Македонска берза

Член од
23 февруари 2019
Мислења
310
Поени од реакции
312
Tuku, nekoj da kazese koja e taa firma Liko dooel koja tukusto kupi 25% od SPAZ?

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
tolku e prikaskata so spaz. rip pazarcinja i mali akcioneri, welcome zgradicki.
tel izvestajot mene uopste ne mi fati oko. pad na profit za 20% iako gledam portalive go ispofalija

Последно уредено:
Член од
22 февруари 2019
Мислења
318
Поени од реакции
309
pad na profit za 20%
Години си беа лабави иако конкуренцијата им јакнеше. Години се занимаваа со игрици,власт, опозиција, прислушкувања и опрема за тоа, афери, позиции во борд на директори, Камени мост,заштита и одолговлекување на монополската позиција, години имаа висок пајаут и исплаќаа високи дивиденди. Сега дали ќе ги биде ќе се виде од тоа колку се спремни да инвестираат во развој. Следува период на инвестиции во 5Г, можно е и да оди во насока на целосна дигитализација на образованието, а тие имаат капацитет за тоа да го сработат за државава која е нивни голем акционер. Но поради последново и поради позициите на државава во ТЕЛ барем јас позитивен сум за нив.
Автоматски споено мислење:

Извешајот за Јули сумарно.

Последно уредено:
Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Еве што се случува кога не се делува да се спречат неправилности: се ствара култура на непочитување на закони и прописи којашто е канцер за општеството! МТУР и натаму не ги пријавува нереализираните загуби во сеопфатната добивка, а поради короната куќата веќе почнала сериозно да гори и во оперативна смисла, па сега наместо срамотно малата оперативна добивка од 23 миљони, има оперативна загуба од 51 миљон! Можеби газда Доне ќе стави неколку стотини илјади евра у незадолжителниот фонд на Сава, па тие и натаму да не покренуваат никакви постапки против нерегуларностите во известувањето и катастрофалното работење, што им е должност спрема клиентите идни пензионери.

Инаку, излегол ревидираниот и предлог-одлуките за Пекабеско, па баш ме интересира какви имате коментари.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Јас работев во такво АД, кое што работи солидно и има имот и капитал но најголемиот сопственик нема никаков интерес да расте цената на акцијата туку напротив.

Член од
4 декември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
37
Nema denda za nikoj i vi ja zabetonirale cenata od 10-15k
Епа кога сакаат да тужат, сега ќе го јадеме стапот. Не само што нема денда него ќе изгубиме и на цена. Изгледа ќе мора да се излага што побрзо

Епа кога сакаат да тужат, сега ќе го јадеме стапот. Не само што нема денда него ќе изгубиме и на цена. Изгледа ќе мора да се излага што побрзо

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886

Со кои цели и очекувања си ги купил акциите од ПКБ и како предлагаш да се остварат?

Член од
4 декември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
37
Со кои цели и очекувања си ги купил акциите од ПКБ и како предлагаш да се остварат?
На целта неможам да влијаам, а желба имам да порасне цената на акцијата за да заработам. И попат ако се смилуваат да поделат дивиденда да земеме нешто екстра.

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
На целта неможам да влијаам, а желба имам да порасне цената на акцијата за да заработам. И попат ако се смилуваат да поделат дивиденда да земеме нешто екстра.
Колку ги цениш да ги ставиш на продажба и да ги откачиш уште утре?

Член од
4 декември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
37

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
343
Поени од реакции
333
Колку ги цениш да ги ставиш на продажба и да ги откачиш уште утре?

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Не ми се за брза заработка али на 25000 би ги дал кога би дошле
Па акцијата сигурно сега ќе беше 25-30.000 денари да не ја торпедираше лани Кутревски со исплатата на бонусот, а не верувам дека тој своите би ги продал на некој фонд ни за 60.000.

Интересна индикација за вредноста на компанијата е што НЛБ му одобрила риволвинг рамка од 15.000.000 евра. Тоа значи дека утре можеме да ги повлечеме тие 15 миљони и со нив да си исплатиме по цирка 500 евра дивиденда по акција и да пуштиме фирмата да отиде банкрот ако сака. Ете дури и НЛБ ни дава излезна ликвидациска цена од 30.000 денари по акција :pos:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom