tolku e prikaskata so spaz. rip pazarcinja i mali akcioneri, welcome zgradicki.
tel izvestajot mene uopste ne mi fati oko. pad na profit za 20% iako gledam portalive go ispofalija
Години си беа лабави иако конкуренцијата им јакнеше. Години се занимаваа со игрици,власт, опозиција, прислушкувања и опрема за тоа, афери, позиции во борд на директори, Камени мост,заштита и одолговлекување на монополската позиција, години имаа висок пајаут и исплаќаа високи дивиденди. Сега дали ќе ги биде ќе се виде од тоа колку се спремни да инвестираат во развој. Следува период на инвестиции во 5Г, можно е и да оди во насока на целосна дигитализација на образованието, а тие имаат капацитет за тоа да го сработат за државава која е нивни голем акционер. Но поради последново и поради позициите на државава во ТЕЛ барем јас позитивен сум за нив.
Еве што се случува кога не се делува да се спречат неправилности: се ствара култура на непочитување на закони и прописи којашто е канцер за општеството! МТУР и натаму не ги пријавува нереализираните загуби во сеопфатната добивка, а поради короната куќата веќе почнала сериозно да гори и во оперативна смисла, па сега наместо срамотно малата оперативна добивка од 23 миљони, има оперативна загуба од 51 миљон! Можеби газда Доне ќе стави неколку стотини илјади евра у незадолжителниот фонд на Сава, па тие и натаму да не покренуваат никакви постапки против нерегуларностите во известувањето и катастрофалното работење, што им е должност спрема клиентите идни пензионери.
Инаку, излегол ревидираниот и предлог-одлуките за Пекабеско, па баш ме интересира какви имате коментари.
Јас работев во такво АД, кое што работи солидно и има имот и капитал но најголемиот сопственик нема никаков интерес да расте цената на акцијата туку напротив.
На целта неможам да влијаам, а желба имам да порасне цената на акцијата за да заработам. И попат ако се смилуваат да поделат дивиденда да земеме нешто екстра.
На целта неможам да влијаам, а желба имам да порасне цената на акцијата за да заработам. И попат ако се смилуваат да поделат дивиденда да земеме нешто екстра.
Па акцијата сигурно сега ќе беше 25-30.000 денари да не ја торпедираше лани Кутревски со исплатата на бонусот, а не верувам дека тој своите би ги продал на некој фонд ни за 60.000.
Интересна индикација за вредноста на компанијата е што НЛБ му одобрила риволвинг рамка од 15.000.000 евра. Тоа значи дека утре можеме да ги повлечеме тие 15 миљони и со нив да си исплатиме по цирка 500 евра дивиденда по акција и да пуштиме фирмата да отиде банкрот ако сака. Ете дури и НЛБ ни дава излезна ликвидациска цена од 30.000 денари по акција
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.