- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 1.081
- Поени од реакции
- 1.940
75% pay out. Peer-ите би рекле business as usualА што ќе биде ако UNI поделат 300 денари дивиденда во мај?

#PseJO!
Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
75% pay out. Peer-ите би рекле business as usualА што ќе биде ако UNI поделат 300 денари дивиденда во мај?
75% pay out. Peer-ите би рекле business as usual
#PseJO!
Е да, се задолжуваа со обврзници со криминална камата за да поделат дивидендаА што ќе биде ако UNI поделат 300 денари дивиденда во мај?
Не ми е јасно ни зошто ги издадоа обврзниците во тој огромен износ и со таква лихварска камата кога минимално им се зголемија кредитите, освен како резерва на капитал за некои потенцијални пропаднати кредити
ako bilo se kako sto treba, mozele da se zadolzat i na regularen pazar za mnoogu pomala kamata.Таа се издаде во ова време пред 3 години. Во тоа време беа на граница на дозволен лимит. Без тој дополнителен капитал не можеа да продолжат со кредитирање.
ako bilo se kako sto treba, mozele da se zadolzat i na regularen pazar za mnoogu pomala kamata.
*imam uni i mislam deka e evtina
Ти го пикуваше Мукаетов за следен премиер, така?Северџанската јавност денеска со право се скандализира што паразитскиов регулатор на крлежите од вториот пензиски столб плаќа за 3 години лизинг за две возила повеќе него истите да ги купи:
Меѓутоа, рајава како златна рипка уште утре ова ќе го заборави, а штетата што оваа тенија втор пензиски столб ја прави секоја година во северџанската економија е над 8 милиони евра во провизии и барем уште толку во лошо управување со средствата. Да има нормална власт у вукое.инава, би го укинале уште вчера!
Ти го пикуваше Мукаетов за следен премиер, така?
![]()
Мукаетов си заминува од РФМ, ќе го замени Александар Стефанов? - Република
Живко Мукаетов си заминува од функцијата претседател на Ракометната федерација на Македонија (РФМ) и на негово место доаѓа Александар Стефанов,...republika.mk
ИнтересноА што ќе биде ако UNI поделат 300 денари дивиденда во мај?