Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Ne znam kaj i sto citate ama moze li nekoj ednostavno da mi kaze dali postoi moznost i TNB. da podeli dividenda na domasni investitori? KMB veke ke deli,taka?

Po sevo ova neloj treba da se najde vo zatvor !!!
Za da se nauci na pamet deka koga tropa gluposti nekoj gubi pari a i zivoti !!!
Ovaa vlast samo potvrdi deka se klasicni moroni i pojma nemaat od ekonomija ili se posrani od strav do daska cim vaka se ponashaat !!!
Do vcera se falea na stransli investicii i zgolemen izvoz a denes im zabranuvaat da si delat dividendi t.e. odanoceni pari ????
Ke da bide vistina deka ovie ne pushele dovolno za da donesat nekoja investicija civ vaka kubanska politila teraat kako da nema utre ?

Dali vie kako stranski investitori ke mozete da podignete dividendi od stransli berzi i ima li vakvi nebulozi vo normalniot svet !!!

P.s. Nisto veke ne e isto se poglasni sme site nie sto porano nikoj ne ne slushashe !!!zatoa borete se za vashite prava i barajte da si odlezi nekoj za valviot cirkus sto go napravi ovaa nedela guskata guverner na narodna banka na celo so ministerkata za finansii i onoj pazardzojata zaev !!!
Малце психологија. Синоќа ја сањав Нина Министерката. Убав сон. Романтика.Може не ја бива за макроекономија, ама слатка ко бонбонче. Ме шеташе по резорти, убави хотели, со базени, мермери и махагонија. И после вечерата со убаво вино, ја прашав да ми каже искрено каде да купувам акции. И вака ми рече: стрпи се еден месец и гледај колку се убави плажите, базените, палмите. Купувај хотели. И така тргнав да купувам хотели. Кога се разбудив, се направив пак да заспијам за да ми се врати Нина и плажите..... Сега едвај чекам да заспијам.

Po sevo ova neloj treba da se najde vo zatvor !!!
Ovaa vlast samo potvrdi deka se klasicni moroni i pojma nemaat od ekonomija ili se posrani od strav do daska cim vaka se ponashaat !!!

Значи исходот од вечерва е КМБ и ТТК напред, НЛБ и СТБ стооо . . .?????
Штом толку @Mandrac ми го изнервираа значи стварно се дунстери:pos::pos: . . .
Па Мандрак ли бе ??? Он беше најголемиот оптимист и позитивец на форумов до пред една недела :D :D . . .
Значи стварно нешто смрди во нашава државичка . . .

Знам дека форумов го читаат Колемишевски, Шајновски и уште пар владини и партиски потрчковци, па може да пренесат расположение во Влада од слободоумните мали независни акционери . . .

Баш би сакал да го видам тој маж у влада што на Џонсон Мети ќе му нареди да не влечи дивиденда ако намисли :D:D...
А ме интересира и кој ќе дојде после кризава да инвестира пари кога со уредба можеш се да му правиш . . .
Џонсон Мети плати ли авансно данок на добивка за 2021 или само Кутре го најдовте :D:D:D???

Јас вечерва нема да ве плукам, доволно ви беше за вечерва...
Ама сонувам како ја гледам Нина Групер на ТВ, самоуверено и јасно објаснува кризни мерки, смирува народ у паника . . .
Поздрав од перјаницата на Вучич . . . Погледнете го видеото да видите што се мерки и споредете ги со вашите што ги донесовте денес .... Нема забрана за исплата на дивиденди . . .

п.с.
И пренесете у Влада. Идат избори, ќе молите за гласови :D:D:D...

До Бошко, Мандрак може ли да објасните што се случуваше со акциите на Комерцијална банка во последните 15 минути, уште една наместаљка или ?

Извини друже, спиев цел ден . . . . А незнам и што се случило...
Не се фаќај за минути. Кулирај... Ќе има тука уште игри, а ќе има и време за реакција.. Оваа цена не е привлечна за коментирање..
Мене ме интересира што после дивидендата на КМБ, ако се исплати ??? Ќе ја брани ли уште Чифлиганец или ќе помогне да се струполи???

