Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Можеш ли, ми треба историјата/листинг наназад на исплатите на дивиденди на неколку субјекти, не можам да најдам. Прати ми линк од било кој па ќе знам за другите. Прати ми за алк на пример. Фала ти
Нема линк сам треба да си ги најдеш на СЕИНЕТ.

Можеш ли, ми треба историјата/листинг наназад на исплатите на дивиденди на неколку субјекти, не можам да најдам. Прати ми линк од било кој па ќе знам за другите. Прати ми за алк на пример. Фала ти
Odi na tikerot na MSE i klkni na ALK.ke ti se pojavi tabela a posle klikni na POKAZATELI i ke dobies se za ALK. vklucuvajki i dividendi vo den. i DY.

Odi na tikerot na MSE i klkni na ALK.ke ti se pojavi tabela a posle klikni na POKAZATELI i ke dobies se za ALK. vklucuvajki i dividendi vo den. i DY.

Не мислев на тоа таман работа, туку еднаш налетав преку директен пристап ми се отвори листинг на историја на сите дивиденди во континуитет, а сега не можам да го најдам.

Не мислев на тоа таман работа, туку еднаш налетав преку директен пристап ми се отвори листинг на историја на сите дивиденди во континуитет, а сега не можам да го најдам.
Izvini,nedorazbiranje.

Izvini,nedorazbiranje.

Нема проблем, па ти. Само мислев кога постираше сега за дивидендите верував дека си налетал на истото, ти или некој друг, сакав да видам раст и континуитет на див. кај неколку субјекти.

Нема проблем, па ти. Само мислев кога постираше сега за дивидендите верував дека си налетал на истото, ти или некој друг, сакав да видам раст и континуитет на див. кај неколку субјекти.
Некои компании овие податоци ги имаат објавено на нивните web страни https://www.alkaloid.com.mk/podatoci-za-akciite.nspx

Некои компании овие податоци ги имаат објавено на нивните web страни https://www.alkaloid.com.mk/podatoci-za-akciite.nspx
Има листинг и кај КМБ https://www.kb.com.mk/Default.aspx?sel=1350&lang=1&uc=1

Другар, пола работа си завршил и си се откажал... ако така правиш и со акции...
Не чекај друг да ти ја заврши работата место тебе (тоа се наплаќа)...

Може и со Илирика, и со Саксо и со Интерактив и со КМБ, и со Шпаркасе...

Кој е твојот следен чекор?

Pa na stranata za registracija koga odbiras zemja ja ima i Makedonija i kaj Interactive Brokers i kaj Saxo

Se slozuvam deka stranskite berzi imaat pobrz ritam na promena na kapitalni dobivki.Pobrzo moze da dobies no i da izgubis.
Автоматски споено мислење:

No sepak ne mi odgovori sto e so dividendite?
Мојот стил на инвестирање е таков. Дивиденди имаш во REIT IVR, TWO нафташи од кај знам имаш таму барај незнам искрено али засега се е подобро од МСЕ, јбг да ја чував Ферс наместо 100% ап ќе бев само 60% ап, а на Охб ќе бев во дупка со никаква надеж за вадење

Nekoj po upaten za replek ? i vo najgolemata kriza rastehe. uste e bez znaci na zapiranje. THC biznisot li e vo prashanje?

Nekoj po upaten za replek ? i vo najgolemata kriza rastehe. uste e bez znaci na zapiranje. THC biznisot li e vo prashanje?
Jas mislam insulinite.

Negde citav premirot izjavil od sega samo najkvaliteten insulin. Vo prevod samo od partiski donatori :D

Ako ti e polesno 10%-TNB, 7%-KMB, 9% USJE, 10%-STB (pred nekoja godina) 3-4% GRNT,ALK. 9%-MERM, drugite nesto ne gi pratam ama tuka se TEL,OKTA,MPT i dr. Ajde sega te molam ti mi kazi kako stois so dividendi od US i EUR akcii i kolku NETO ti ostanuva od dividendata ?

Na iznosot od dividendata dodaj i Min. 5-10% kap.dobivka i ke dobies deka si vo plus ~15%.

Prevedeno na tvojot jazik toa ti e AMZN od 3100usd.za edna god da ti bide3500.AAPLE 120-140.MSFT210-240 etc.Pa zarem ne se tolku godisnite predviduvanja za ovie akcii.
A Makpetrol TEAS?! Kolku e bre 1480/300?

Hehe, ima i toa kako ubavi dendi po stranskive berzi. Proveri primer Unibail Rodamco Westfield.

Samo, znaes kako vikaat. Ako e nesto premnogu dobro da bide vistinito, ondak e najverojatno taka :P

Изгледа и во најдобар случај години ќе ни бидат потребни да ја поправиме економската штета од корона вирусот.

Очекувањата се во втората половина на 2022 година да се врати преткризното ниво на БДП, а веќе во 2025 година економија да расте со стапка од 5,9 отсто. Планот е буџетскиот дефицит во 2025 година да се спушти на 2,5 отсто од БДП

Изгледа и во најдобар случај години ќе ни бидат потребни да ја поправиме економската штета од корона вирусот.

Очекувањата се во втората половина на 2022 година да се врати преткризното ниво на БДП, а веќе во 2025 година економија да расте со стапка од 5,9 отсто. Планот е буџетскиот дефицит во 2025 година да се спушти на 2,5 отсто од БДП

Со Заев како премиер и 10 години ќе бидат малку за да се поправиме :D :D :D :D .
Знаеш ли некогаш дека некоја економска проекција остварил? Една наброј. Секоја година него му е економска :D:D..
Дали тоа било раст на БДП или капитални инвестиции???
Секогаш потфрлаат. Заев е најнеуспешниот премиер во овие 30 годинни независност.
Па нашиот јавен долг следна година ќе биде 70%. Ќе мора да крати расходи инаку отидовме у провалија.
Знаете ли една поголема фабрика што отворил за 3,5 години????
Знаете ли една поголема капитална инвестиција што реализирал???
Клинички во Скопје, Клинички Штип, патот Градско- Прилеп, автопат Охрид-Кичево . . . сите ги заглави и незнае да ги одглави..
Гранит и Бетон имаат 30-40% помалку приходи сега отколку во 2016 година.
Да не зборувам за проектите што ги вети тунел под Кале, транвај, нов клинички во Бардовци . . . .
Да не зборувам за даночна регулатива што си играат пиши-бриши . . . .

Сега ќе воведува ЕКОНОМСКИ СОВЕТНИЦИ по амбасади, оние што ги укина кога дојде на власт :pos:.
Абе лудило !!! Се расфрла со изјави, бројки, закони ппиши бриши . . . . Како Дедо Мраз да е :D:D...
Овие 5,9% раст во 2025 ги сонил, а не се проектирани врз некои економски проекции и политики:pos::pos: . . .
Ама да не го плукам толку ќе се налутат оние навивачите негови... Ајде може ќе има ЕУ-Нато фест наскоро, на тоа народ најдобро паѓа ;);)...

п.с.
Спореди го Заев со Вучич, Македонија со Србија и ќе ти стане јасно колку сме дунстери ;).
Ја прочитав изјавата и се нанервирав :place::place:.

Dali ovaa zvanicna izjava na pretstavnici na vladata znaci deka ne treba nisto da ocekuvame do kraj na 2022god. i da begame od MSE,i da si gi spasuvame nasite pari ?

Dali ovaa zvanicna izjava na pretstavnici na vladata znaci deka ne treba nisto da ocekuvame do kraj na 2022god. i da begame od MSE,i da si gi spasuvame nasite pari ?
Kolku sto pratam gore dole site ekonomii ocekuvaat dostignuvanje na pre covid level tuka negde.
Mada site glavni faktori (mmf svetska banka etc...) na sekoi tri meseci gi menuvaa proekciite

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom