- Член од
- 30 април 2018
- Мислења
- 259
- Поени од реакции
- 516
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
незнам како е точно сега, ама последно што беше порано е да се плаќа Данок на разлика меѓу продажна и набавна цена, а ако немаш документ од набавна тогаш има од систем податок за предходната година колку е таа акција...Може и Декември да е катастрофа, бидејќи ако не го одложат повторно данокот на капитална добивка може да има продавање. Но, не сум сигурен како ќе важи данокот на капитална. На пример ако си купил акција Х за 1000 во август 2018та и на 31 декември 2018та е 1200 дали и на 1 фебруари ја продадеш за 1300 дали ќе платиш данок на 300 или на 100 денари. Ако знае некој нека објасни. Зошто ако данокот не се ресетира на 31 декември ќе има масовна расподажба во декември.
Генерално незнам ни како е со вестите за данокот дали има решение ново, наводно рекле дека ќе ги продолжат ослободувањето, ама со оглед дека МСЕ рипна и политиката на власта да лупа даноци нема да ме изменади од 1 јануари 2019 да има данок на капитална.
Па вредно е почесто да се коментира за Пекабеско.. Според мене една од подобрите акции на МСЕ..
А и големите риби почнаа почесто да вртат околу неа.. Само кај нас не многу често се гледаат фундаменти и работење на компании. Шпекулациите се поинтересни.. За почеток утре кога ке одите во малското продавниче по леб млеко цигари прашајте како оди работата со Пекабеско![]()
Некаде прочитав дека месната индустрија во Македонија е во голема криза и дека фабриките работат со искористеност на капацитетите до 60 проценти. И токму поради тоа беше воведена кризната мерка за увоз на репроматеријали без царина која што веројатно ќе истече наскоро.Биди малку по конкретен.
Како оди работата со Пекабеско?
Мислиш на разлика од лани до денес или општо соработката на продавниците на мало со Пекабеско како дистрибутер?
Некаде прочитав дека месната индустрија во Македонија е во голема криза и дека фабриките работат со искористеност на капацитетите до 60 проценти. И токму поради тоа беше воведена кризната мерка за увоз на репроматеријали без царина која што веројатно ќе истече наскоро.
П. С дали има понуда за акциите на Европа Скопје?