Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Ehh ke gi barame tie vreminja od pred 6 meseci koga ja kupuvavme TNB po 21000,tuku ako nadojde Dunav dali prvo ke gi potoni malive kajcinja ili ke gi navali malku golemive brodovi.;)

Еве на тацна мега кулоарски инсајдер.

КМБ е у преговори за аквизиција на средна банка во земјава.

Детали ручки, аврио :)
По новите критериуми да не е сепак МАЛА банка во прашање ? :) :)

Ми текнува кога Трифун не ја продаде Еуростандард на КМБ зошто сакале да му ја земат "беспари"

Потоа и се задолжи кај нив за да изврши докапитализацијата па за неколку месеци загуби плус десетина милиони евра, а како залог беа акциите на Еуролинк.

Последно уредено:
Ми текнува кога Трифун не ја продаде Еуростандард на КМБ зошто сакале да му ја земат "беспари"

Потоа и се задолжи кај нив за да изврши докапитализацијата па за неколку месеци загуби плус десетина милиони евра, а како залог беа акциите на Еуролинк.

Посложена била тука формулата.
Не знам каков бил договорот но Еуростандард ја користел КМБ и како продажен канал.
Голем број на тие нефункционални кредити, дошле баш преку тој канал. Ама Трифун бидејќи се занимаваше со сенешто, тоа многу касно го увидел...

Посложена била тука формулата.
Не знам каков бил договорот но Еуростандард ја користел КМБ и како продажен канал.
Голем број на тие нефункционални кредити, дошле баш преку тој канал. Ама Трифун бидејќи се занимаваше со сенешто, тоа многу касно го увидел...
Трифун излезе малоумен. Како и да било во минатото, кој и да му ги "набутал" лошите кредити требаше да ја продаде банката. Верувам дека имало разговори и на високо ниво со претставници на НБРМ зошто не е исто да ја пропадне фабриката во Велес и банка. Има среќа што уште е на слобода.

Последно уредено:
Probably, as expected, денес НЛБ ја нема на понуда на МСЕ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom