- Член од
- 23 февруари 2019
- Мислења
- 313
- Поени од реакции
- 314
Четвртокот беше убав за купувањеКако се преебав што петокот не се изнакупив акции...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Четвртокот беше убав за купувањеКако се преебав што петокот не се изнакупив акции...
Ekonomskata neizvesnost i poskapuvanje na energensite sigurno ke go zeme svojot danok na berzata,a pogotovo vo akcii na kompanii sto proiveduvaat nesto.Растот на Македонската берза ќе продолжи како до сега без разлика на инфлација и на војната во Украина од две причии:
a) во помала мера, Македонија како мала земја што се уште не е влезена во ЕУ се уште послабо реагира на глобални економски случувања, а ефектот од сегашните случувања ќе почне да се гледа дури за 6 до 12 месеци
б) во најголема мера, берзата во моментов е најдоброто место за паркирање на парите и затоа луѓето ќе продолжат да сипуваат пари во неа
Растот на Македонската берза ќе продолжи како до сега без разлика на инфлација и на војната во Украина од две причии:
a) во помала мера, Македонија како мала земја што се уште не е влезена во ЕУ се уште послабо реагира на глобални економски случувања, а ефектот од сегашните случувања ќе почне да се гледа дури за 6 до 12 месеци
б) во најголема мера, берзата во моментов е најдоброто место за паркирање на парите и затоа луѓето ќе продолжат да сипуваат пари во неа
Ekonomskata neizvesnost i poskapuvanje na energensite sigurno ke go zeme svojot danok na berzata,a pogotovo vo akcii na kompanii sto proiveduvaat nesto.
Ne znam kolku ALK. ke bide izlozen so toa sto e prilicno izvozno orientiran kon Rusija.
Bankite ne veruvam deka ke bidat nesto znacajno pogodeni,no sigurno deka nema da gi imaat profitite od 2021.
Gradeznicite sigurno ke bidat pogodeni so ogled na poskapuvanje na nafta, i zgolemuvanje na cenata na zelezoto i dr.
Автоматски споено мислење:
Berzata e sigurno mesto za parkiranje na parite vo normalni uslovi, no vo ovaa vreme koga ne se znae utre so sto ke se razbudime,ne znam bas.....
Mozebi recesijata i dolgonajavuvanata ekonomska kriza se zad vrata,i porano od predviduvanjata.
Верувам дека форумов нема никаква улога во движењето на македонската берза, затоа што тука пред се се мали акционери, а не ми се верува дека маркет мејкерите го читаат форумов.Или во превод сакаше да кажеш: Растот на Македонската берза ќе продолжи само и само доколку работи форумот...
ima ama tezhi nakaj juzna stranaИма ли куповни налози денес [emoji3]
Brace yourself, 28/02 веројатно ќе биде ден без преседан на пазарите на капитал поради санкциите кои ќе стапат на сила.
Brace yourself, 28/02 веројатно ќе биде ден без преседан на пазарите на капитал поради санкциите кои ќе стапат на сила.
Јас не реков дека знам како ќе реагира пазарот во Македонија, мислев општо на финансиските пазари зошто до сега немало ваков настан.Со вакви предвидувања за толку конкретни денови/часови/минути можеш да бидеш и поконкретен што ти значи "без преседан". А можеш и да почнеш да ги шорташ пазарите, па пиши ни како ќе ти пројде.