Веројатно поради тоа што го продадоа целиот имот на Сковин, а ја прокнижиле загубата од 120м денари
Еве нека биде и тоа ама тоа се 120м каде се останатите 886м ???

Значи исходот од вечерва е КМБ и ТТК напред, НЛБ и СТБ стооо . . .?????
Штом толку @Mandrac ми го изнервираа значи стварно се дунстери:pos::pos: . . .
Па Мандрак ли бе ??? Он беше најголемиот оптимист и позитивец на форумов до пред една недела :D :D . . .
Значи стварно нешто смрди во нашава државичка . . .

Знам дека форумов го читаат Колемишевски, Шајновски и уште пар владини и партиски потрчковци, па може да пренесат расположение во Влада од слободоумните мали независни акционери . . .

Баш би сакал да го видам тој маж у влада што на Џонсон Мети ќе му нареди да не влечи дивиденда ако намисли :D:D...
А ме интересира и кој ќе дојде после кризава да инвестира пари кога со уредба можеш се да му правиш . . .
Џонсон Мети плати ли авансно данок на добивка за 2021 или само Кутре го најдовте :D:D:D???

Јас вечерва нема да ве плукам, доволно ви беше за вечерва...
Ама сонувам како ја гледам Нина Групер на ТВ, самоуверено и јасно објаснува кризни мерки, смирува народ у паника . . .
Поздрав од перјаницата на Вучич . . . Погледнете го видеото да видите што се мерки и споредете ги со вашите што ги донесовте денес .... Нема забрана за исплата на дивиденди . . .

п.с.
И пренесете у Влада. Идат избори, ќе молите за гласови :D:D:D...

Извини друже, спиев цел ден . . . . А незнам и што се случило...
Не се фаќај за минути. Кулирај... Ќе има тука уште игри, а ќе има и време за реакција.. Оваа цена не е привлечна за коментирање..
Мене ме интересира што после дивидендата на КМБ, ако се исплати ??? Ќе ја брани ли уште Чифлиганец или ќе помогне да се струполи???
Јас колку што знам Уредбите на Влада имаат законска сила само додека трае вонредната состојба, што во превод би значело по укинување на вонредната состојба овие Уредби не мора никој да ги почитува, ниту пак препораката за неисплатување дивиденда

Е ова со Фершпед е ТОТАЛ. Типовине си избришале ЕДНА МИЛИЈАРДА денари (пи4кин дим разбираш) од БС (и промени на капиталот), ама таа загуба никаде не фигурира во БУ.

Разбираме зошто не фигурира: за да се избегне плаќање од 10% данок на ревалуација на залихи. Ама како тоа го дозволува УЈП, тоа не разбираме?

Мислам, устава ПЕНА ми фати дека не треба да се фаќаме ко слепи за стап за бук вредноста на МСЕ. Од ова посликовит пример зошто, здравје :popce:

Гледам според приватните пораки што ми стигаат дека на форумов има доста помлади дечки што сакаат да се понашаат како "Дејв" од рекламата со "Стив и Дејв" за еТоро на Јутјуб, копирајќи ги "Стивовците" коишто ги перципираат како поискусни и поуспешни. Берзата од 2009. година па наоваму мање-више само расте, такашто у тој период пари не заработал едино кој не купил акции. Што би рекле Американците, кога ќе надојде плима - се подигаат сите бродови.

Топло препорачувам секој да си инвестира исклучиво врз основа на сопствените пресметки и анализи, а да не полага верба во ничии писанија или препораки, вклучително и моите.

П.С. Уствари, мора да се корегирам. Во предметниот период изгледа пари не заработал едино заменик-министерот за факин ЕКОНОМИЈА, г-динот Кирил Колемишевски. Од неговите две пријави на имот може да се заклучи дека вредноста на неговата најголема позиција стекната во 2014. година наводно паднала од 17.300.000 денари на 9.900.000!Прегледај го приврзокот 236301Прегледај го приврзокот 236302

Ако чита тој Колемишевски, еве баш ме интересираат три работи да ме подучи, како заменик-министер за економија:

1. Како да земам 18.000.000 денари кредит за купување акции, а очигледно без никаков залог?

2. Од која компанија се тие 9.969 акции што ги купил во 2014. година за 17.300.000, а у 2019. паднале на 9.900.000, пошто јас пребарував ама немаше таква?

3. Како враќа месечни рати за кредити од 23.000.000 денари (коишто у збир се гарант накај 4-5.000 евра) од министерска плата од 1.200 евра?

Некаде 90К денари ПО АКЦИЈА збришани од книговодствената. Не ги гледајте податоците од МСЕ, пошто таму се прикажани според единечните, а не консолидираните. Што е приказна сама по себе. Не ќе да е случајно. :rolleyes:
Автоматски споено мислење:

Ако чита тој Колемишевски, еве баш ме интересираат три работи да ме подучи, како заменик-министер за економија:

1. Како да земам 18.000.000 денари кредит за купување акции, а очигледно без никаков залог?

2. Од која компанија се тие 9.969 акции што ги купил во 2014. година за 17.300.000, а у 2019. паднале на 9.900.000, пошто јас пребарував ама немаше таква?

3. Како враќа месечни рати за кредити од 23.000.000 денари (коишто у збир се гарант накај 4-5.000 евра) од министерска плата од 1.200 евра?
А од кај гледаш за колку ги купил?

Ако е вистина ова што го пишуваш, тогаш е многу алармантно. Не за КК, ме заболе за шупакот. Ами за банките кои даваат пари за вакви дубиози. И која ли банка можела да даде ваков заем???

Последно уредено:
Мислам, устава ПЕНА ми фати дека не треба да се фаќаме ко слепи за стап за бук вредноста на МСЕ. Од ова посликовит пример зошто, здравје :popce:

Некаде 90К денари ПО АКЦИЈА збришани од книговодствената. Не ги гледајте податоците од МСЕ, пошто таму се прикажани според единечните, а не консолидираните. Што е приказна сама по себе. Не ќе да е случајно. :rolleyes:
Автоматски споено мислење:

А од кај гледаш за колку ги купил?

Ако е вистина ова што го пишуваш, тогаш е многу алармантно. Не за КК, ме заболе за шупакот. Ами за банките кои даваат пари за вакви дубиози. И која ли банка можела да даде ваков заем???

Се гледа од двете пријавени имотни состојби од 2014. и 2019. што се наведени во поранешниот пост којшто е цитиран. А такви кредити може да дала само некоја од овие што сега ќе исплатат дивиденди...

Инаку, ако се проверат билансите на состојба и на Бетон и Гранит, сигурен сум дека ќе се наиде на многу костури и у тие шифоњери.

Се гледа од двете пријавени имотни состојби од 2014. и 2019. што се наведени во поранешниот пост којшто е цитиран. А такви кредити може да дала само некоја од овие што сега ќе исплатат дивиденди...

Инаку, ако се проверат билансите на состојба и на Бетон и Гранит, сигурен сум дека ќе се наиде на многу костури и у тие шифоњери.
Haha, rabotava ili e KMB ili e TTK. So toa sto ne e TTK :D

Ajajajajaj, ova ke bide cirkus toprva. Sto da vi kazam, SELL dur uste mozete

Ми стигна новиот амортизационен од банка, велат дека на кредитот кој нема да го плаќам до септември ќе ми додадат по 2,5 евра месечно, џ’б’л’к :)
Неплатените ануитети од цирка 1460 ЕУР ќе ги инвестирам во било која неатрактивна компанија на МСЕ, ионака по некое време ќе го рефинансирам кредитот, а оние 1460 ЕУР сигурно ќе ми носат најмалку 30 ЕУР годишно (~2%) уште од првата година. :D

КМБ извести и официјално дивиденда 550 бруто акционерите изгласале .
Алкалоид собрание во понеделник .

Haha, rabotava ili e KMB ili e TTK. So toa sto ne e TTK :D

Ajajajajaj, ova ke bide cirkus toprva. Sto da vi kazam, SELL dur uste mozete

Претпоставувам дека е син на оној Панде Колемишевски што беше директор на Нова Македонија. Тој ем имал миљон можности да се окористи при пропаста на весникот, а и секако таква функција за контрола на јавното мнение подразбира да си меѓу топ 10 удбаши у државата, такашто сигурно бил исповржан со највисоките членови на влашко-комуњарското бизнис лоби од КМБ и ТТК.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom