- Член од
- 23 февруари 2019
- Мислења
- 305
- Поени од реакции
- 307
Сè уште неЗдраво
Може сум малку аут. НЛБ кажаа нешто за колкава ќе е дивидендата од нив?
Сè уште неЗдраво
Може сум малку аут. НЛБ кажаа нешто за колкава ќе е дивидендата од нив?
Само да не поделат дивиденда до 1000 денариEhh ke gi barame tie vreminja od pred 6 meseci koga ja kupuvavme TNB po 21000,tuku ako nadojde Dunav dali prvo ke gi potoni malive kajcinja ili ke gi navali malku golemive brodovi.
По новите критериуми да не е сепак МАЛА банка во прашање ?Еве на тацна мега кулоарски инсајдер.
КМБ е у преговори за аквизиција на средна банка во земјава.
Детали ручки, аврио
Jel to TTK, prijatelju moj?Еве на тацна мега кулоарски инсајдер.
КМБ е у преговори за аквизиција на средна банка во земјава.
Детали ручки, аврио
Ne bratJel to TTK, prijatelju moj?
Utre ke se razresi i taa dilema,1000 e podobro od 738,odime na podobro a spored cenata ne ke da e tolku.Само да не поделат дивиденда до 1000 денари
Za banka bilo muabetot ne za piljari.Nije valjda Hari da gi kupi Bugarite namesto Bugarite nego?
Посложена била тука формулата.Ми текнува кога Трифун не ја продаде Еуростандард на КМБ зошто сакале да му ја земат "беспари"
Потоа и се задолжи кај нив за да изврши докапитализацијата па за неколку месеци загуби плус десетина милиони евра, а како залог беа акциите на Еуролинк.
Трифун излезе малоумен. Како и да било во минатото, кој и да му ги "набутал" лошите кредити требаше да ја продаде банката. Верувам дека имало разговори и на високо ниво со претставници на НБРМ зошто не е исто да ја пропадне фабриката во Велес и банка. Има среќа што уште е на слобода.Посложена била тука формулата.
Не знам каков бил договорот но Еуростандард ја користел КМБ и како продажен канал.
Голем број на тие нефункционални кредити, дошле баш преку тој канал. Ама Трифун бидејќи се занимаваше со сенешто, тоа многу касно го увидел...
Ja ima ama za 29 bona a so se ocekuvase ako ne e tajna?Probably, as expected, денес НЛБ ја нема на понуда на МСЕ.