Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Tuku, nekoj da kazese koja e taa firma Liko dooel koja tukusto kupi 25% od SPAZ?

tolku e prikaskata so spaz. rip pazarcinja i mali akcioneri, welcome zgradicki.
tel izvestajot mene uopste ne mi fati oko. pad na profit za 20% iako gledam portalive go ispofalija

Последно уредено:
pad na profit za 20%
Години си беа лабави иако конкуренцијата им јакнеше. Години се занимаваа со игрици,власт, опозиција, прислушкувања и опрема за тоа, афери, позиции во борд на директори, Камени мост,заштита и одолговлекување на монополската позиција, години имаа висок пајаут и исплаќаа високи дивиденди. Сега дали ќе ги биде ќе се виде од тоа колку се спремни да инвестираат во развој. Следува период на инвестиции во 5Г, можно е и да оди во насока на целосна дигитализација на образованието, а тие имаат капацитет за тоа да го сработат за државава која е нивни голем акционер. Но поради последново и поради позициите на државава во ТЕЛ барем јас позитивен сум за нив.
Автоматски споено мислење:

Извешајот за Јули сумарно.

Последно уредено:
Еве што се случува кога не се делува да се спречат неправилности: се ствара култура на непочитување на закони и прописи којашто е канцер за општеството! МТУР и натаму не ги пријавува нереализираните загуби во сеопфатната добивка, а поради короната куќата веќе почнала сериозно да гори и во оперативна смисла, па сега наместо срамотно малата оперативна добивка од 23 миљони, има оперативна загуба од 51 миљон! Можеби газда Доне ќе стави неколку стотини илјади евра у незадолжителниот фонд на Сава, па тие и натаму да не покренуваат никакви постапки против нерегуларностите во известувањето и катастрофалното работење, што им е должност спрема клиентите идни пензионери.

Инаку, излегол ревидираниот и предлог-одлуките за Пекабеско, па баш ме интересира какви имате коментари.

Јас работев во такво АД, кое што работи солидно и има имот и капитал но најголемиот сопственик нема никаков интерес да расте цената на акцијата туку напротив.

Nema denda za nikoj i vi ja zabetonirale cenata od 10-15k
Епа кога сакаат да тужат, сега ќе го јадеме стапот. Не само што нема денда него ќе изгубиме и на цена. Изгледа ќе мора да се излага што побрзо

Епа кога сакаат да тужат, сега ќе го јадеме стапот. Не само што нема денда него ќе изгубиме и на цена. Изгледа ќе мора да се излага што побрзо

Со кои цели и очекувања си ги купил акциите од ПКБ и како предлагаш да се остварат?

Со кои цели и очекувања си ги купил акциите од ПКБ и како предлагаш да се остварат?
На целта неможам да влијаам, а желба имам да порасне цената на акцијата за да заработам. И попат ако се смилуваат да поделат дивиденда да земеме нешто екстра.

На целта неможам да влијаам, а желба имам да порасне цената на акцијата за да заработам. И попат ако се смилуваат да поделат дивиденда да земеме нешто екстра.

Колку ги цениш да ги ставиш на продажба и да ги откачиш уште утре?

Колку ги цениш да ги ставиш на продажба и да ги откачиш уште утре?

Не ми се за брза заработка али на 25000 би ги дал кога би дошле

Па акцијата сигурно сега ќе беше 25-30.000 денари да не ја торпедираше лани Кутревски со исплатата на бонусот, а не верувам дека тој своите би ги продал на некој фонд ни за 60.000.

Интересна индикација за вредноста на компанијата е што НЛБ му одобрила риволвинг рамка од 15.000.000 евра. Тоа значи дека утре можеме да ги повлечеме тие 15 миљони и со нив да си исплатиме по цирка 500 евра дивиденда по акција и да пуштиме фирмата да отиде банкрот ако сака. Ете дури и НЛБ ни дава излезна ликвидациска цена од 30.000 денари по акција :pos:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom