Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
misterijata okulu koj kupuva, a koj prodava moze da se reshi so eden listing od khv mislam deka beshe 1300 den, pod uslov da si imatel na brem edna akcija.
за 1300 можеш да буљиш у 19 инчи екран и во 30 секунди да фатиш под притисок некоја прибелешка. За 4300 ти даваат листинг со полулатентни информации за по дома со строги услови за дистрибија шо се вика акционерска книга. Скапа непотребна играчка.

• Ми се допаѓа
Reactions: Hub
за 1300 можеш да буљиш у 19 инчи екран и во 30 секунди да фатиш под притисок некоја прибелешка. За 4300 ти даваат листинг со полулатентни информации за по дома со строги услови за дистрибија шо се вика акционерска книга. Скапа непотребна играчка.
Za nekoj sto ja bazira svojata odluka na toa koj vlaga-izlaga, so recimo 50 k , mene ne mi izgleda skapo. sekoj so svoite procenki

1636015443838.png
Коа сме веќе луда и за сеопшт потсмев земја а воедно и берза, малку и ги почитувам ваквите ,,елонмаск'' стај хаслери. Како го погледна брокерчето во очи коа му го даде налогот да ти го изработи (шансите да ти помине се .... не, нема шанси да не го тупам. Провизиичка ќе лапне нареден живот).
My condolences до брокерите шо трпат вакви клиенти.

Се дур постојат фрустрациии и детски болести кон (во овој случај) Големиот бел кит Моби-Дик со примеса на љубомора и завист шо коа требало не сте се качиле на возот, ќе си останете таму кај што сте. Нешо слично како капетан Ахав и ќе бркате други луѓе да се симнат на наредната станица. Капетан Ахав навидум депресивен лик кој со гризната потколеница цел живот сонува да му се одмазди на Моби-Дик пошо коа тргнал да го убие пред неколку години китот му ја одгризал ногата и затоа трга во финална пресметка. Перо на Мите е персонификација на ликот Исмаил кој малтене нема никаква улога во романот освен да сведочи и пишува историја. Прикаската завршува со покољ на сите освен на наивниот и чесен Перо на Мите кој немал врски у ,,регулаторна комисија за енергетика'' ниту пак во ENTSO-e но имаl чесен пристап и тргнати пари шо не му требаат на подолг период.

Секој лик од сказнава е реален и НЕ се однесува на другарот на Етеми - ДекиСК туку на СИТЕ нас коа ругаме нешо шо потајно го посакуваме.

Последно уредено:
Tolku e ocigledno deka cekaat da se naredat ispod 11.000 za da moze brokerite da pocnat da se javuvaat i da gi zaplashuvaat akcionerite za da soberat uste eden paket za cifliganec :)
Sepak novi 5 % znacat uste 100.000 akcii ...

info@listed-sme.com
to me:

Почитуван,
Не знаеме кога точно ќе има нови анализи за македонските компании, Ви препорачуваме да се претплатите на newsletter , така ќе бидете информирани преку е-маил во моментот кога ќе бидат ставени нови анализи.
Компанијата која ги прави анализите има обврска најмалку 2 пати годишно да направи анализа.

Со почит,
LISTED SME Research Hub

П.С Фалите, чешки будалчиња :(

Аууу, секоја чест, не ми текнало да практицирам вакво ку.играње :pos:

Пиши им одговор да ни ги пратат само цените 15.000 за КМБ и 35.000 за ТНБ, а анализите може да ги напишат и подоцна

Tolku e ocigledno deka cekaat da se naredat ispod 11.000 za da moze brokerite da pocnat da se javuvaat i da gi zaplashuvaat akcionerite za da soberat uste eden paket za cifliganec :)
Sepak novi 5 % znacat uste 100.000 akcii ...
Може нема да има толку слободен ќеш сега да купува, со оглед на случувањата со Топлификација.

Не ми е јасно само дали купуваат за да раководат или собираат акции за да можат потоа да продадат управувачки пакет.

Може нема да има толку слободен ќеш сега да купува, со оглед на случувањата со Топлификација.

Не ми е јасно само дали купуваат за да раководат или собираат акции за да можат потоа да продадат управувачки пакет.
Ти давам кредит за реторичково прашање. Дај ми индекс, 10ка... Чао

Mnogu logicen odgovor koj Ja ima KMB ima na rakovodenje bar dve miljardi evra taka da sigurno ne im e za da ja prodadat edino ako ne se raboti za stratrgija na nadvoreshen faktor :)
Samo ne znam kako e mozno na ovie pari da ima SAMO 30 miliona evra godisno prihod :) :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Wau
Moze ne e pa dohodoven biznis bankarskiov moze bolje e da ima burekdzilnica covek :)
Garant ima poveke kar u burekot otkolku vo toa kreditite :)
Davash 0.0001 % kamata na orocdni pari a naplakash 6% diskontna kamata na minusno saldo na kartica ako si umen ako ne ideme na 12% posto ke poskapi strujata ,

Za nekoj sto ja bazira svojata odluka na toa koj vlaga-izlaga, so recimo 50 k , mene ne mi izgleda skapo. sekoj so svoite procenki
не е така едноставно...забораваш на КРИМИНАЛНИТЕ Блокови, значи не вредат истата акција за секого ИСТО...тие во тајфата, ако загусти, ќе им ги купи фирмата сопствените акции со блок со различна цена од пазарната

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom