се фатил за глава, не гледа дека уште сме во шанса за погодок. На мисиров Милан Ристовски кроз нозе му поминуваат. Чурлинов се труди, ама нема завршен пас. Земал дрибла во петерец на голман, каде нема никаква теоретска шанса да го претрчаш противникот.
Само Адеми да играше ќе бевме далеку подобри. Ќе ја нагазеше во средина, а Елмас ќе имаше повеќе простор како полушпиц да се мотка.
Боби треба да го смени Милан Ристовски, можеби подобро да игра Јаховиќ или Трајковски. Јас би одел и со смена Николов место Костадинов.

Имаме посед се тоа океј, ама конкретност голема НУЛА.
Добар им е во одбраната овој Кирикес, играше во Тотенхем му ебам гремлинот, Ристовски го ставија у кафез.

Не знам што е најлошо од трите ужаси вечерва: хаотичнава безвезна игра без никаков концепт, теренот на Градски или коментаторот, ептен тежок избор.

Бреј барди два пати расчистува ко рамос. Таа со нога не знам како успеа така да ја расчисти.

19ката не знам како пропушти од корнер да ја запипери во гол. Не ја прати топката.

Ништо, пак иста песна. Реално без Пандев и Адеми таа е реалноста. Вака коа ги гледаш имаш впечаток дека три утакмици нема да дадат гол. Једино позитивно е начинот на кој стигнуваме до гол, ама затоа завршницата ни е бетер од јуниори. Ни од Барди ни Елмас не гледаме некој потег плус со кој би направиле предност на терен. Фрапантно е колку без Пандев и Адеми имаме две скалила послаба игра( пред се креирање шанси и завршница) ама тоа е. Да се надеваме дека нешо ќе се смени у второ,ама некако не сум оптимист.

Гледате Барди сам пред гол, ја мава со теме, ја втера во поле. Еден друг и влезе на дугачка топка, ја врати назад место во гол. Па во продолжение на акција се фатил за глава, не гледа дека уште сме во шанса за погодок.
Барди беше и тој со дугачката лопта.

Ееее Елмас, Елмас, да ја вратеше до Алиоски ќе имавме ситуација подобра од пенал. Многу нерезонски завршници на акциите. Не знам што чека Милевски за замена...

Ристевски место Велковски...
Јаховиќ место Ристовски...

Само мене ми делува дека Чурлинов не е физички спремен да игра во прв тим? Не може ни еден дуел да издржи, ко парталче го фрлаат. Се уште нивото му е у21
И мене ме чуди што толку минутажа добива на овие три утакмици

1-0 тепаме у 88', на гледам друг начин како може ова да заврши.
Добра ноќ.

Спировски му ја дава на Јаховиќ во офсајд :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom